ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
ΜΕΤΑ 2011 - Κτήμα Πιερία Ερατεινή
Κτήμα Πιερία Ερατεινή

ΜΕΤΑ 2011 - ΚΤΗΜΑ ΠΙΕΡΙΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ

  Πιερία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Αντέχεις τις συγκινήσεις;

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν στο άκουσμα της Μαλαγουζιάς η καρδιά σου πεταρίζει για ένα λουλουδάτο, ανάλαφρο λευκό κρασί γεμάτο ολόφρεσκα φρουτένια αρώματα, παρακαλούμε να περάσεις στο επόμενο κρασί (πάτησε back τώρα).

Αν πάλι ξέρεις τι είναι τα πορτοκαλί κρασιά ή θέλεις να μάθεις, τότε αυτό είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα ελληνικά orange wines που μπορείς να δοκιμάσεις!

Οι δύο καταξιωμένοι οινολόγοι Αντρέας Πάντος και Παύλος Αργυρόπουλος πειραματίστηκαν χρόνια με την ευοξείδωτη ποικιλία Μαλαγουζιά φτάνοντάς τη στα άκρα, εξαντλώντας τις οξειδωτικές αντοχές της σε ένα πορτοκαλί κρασί που θυμίζει sherry.

Αρχικά τα κοτσάνια των τσαμπιών στρίβονται στο αμπέλι, περίπου 10 ημέρες πριν τη συγκομιδή όπως γίνεται στο Jurancon της Νότιας Γαλλίας. Έτσι σταματά η παροχή θρεπτικών ουσιών και η ανταλλαγή χυμών μεταξύ του πρέμνου και του τσαμπιού με αποτέλεσμα την αφυδάτωση και τη συμπύκνωση των χυμών του καρπού ενώ ακόμα βρίσκεται πάνω στο αμπέλι. Στη συνέχεια ακολουθεί εκχύλιση και παραμονή με τους φλοιούς στη λογική μιας ερυθράς οινοποίησης. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής αποκτά χρώμα και τανίνες που περνούν από τη φλούδα στον χυμό. Η διαδικασία συνεχίζεται με τη ζύμωση και την ωρίμανση του κρασιού σε γυάλινους αμφορείς που δεν είναι γεμισμένοι πλήρως, σε συνθήκες έντονης οξείδωσης για λίγο παραπάνω από 2 χρόνια. Αξίζει να πούμε ότι οι αμφορείς παραμένουν εκτεθειμένοι στο φως και στις αλλαγές της θερμοκρασίας του εξωτερικού περιβάλλοντος. Όταν πλέον είναι έτοιμο εμφιαλώνεται σε φιάλες των 500ml, αφιλτράριστο και χωρίς τη χρήση θειώδους σε κανένα στάδιο της διαδικασίας.

Απόλαυσε το μοναδικό, πορτοκαλί, φυσικό ΜΕΤΑ 2011 του Κτήματος Πιερία Ερατεινή σε θερμοκρασία δωματίου, 15- 17ο C όπως ένα κόκκινο κρασί και ετοιμάσου να δεις τη Μαλαγουζιά με άλλο μάτι!

Αν όλα αυτά δεν αποτελούν ήδη πρόκληση, τότε δεν ξέρουμε τι άλλο μπορούμε να σου πούμε για αυτό το κρασί!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Πορτοκαλί χρώμα, με καστανόξανθες ανταύγειες στο ποτήρι, θολό, σχεδόν αδιαφανές λόγω της εμφιάλωσης χωρίς φιλτράρισμα και σταθεροποίηση.

Εντυπωσιακή μύτη που δεν αφήνει αμφιβολίες! Ζαχαρωμένα εσπεριδοειδή, κομπόστα βερίκοκο, περγαμόντο, τροπικά φρούτα, γιασεμί και λεμονανθός πλημμυρίζουν το ποτήρι! Η οξειδωτική διαδικασία έχει χαρίσει μελένια αίσθηση, αρώματα φλαμουριάς, σανταλόξυλου και καραμέλας ενώ τόνοι καπνού και ξηρών καρπών πλαισιώνουν το μαγευτικό σύνολο.

Στο στόμα πλούσιο, πληθωρικό με αισθητή οξύτητα που ισορροπεί την ελαφριά γλυκύτητα και τη θέρμη του τονισμένου αλκοόλ (14,5%). Οι ελαφρές τανίνες προσθέτουν δομή πολλαπλασιάζοντας την πολυπλοκότητα. Κουμκουάτ, κομπόστα βερίκοκο, σανταλόξυλο και αποξηραμένα λουλούδια ξεχωρίζουν στο στόμα ενώ η καραμελένια αίσθηση παραμένει στην γλυκιά και επίμονη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2011
Αλκοόλ 14,5 %
Προέλευση Πιερία
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα ζαχαρωμένα εσπεριδοειδή, κομπόστα βερίκοκο, περγαμόντο, τροπικά φρούτα, γιασεμί, λεμονανθός, μέλι, φλαμουριά, σανταλόξυλο, καραμέλα, καπνός, ξηροί καρποί
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΕΤΑ 2011 - ΚΤΗΜΑ ΠΙΕΡΙΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με αλμυρά παλαιωμένα τυριά, μοσχάρι με βερίκοκο ή κοτόπουλο με καραμελωμένα κρεμύδια.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}