ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Pinot Noir 2009 - Πειραματικό - Οινοποιεία Αργυρίου
Οινοποιείο Αργυρίου

PINOT NOIR 2009 - ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Πολύδροσο Παρνασσού
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το πείραμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μετά από αρκετούς μήνες και δείχνοντας εξαιρετική συμπεριφορά στη μποτίλια, το Πειραματικό Pinot Noir του 2009 του Οινοποιείου Αργυρίου, επιστρέφει ακόμη καλύτερο!

Η δύσκολη στην καλλιέργεια και δύστροπη στην οινοποίηση ποικιλία του Pinot Noir, αποτέλεσε πραγματική πρόκληση για τον οινοποιό Νίκο Αργυρίου. Οι συνθήκες στην περιοχή του Παρνασσού, ο πειραματισμός και το πείσμα του τον βοήθησαν να αντιμετωπίσει τις παραξενιές της κλασσικής ερυθρής ποικιλίας της Βουργουνδίας.

Αποτέλεσμα του πειράματος, ένα εντυπωσιακό Pinot Noir που εκφράζει τα χαρίσματα της ποικιλίας και έμπρακτα δείχνει ότι αντέχει στον χρόνο!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι, μπορντό με κόκκινες ανταύγειες.

Αρώματα αποξηραμένων φρούτων, κυρίως σύκου και δαμάσκηνου, συνοδεύονται από αυτά του κερασιού και του κόκκινου πιπεριού με απαλές νότες δέρματος και ξύλου. Αφήνοντάς το να αναπνεύσει γίνεται αισθητή η παρουσία του καρυκεύματος γαρύφαλλου.

Το σώμα, ενώ είναι μέτριο, εντυπωσιάζει στο στόμα με τις έντονες, αλλά όχι επιθετικές, τανίνες που δημιουργούν ισορροπία με την αισθητή οξύτητα και τα έντονα αρώματα στόματος που διαρκούν. Στο τελείωμα, η αίσθηση στο στόμα είναι πιπεράτη και κρατάει για ώρα.

Βαθμολογία botilia.gr: 88/100

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2009
Αλκοόλ
Προέλευση Πολύδροσο Παρνασσού
Ποικιλία Pinot Noir 100%
Αρώματα αποξηραμένα φρούτα, κεράσι, δέρμα, ξύλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PINOT NOIR 2009 - ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με μια πιπεράτη μπριζόλα ή με άλλα καλοψημένα κόκκινα κρέατα.

Χοιρινές μπριζόλες με μαρμελάδα ντομάτας και τραγανιστό πράσο

 

  • 1/4 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 6 επιπλέον κουταλιές της σούπας (για το πράσο)
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη)
  • 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα κομμένες (πάχους περίπου 2 εκατοστών)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πράσο (λευκό μέρος μόνο) καλά πλυμένο

 

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεστάνετε 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 3 λεπτά.
  2. Προσθέστε τις ντομάτες και το mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη). Βράστε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πιεί τα ζουμιά του και γίνει σχεδόν στεγνό, περίπου 15 λεπτά.
  3. Ζεστάνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Πασπαλίστε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίστε τις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1,5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετέ τις σε ένα ταψί στον ήδη προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ψιλοκόψτε το λευκό τμήμα του πράσου. Προσθέστε τα πράσα στο καυτό λάδι και τηγανίστε μέχρι να γίνουν τραγανά.

Συνδυάστε με ένα ωραίο Cabernet Sauvignon ή ένα Merlot και απολαύστε την απόλυτη αρμονία γεύσεων!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}