ΑΡΘΡΑ Οι περιπέτειες μιας ξενιτεμένης οινολόγου - Μέρος 4ο

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΗΣ ΟΙΝΟΛΟΓΟΥ - ΜΕΡΟΣ 4Ο

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΙΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΖΩΗΣ!
Οι περιπέτειες μιας ξενιτεμένης οινολόγου - Μέρος 4ο

 

Άλλη μια οινοποίηση στη Νέα Ζηλανδία έφτασε στο τέλος της! Όπως αντιλαμβάνεστε δεν θα μπορούσαμε παρά να το γιορτάσουμε με άφθονο κρασί και γευσιγνωσίες σε παραθαλάσσιες πλέον τοποθεσίες. Δοκιμάζοντας τη σειρά κρασιών του οινοποιείου από την χρονιά του 2013 αποφάσισα να φέρω μαζί μου ένα Pinot Gris 2013 για έναν φίλο του botilia.gr με την ελπίδα να τον ταξιδέψει, χαρίζοντάς του εικόνες τόσο όμορφες όσο αυτές που αντίκρισα εγώ.

Νιώθεις τεράστια ανακούφιση όταν πια περπατάς στο χώρο του οινοποιείου, εκεί που πριν από λίγο καιρό επικρατούσε μια μαγική τρέλλα και τώρα όλα είναι τακτοποιημένα, πεντακάθαρα περιμένοντας τον επόμενο τρύγο. Νιώθεις περήφανη που έμαθαν με το δικό τους τρόπο να ψελίζουν κάποιες ελληνικές λέξεις και να σε αποχαιρετάνε θερμά στη δική τους γλώσσα (ελπίζω...). Καταλαβαίνεις πως όλα πήγαν κατ’ευχήν .

Όλο το τοπίο έχει αλλάξει πλέον και τα άλλοτε καταπράσινα αμπέλια έχουν ρίξει τα φύλλα τους ενώ κάποιοι τολμηροί έχουν ξεκινήσει ήδη το κλάδεμα . Οι τριανταφυλλιές επιδεικνύουν πια την ομορφία τους χωρίς ανταγωνισμό σε αυτές τις αχανείς εκτάσεις.

 

Όλες οι συζητήσεις και η διάχυτη ανυπομονησία για την ωρίμανση του νέου κρασιού έχουν μεταφερθεί κάπου ανοιχτά της Tasmanian Sea, ψαρεύοντας και αγναντεύοντας μαγικά τοπία. 
 

 Το πρωινό ξύπνημα πλέον γίνεται κάνοντας surf και βάζοντας στο ψυγείο τα κρασιά που θα δοκιμαστούν κατά το μεσημεριανό φαγητό.

Οι εμπειρίες ζωής αυτές περικλείνονται μέσα στα κρασιά και αυτής της χρονιάς και αποτελούν τις αποσκευές μου. Αποχαιρέτησα τους φίλους μου εδώ, αυτούς με τους οποίους μοιραστήκαμε για ακόμα μια χρονιά τα όνειρά μας και την αγάπη μας για το κρασί.

 

Ξεκίνησα το πολύωρο ταξίδι της επιστροφής χαμογελώντας σκεφτόμενη όσα έζησα καθώς και όσα θα εξιστορώ στην παρέα μου έχοντας την ελπίδα να καταλάβει οινολογικά θέματα και επιτέλους τί γίνεται με τις οινολάσπες!

Εσείς μπορέιτε πλέον να με βρίσκετε καθημερινά στο botilia.gr και να δηλώσετε συμμετοχή για την κλήρωση μιας μποτίλιας Pinot Gris του 2013 παίρνοντας τηλέφωνο στο 211-8508688.

 

Έλενα Πανταζή  
Οινολόγος     
Υπεύθυνη πωλήσεων
botilia.gr