ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μύηση 2014 - Κτήμα Φοίβος
Κτήμα Φοίβος

ΜΥΗΣΗ 2014 - ΚΤΗΜΑ ΦΟΙΒΟΣ

  Κεφαλλονιά
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα κρασί γεμάτο αγάπη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Για πολλούς είναι το νέο Ξινόμαυρο. Τα διεθνή βραβεία μαζεύονται και αν μη τι άλλο, αποδεικνύουν ότι κι αν δεν είναι ακόμη, σύντομα θα γίνει!

Ο λόγος για τη Μαυροδάφνη, την ξηρή όμως! Ξέχασε ότι έχεις στο μυαλό σου για γλυκές, «αποκριάτικες» εκδοχές της ποικιλίας που δυστυχώς έγινε συνώνυμο του φτηνού γλυκού κόκκινου κρασιού. Η Μαυροδάφνη στην ξηρή εκδοχή της έχει ήδη κερδίσει τη θέση της στο παλμαρέ των καλύτερων ελληνικών ερυθρών ποικιλιών και ταυτόχρονα μια θέση στις καρδιές των απανταχού οινόφιλων. Καλλιεργείται στην περιοχή της Αχαΐας αλλά και της Κεφαλλονιάς απ’ όπου και λέγεται ότι κατάγεται.

Στη Μύηση 2014 του Οινοποιείου Φοίβος, συνοδεία δύο σπάνιων ποικιλιών της Κεφαλλονιάς, του Θειακού (40 %) και του Αρακλινού (15 %), δείχνει ότι δεν αστειεύεται και ότι ευτυχώς οι Έλληνες οινοπαραγωγοί έχουν επενδύσει σε αυτή και σιγά σιγά δρέπουν τους καρπούς της. Έρευνες βέβαια έδειξαν ότι το Θειακό είναι συγγενική της Μαυροδάφνης ποικιλία και ο πρόδρομός της στην Κεφαλλονιά. Σπάνια πια, καλλιεργείται σε ελάχιστες παλιές ρίζες στο νησί, χαρίζοντας μοναδική συμπύκνωση όπου συμμετέχει. Το χαρμάνι της Μύησης 2014 του Οινοποιείου Φοίβος συνοινοποιείται και μετά από ένα γρήγορο τρίμηνο πέρασμα από γαλλικά δρύινα βαρέλια, εμφιαλώνεται... και αρχίζει να μαζεύει μετάλλια.

Ο Θόδωρος Ορκόπουλος είναι σίγουρα από τους πιο πεισματάρηδες και πιο ιδεολόγους οινοπαραγωγούς που έχουμε γνωρίσει. Αγάπησε τον τόπο και αποφάσισε να ενώσει τη ζωή του μαζί του. Δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο να το κάνει...

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Ρουμπινί χρώμα με βυσσινί ανταύγειες στο ποτήρι.

Λεπτεπίλεπτη μύτη, με το cassis, τη γλυκόριζα, και το μύρτιλο να συνοδεύονται από νότες καφέ, πρόκα γαρύφαλλου, ζωικές νύξεις ζαμπόν αλλά και νωπό χώμα και μανιτάρι.

Μέτριου σώματος στόμα, έντονο, πικάντικο, με μέτριας έντασης, ελαφρώς στεγνές τανίνες και αισθητή οξύτητα που του δίνει διάρκεια. Η γλυκόριζα και το μύρτιλο ξεχωρίζουν στο στόμα αποκτώντας πικάντικη διάθεση που παραμένει στην καλής διάρκειας επίγευση που μοιάζει να επανέρχεται.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Κεφαλλονιά
Ποικιλία Μαυροδάφνη, Θειακό, Αρακλινό
Αρώματα cassis, γλυκόριζα, μύρτιλο, καφές, γαρύφαλλο, ζαμπόν, νωπό χώμα, μανιτάρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΥΗΣΗ 2014 - ΚΤΗΜΑ ΦΟΙΒΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κόκκινα κρεατικά σε σάλτσα κρασιού, τόνο ή κίτρινα τυριά

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}