ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cabernet Sauvignon 2010 - Κτήμα Παπαργυρίου
Κτήμα Παπαργυρίου

CABERNET SAUVIGNON 2010 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Λαλιώτης, Κορινθία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα μεγάλο Cabernet Sauvignon!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ένας χαμηλών τόνων παραγωγός, ο Γιάννης Παπαργυρίου, οπαδός της λογικής των «Garage» οινοποιείων του Bordeaux , δεν πιστεύει στα πέτρινα οινοποιεία, τα ατμοσφαιρικά κελάρια και τα κρασιά που πρέπει να ωριμάσουν μια δεκαετία για να γίνουν απολαυστικά. Πιστεύει όμως στη σωστή καλλιέργεια και την πολύ προσεκτική οινοποίηση.  Μας έχει συνηθίσει σε μεγάλα κρασιά και το Cabernet Sauvignon του 2010 δεν αποτέλεσε εξαίρεση!

Πλούσιο, μεστό, πικάντικο, ενθουσίασε την ομάδα του botilia.gr και δεν μπορούσαμε παρά να το μοιραστούμε μαζί σας! Απολαύστε το τώρα ή παλαιώστε το άφοβα για 7-10 χρόνια!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι, βαθύ ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες.

Στη μύτη έντονο, αμέσως αποκαλύπτει αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, κυρίως βατόμουρου, βανίλιας και δρυός. Το πολύπλοκο σύνολο συμπληρώνουν κανέλα, κόκκινο πιπέρι, καπνός και νότες σοκολάτας.

Η ένταση συνεχίζεται στο στόμα, με το πλούσιο σώμα και τις αισθητές, καλοσχηματισμένες τανίνες, να συνοδεύουν άψογα την ελαφρά γλυκύτητα επιφέροντας ισορροπία. Η επίγευση είναι πολύ μακράς διάρκειας με έντονη γλυκόπικρη αίσθηση μπαχαρικών στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2010
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Λαλιώτης, Κορινθία
Ποικιλία Cabernet Sauvignon 100%
Αρώματα ώριμα κόκκινα φρούτα, βανίλια, ξύλο, κανέλα, καπνός, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CABERNET SAUVIGNON 2010 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Αφήστε το να αναδείξει ένα πιπεράτο φιλέτο, μια καλοψημένη μπριζόλα ή σουτζουκάκια με ρύζι

Filet Mignon με σάλτσα κόκκινου κρασιού

Συστατικά

2-4 filet mignon, 3 – 5 πόντους σε πάχος

Αλάτι

Canola or grape seed oil

3-4 κτσ βούτυρο

2 κύπελα κόκκινο κρασί με γεμάτο σώμα (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα αγαπημενο Cabernet Sauvignon)

Μαύρο πιπέρι

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Μερίδες:4

Όπως με κάθε συνταγή που απαιτεί τη χρήση μεγάλης ποσότητας κρασιού, βασικό είναι να χρησιμοποιείτε κρασί που σας αρέσει! Σκεφτείτε ότι η σάλτσα θα είναι σε μεγάλο βαθμό το κρασί σε συμπυκνωμένη μορφή. Αν δεν σας αρέσει το κρασί εξαρχής, τότε το πιθανότερο είναι να μην σας αρέσει και η σάλτσα. Για αυτό επιλέξτε κρασί που σας αρέσει. Ξέρω, είναι κρίμα αλλά πιστέψτε με, δεν πάει χαμένο.

Διαδικασία

1 Καθαρίστε τις μπριζόλες σας από τα σκληρά λίπη και αφαιρέστε ότι άλλο δεν σας αρέσει.

2 Αφήστε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 60 λεπτά και σκουπήστε με χαρτί κουζίνας, αφαιρώντας όλο το νερό και πιθανά αίμα. Πριν τις μαγειρέψετε περχύστε τις με λίγο λάδι και αλατίστε τις καλά.

3 Ζεστάνετε δύο κουταλίες λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ψηλή φωτιά για περίπου ένα λεπτό. Απλώστε το λάδι σε όλο το τηγάνι με περιστροφικές κινήσεις. Ρίξτε τις μπριζόλες και χαμηλώστε αμέσως τη θερμοκρασία σε μεσαία. Αφήστε τις για περίπου 3 λεπτά χωρίς να τις κινήσετε και προπαντώς χωρίς να τις τρυπήσετε. Ανάλογα με το πάχος ή το πόσο καλά μαγειρεμένα θέλετε τα filet mignon σας, μπορείτε να τα αφήσετε ‘εως 6 λεπτά στη φωτιά.

4 Γυρίστε τα filet mignon και ψήστε τα για άλλα 2-5 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους και το πόσο καλοψημένα τα θέλετε. Βγάλτε τα από τη φωτιά, σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε τα έως ότου ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

5 Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και δυναμώστε τη φωτιά. Αφήστε το κρασί να βράσει μέχρι να μείνουν τα ¾ του για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το χυμό από τις μπριζόλες αν έχουν βγάλει όσο τις έχετε στην άκρη. Με σβηστή φωτιά περιμένετε μέχρι να σταματήσει να βράζει. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο μια κουταλιά τη φορά ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέστε αλάτι και σερβίρετε περιχύνοντας τις μπριζόλες. Προσθέστε φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι κατά το σερβίρισμα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}