ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Δεσμός Ερυθρός 2010 - Αμπελώνες Ρίρα
Αμπελώνες Rira

ΔΕΣΜΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 2010 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΡΙΡΑ

  Αιγιαλεία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα ακόμη μεγάλο κόκκινο κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η ανακάλυψη ενός εξαιρετικού κρασιού από τους Αμπελώνες Ρίρα έχει πάψει πλέον να αποτελεί έκπληξη! Το αγαπημένο πλέον κτήμα μας ενθουσίασε με ένα  κλασικό μπορντωλέζικο χαρμάνι Cabernet Sauvignon και Merlot από τον αμπελώνα του στην ορεινή Αιγιαλεία.

Αρωματική και γευστική πολυπλοκότητα και ένταση σε ένα συνδυασμό που δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες. Το βαρέλι έχει ενσωματωθεί όμορφα συμπληρώνοντας τα ώριμα φρουτένια αρώματα των δύο ποικιλιών και προσδίδοντάς τους μπαχαρένιο χαρακτήρα.

Περάστε το από καράφα και δώστε του την ευκαιρία να αναπνεύσει μισή ώρα πριν το απολαύσετε.

Μη διστάσετε να το κρατήσετε στην κάβα σας για τουλάχιστον 5 έτη ακόμη.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Βαθύ πορφυρό χρώμα στο ποτήρι με βυσσινί ανταύγειες.

Στη μύτη πολύπλοκο και έντονο με τα αρώματα να εξελίσσονται χαρίζοντας ευρεία γκάμα που εκτείνεται από το ώριμο δαμάσκηνο και το βατόμουρο έως τη σοκολάτα και τον καφέ. Ενδιάμεσα συναντά κανείς μαύρο πιπέρι, δέρμα, ξύλο και ελαφριά αίσθηση ρίγανης και πιπεριάς.

Στο στόμα πλούσιο, με μέτριες καλοδουλεμένες τανίνες και αισθητή οξύτητα που ισορροπεί επιδέξια με το σύνολο συνοδεύοντας το τονισμένο αλκοόλ. Έντονα πικάντικη αίσθηση συμπληρώνει τα αρώματα δαμάσκηνου και σοκολάτας ενώ η μακράς διάρκειας επίγευση επιφυλάσσει μπαχαρένια αίσθηση που θα μείνει στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2010
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Αιγιαλεία
Ποικιλία Merlot - Cabernet Sauvignon
Αρώματα ώριμο δαμάσκηνο, βατόμουρο, μαύρο πιπέρι, δέρμα, ξύλο, σοκολάτα, καφές, ρίγανη, πιπεριά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΔΕΣΜΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 2010 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΡΙΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με κρεατικά στα κάρβουνα με σάλτσα μπάρμπεκιου, roast beef με μπαχαρικά, κίτρινα τυριά αλλά και σοκολάτα.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}