Όταν ο πολύπειρος οινολόγος Απόστολος Ματάμης, μετά από χρόνια συμβουλευτικών οινολογικών υπηρεσιών σε κάποια από τα γνωστότερα ελληνικά οινοποιεία, αποφάσισε να κάνει τη δική του σειρά κρασιών, επέλεξε με ιδιαίτερη προσοχή τα καλύτερα αμπελοτόπια για κάθε μια από τις ποικιλίες που θα οινοποιούσε.
Για το Rose Bubbly, το εκπληκτικό ροζέ ημίγλυκο και ημιαφρώδες κρασί του,επέλεξε τα Καμίνια της Λήμνου με τα άγονα ηφαιστειογενή και αμμώδη εδάφη. Εκεί καλλιεργούνται το Μοσχάτο Αλεξανδρείας και το Μοσχάτο Ερυθρό που συμμετέχει σε μικρό βαθμό (5%) στο χαρμάνι. Οι σταθεροί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν όλο το χρόνο στην περιοχή και το εύκρατο αιγαιοπελαγίτικο κλίμα του νησιού εξασφαλίζουν την υγιή εξέλιξη του καρπού ο οποίος συλλέγεται στα ιδανικά επίπεδα ωρίμανσης.
Η αλκοολική ζύμωση διακόπτεται όταν ο αλκοολικός βαθμός φτάσει στο 7,5% χαρίζοντας στο Rose Bubbly ανάλαφρο ύφος ενώ ο έντονα αρωματικός χαρακτήρας του χαρμανιού και η ελαφριά γλυκύτητα το καθιστούν το απόλυτο απεριτίφ.
Θέλεις να αντισταθείς;