ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μαλαγουζιά 2013 - Αμπελώνες Μάρκου
Αμπελώνες Μάρκου

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2013 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ

  Μεσόγεια Αττικής
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια υποδειγματική Μαλαγουζιά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η μαλαγουζιά έχει πλέον καθιερωθεί ως σταφύλι παγκόσμιας εμβέλειας, που δίνει έξοχα ξηρά λευκά κρασιά με αρωματική ένταση και πολυπλοκότητά στο στόμα. Έχει αποκτήσει ξεχωριστή θέση στις καρδιές τόσο των ελλήνων παραγωγών όσο και των οινόφιλων  εντός και εκτός συνόρων.

Η οικογένεια Μάρκου από την άλλη είναι γνωστή για τα εξαιρετικά της κρασιά από την περιοχή των Μεσογείων. 4η πλέον γενιά, ο Νίκος και ο Βασίλης Μάρκου συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση συνδυάζοντας παράδοση και τεχνολογία με μεγάλη μαεστρία. Με μια ετικέτα που προκαλεί, η Μαλαγουζιά 2013 των Αμπελώνων Μάρκου ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά που μας έκαναν να αγαπήσουμε την ποικιλία σε μια υποδειγματική οινοποίησή της.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Λευκοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι.

Έντονα αρώματα λευκόσαρκων κυρίως φρούτων και λουλουδιών εντυπωσιάζουν στη μύτη. Ροδάκινο, λάιμ, πεπόνι συνδυάζονται με μαργαρίτα, νύξεις γιασεμιού και βοτανικά αρώματα χαμομηλιού.

Στο στόμα η τονισμένη οξύτητα χαρίζει ζωντάνια και πλαισιώνει όμορφα τα έντονα αρώματα ροδάκινου και κίτρου που καταλήγουν σε γεύση πικραμύγδαλου στο τελείωμα και στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 11,5%
Προέλευση Μεσόγεια Αττικής
Ποικιλία Μαλαγουζιά 100%
Αρώματα ροδάκινο, λάιμ, πεπόνι, μαργαρίτα, γιασεμί, χαμομήλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2013 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με μακαρονάδες θαλασσινών, αχνιστά μύδια, καλαμαράκια τηγανιτά ή γεμιστά.

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}