ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Pinot Noir 2014 - Οινοποιείο Αργυρίου - Αμπελώνες Παρνασσού
Οινοποιείο Αργυρίου

PINOT NOIR 2014 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΥΡΙΟΥ - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

  Παρνασσός
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Αλλάζοντας κατηγορία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η ποικιλία ορόσημο της Βουργουνδίας, το Pinot Noir αποτελεί πρόκληση για τους οινοπαραγωγούς σε όλο τον κόσμο κυρίως λόγω της δυσκολίας τόσο στην καλλιέργειά της όσο και στην οινοποίησή της. Ο πεπειραμένος Νίκος Αργυρίου, στους ιδιόκτητους αμπελώνες του κτήματος στην περιοχή του Παρνασσού, κέρδισε το στοίχημα όταν αρχικά πειραματίστηκε μαζί της το 2009 με εκπληκτικά αποτελέσματα. Από το 2013 και μετά έπαψε να αποκαλεί το κρασί του πειραματικό. Όλα είχαν πάει καλά και τα αποτελέσματα το αποδείκνυαν. Το 2014 ήταν χωρίς αμφιβολία η καλύτερη χρονιά έως τώρα. 

Φινέτσα, βάθος και πολυπλοκότητα είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Pinot Noir 2014 του οινοποιείου Αργυρίου ένα μεγάλο Pinot Noir, στην πιο πλούσια εκδοχή του. Ο ένας χρόνος που πέρασε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια το βοήθησε να ενηλικιωθεί . Απολαύστε το τώρα ή παλαιώστε το για 7 -  8 χρόνια ακόμη.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Εντυπωσιακό πορφυρό χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες στο ποτήρι.

Στη μύτη ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα έχουν την τιμητική τους. Κεράσι, βύσσινο και δαμάσκηνο δένουν αρμονικά με ξηρούς καρπούς, βοτανικές νύξεις τσαγιού και βιολέτα. Το υπέροχα ενσωματωμένο βαρέλι προσθέτει βανίλια, μαύρο πιπέρι και πικρή σοκολάτα χωρίς να καλύπτει το φρούτο. Δέρμα και νωπό χώμα συμπληρώνουν το πλούσιο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα φινετσάτο, πικάντικο, με καλοδουλεμένες μέτριας έντασης τανίνες και όμορφα ισορροπημένη οξύτητα. Κεράσι, βύσσινο και μπαχάρι ξεχωρίζουν στον ουρανίσκο ενώ η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει αίσθηση τσαγιού στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Παρνασσός
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο, ξηροί καρποί, τσάι, και βιολέτα. Το υπέροχα ενσωματωμένο βαρέλι προσθέτει βανίλια, μαύρο πιπέρι και πικρή σοκολάτα χωρίς να καλύπτει το φρούτο. Δέρμα και νωπό χώμα συμπληρώνουν το πλούσιο αρωματικό σύνολο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PINOT NOIR 2014 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΥΡΙΟΥ - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με κόκκινα κρεατικά στη σχάρα, κόκκινες πλούσιες σάλτσες και κίτρινα τυριά.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}