ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Βραδυανό Wild Fermentation 2011 - Οινοποιία Βρυνιώτη
Οινοποιία Βρυνιώτη

ΒΡΑΔΥΑΝΟ WILD FERMENTATION 2011 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΡΥΝΙΩΤΗ

  Γιάλτρα, Αιδηψός
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μόλις 289 φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Θέλεις να δοκιμάσεις κάτι πραγματικά εξαιρετικό και πολύ σπάνιο;

Μια ξεχασμένη και εξαφανισμένη από τη φυλλοξήρα ποικιλία, οι άγριες ζύμες της περιοχής και ένας από τους πιο ανερχόμενους Έλληνες οινοπαραγωγούς βάζουν τη σφραγίδα τους στο Βραδυανό Wild Fermentation 2012, ένα από τα πιο ιδιαίτερα και σπάνια κρασιά που μπορείς να δοκιμάσεις.

Ο Κώστας Βρυνιώτης βάλθηκε να αναβιώσει την ξεχασμένη ποικιλία Βραδυανό, που εξαφανίστηκε από τη φυλλοξήρα του 1955. Οι επίμονες προσπάθειες του ίδιου και της ομάδας του Οινοποιείου Βρυνιώτη ανταμείφθηκαν και τώρα το Βραδυανό βάζει το στίγμα του στον Ελληνικό αμπελώνα, κυρίως σε χαρμάνια με άλλες ερυθρές ποικιλίες.

Στη μία και μοναδική μονοποικιλιακή του οινοποίηση, ο Κώστας Βρυνιώτης και ο οινολόγος και φίλος του Γρηγόρης Σκοπελίτης, πιστεύοντας στις δυνατότητες της ποικιλίας, πήραν το μεγάλο ρίσκο της χρήσης γηγενών, άγριων ζυμών, επιτρέποντας την ακόμη πιο αυθεντική και ανεπηρέαστη έκφραση της ποικιλίας.

Το Vradiano Wild Fermentation 2012 παρέμεινε 12 μήνες σε βαρέλι 225 lt και εμφιαλώθηκε σε μόλις 289 φιάλες όπου και παρέμεινε για 2 ακόμη χρόνια! Μία από αυτές ανοίξαμε εμείς (ουπς) και περίπου 60 θα παραμείνουν για παλαίωση στο οινοποιείο.

Άρα έμειναν… κάνε τους υπολογισμούς.

Προτείνουμε να το αφήσεις να αναπνεύσει σε καράφα για μισή ώρα και ετοιμάσου να ενθουσιαστείς! Παλαίωσέ το για τουλάχιστον 5 χρόνια αν μπορείς να περιμένεις.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Εντυπωσιακό ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι με πορφυρές ανταύγειες.

Στη μύτη αρχικά είναι λίγο «ντροπαλό» και θέλει το χρόνο του για να εκφραστεί όπως πρέπει. Αρχικά αρώματα τοστ, καβουρδισμένου αμύγδαλου και βουτύρου ξεπηδούν από το ποτήρι. Στη συνέχεια την παράσταση κλέβουν τα  ζουμερά κόκκινα φρούτα του δάσους, κυρίως κράνο, κόκκινο βατόμουρο και φραγκοστάφυλο, ενώ γήινες νότες βρεγμένων φύλλων, μανιταριού και ευκάλυπτου συμπληρώνουν μοναδικά το ιδιαίτερο σύνολο.

Στο στόμα το μέτριο προς γεμάτο σώμα του ισορροπεί τέλεια με την απολαυστική οξύτητα και τις ήπιες τανίνες του. Τα κόκκινα φρούτα της μύτης κάνουν και εδώ την εμφάνισή τους με πολύ πιο  έντονη παρουσία, συνοδευόμενα από βύσσινο και φραμπουάζ. Το γευστικό σύνολο ολοκληρώνεται από νύξεις νωπού χώματος, τσαγιού και κανέλας. Η επίμονη, λιπαρή και ελαφρώς ζωική επίγευσή του θα σε κάνει να αναζητήσεις κάποιο ιδιαίτερο Jamon ή κάποιο πιάτο με κυνήγι για να το συνοδεύσεις!

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 14,8 %
Προέλευση Γιάλτρα, Αιδηψός
Ποικιλία Βραδυανό
Αρώματα τοστ, καβουρδισμένο αμύγδαλο, βούτυρο, φρούτα του δάσους, κράνο, βατόμουρο, φραγκοστάφυλο, βρεγμένα φύλλα, μανιτάρι, ευκάλυπτος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΒΡΑΔΥΑΝΟ WILD FERMENTATION 2011 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΡΥΝΙΩΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πιάτα με κυνήγι όπως αγριογούρουνο στιφάδο, μπριζόλες μαύρου χοίρου στα κάρβουνα, μοσχάρι με μανιτάρια και πλούσια σάλτσα, λιπαρά κομμάτια κρέατος στη σχάρα, ζαρκάδι κρασάτο, Jamon iberico de bellota

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}