ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Speedy Μαντηλάρι Nouveau 2016 - Νίκος Γαβαλάς
Κτήμα Νίκος Γαβαλάς

SPEEDY ΜΑΝΤΗΛΑΡΙ NOUVEAU 2016 - ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

  Ηράκλειο, Κρήτη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το πρώτο βιολογικό Nouveau κρασί της Κρήτης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη είναι η μεγαλύτερη μέρα γιορτής του κρασιού παγκοσμίως. "Le Beaujolais est arrive!" ακούγεται απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο τον κόσμο! Το Beaujolais Nouveau έφτασε! Εκατομμύρια φιάλες του γαλλικού κόκκινου φρουτώδους κρασιού ξεκινούν από το Beaujolais της Γαλλίας για να γεμίσουν τις κάβες, τα εστιατόρια και τα καφέ αρχικά της Γαλλίας και στη συνέχεια του πλανήτη σε έναν αγώνα δρόμου άνευ προηγουμένου για το πρώτο κρασί της χρονιάς.

Το φρέσκο κόκκινο κρασί με τους φανατικούς φίλους, αυτό που πρέπει να καταναλωθεί σε μικρό χρονικό διάστημα από τη μέρα της παραγωγής του, αυτό που πριν από πολύ λίγες μέρες ήταν τσαμπιά σταφύλι και κρεμόταν ακόμη στο αμπέλι, αυτό που με τον φρουτένιο χαρακτήρα του σηματοδοτεί το τέλος του τρύγου της χρονιάς, έφτασε.

Βέβαια κάπου στην Κρήτη ακούγεται: "Μανωλιό, ήρθε μωρέ το Μαντηλάρι το αγλακηχτό του Γαβαλά ή ακόμα;".

Το πρώτο βιολογικό, φρέσκο κόκκινο κρασί με τη μέθοδο των Nouveau από την Κρήτη είναι γεγονός. Ο πρωτοπόρος Νίκος Γαβαλάς αλλάζει τα δεδομένα με το Speedy 2016. Ένα κρασί που όπως λέει και το όνομά του, χαρακτηρίζεται από ταχύτητα. Ταχύτητα στην παραγωγή, αφού χρειάστηκε να οινοποιηθεί πολύ γρήγορα, με μικρούς χρόνους εκχύλισης αλλά και άμεση εμφιάλωση προκειμένου να κλειστεί όλος ο φρουτένιος χαρακτήρας του στη φιάλη. Η ταχύτητα συνεχίζεται όμως και στον χρόνο κατανάλωσης. Απόλαυσέ το άμεσα! Γιατί; Γιατί πίστεψέ μας είναι τόσο ζωντανό και ολόφρεσκο το φρούτο του που δεν θέλεις να το αφήσεις να ωριμάσει.

Αν το δοκίμασες στα ΟιΝοτικά στην Αθήνα ξέρεις ότι έκλεψε τις εντυπώσεις και δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες. Τώρα, έτοιμο πια, ήρθε για να τις ικανοποιήσει και με το παραπάνω.

Μπορείς να το παραγγείλεις από σήμερα, αλλά μόνο αν υποσχεθείς ότι δεν θα το ανοίξεις πριν την Πέμπτη. Εντάξει;

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Φωτεινό κόκκινο χρώμα με βυσσινί ανταύγειες.

Μύτη αρωματική γεμάτη φρεσκάδα και ζωντάνια. Φράουλα, κεράσι και βατόμουρο συναγωνίζονται για την πρωτιά ενώ νύξεις μπανάνας και καραμέλας ακολουθούν.

Μεσαίου όγκου στόμα, σχεδόν ανύπαρκτες τανίνες, με εκπληκτικά εκφραστικό φρούτο και δροσιστική οξύτητα. Φράουλα και κεράσι ξεχωρίζουν σχεδόν ζωντανά, και παραμένουν στο στόμα στην καλής διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 12 %
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Μσντηλάρι
Αρώματα φράουλα, κεράσι, βύσσινο, μπανάνα, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SPEEDY ΜΑΝΤΗΛΑΡΙ NOUVEAU 2016 - ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ ή συνδύασέ το με ψητό χοιρινό, απάκι ή ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}