ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Merlot 2010 - Οινοποιείο Αργυρίου
Οινοποιείο Αργυρίου

MERLOT 2010 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Πολύδροσο Παρνασσού
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα πραγματικά υπέροχο Merlot!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι αγαπάει τα ψυχρότερα κλίματα, η γαλλική ποικιλία του Merlot δείχνει τον δυναμικό της χαρακτήρα και επάξια κερδίζει τη θέση της στα ποτήρια μας!

Merlot Αργυρίου 2010

Στον Παρνασσό, στους ιδιόκτητους αμπελώνες του κτήματος Αργυρίου, σε υψόμετρο 450μ και σε επικλινές έδαφος, βρήκε ιδανικές συνθήκες για να δώσει ένα χαρακτηριστικό, υποδειγματικό θα λέγαμε μονοποικιλιακό κρασί στο οποίο ξεδιπλώνονται τα χαρίσματα της ποικιλίας.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Βαθύ κόκκινο χρώμα με πορφυρές ανταύγειες, γεμίζει το ποτήρι.

Σύνθετα αρώματα πλυμμηρίζουν τη μύτη όταν το πλησιάσεις, με τα γλυκά αρώματα ώριμων μικρών κόκκινων φρούτων να κυριαρχούν. Κεράσι και μαρμελάδα φράουλα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, σε συνδυασμό με γλυκά μπαχάρια, πάπρικα, νότες βανίλιας, καραμέλας γάλακτος και καπνού.

Στο στόμα, πλούσιο, με βελούδινη υφή που ολοκληρώνεται από τις ευγενικές, στρογγυλεμένες τανίνες του. Τα αρώματα στόματος είναι έντονα, με τη μαρμελάδα φράουλας να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή, ενώ η μεγάλης διάρκειας επίγευση αφήνει το στόμα με αίσθηση γλυκού μπαχαριού.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2010
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Πολύδροσο Παρνασσού
Ποικιλία Merlot 100%
Αρώματα ώριμα κόκκινα φρούτα, βανίλια, γλυκά μπαχάρια, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MERLOT 2010 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με ένα κοκκινιστό χοιρινό με δαμάσκηνο, μακαρόνια με κεφτέδες σε κόκκινη σάλτσα και γιατί όχι με ένα σολομό με σάλτσα σόγιας.

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}