Η τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη είναι η μεγαλύτερη μέρα γιορτής του κρασιού παγκοσμίως. "Le Beaujolais est arrive!" ακούγεται απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο τον κόσμο! Το Beaujolais Nouveau έφτασε! Εκατομμύρια φιάλες του γαλλικού κόκκινου φρουτώδους κρασιού ξεκινούν από το Beaujolais της Γαλλίας για να γεμίσουν τις κάβες, τα εστιατόρια και τα καφέ αρχικά της Γαλλίας και στη συνέχεια του πλανήτη σε έναν αγώνα δρόμου άνευ προηγουμένου για το πρώτο κρασί της χρονιάς.
Το φρέσκο κόκκινο κρασί με τους φανατικούς φίλους, αυτό που πρέπει να καταναλωθεί σε μικρό χρονικό διάστημα από τη μέρα της παραγωγής του, αυτό που πριν από πολύ λίγες μέρες ήταν τσαμπιά σταφύλι και κρεμόταν ακόμη στο αμπέλι, αυτό που με τον φρουτένιο χαρακτήρα του σηματοδοτεί το τέλος του τρύγου της χρονιάς, έφτασε.
Βέβαια κάπου στην Κρήτη ακούγεται: "Μανωλιό, ήρθε μωρέ το Μαντηλάρι το αγλακηχτό του Γαβαλά ή ακόμα;".
Το πρώτο βιολογικό, φρέσκο κόκκινο κρασί με τη μέθοδο των Nouveau από την Κρήτη είναι γεγονός. Ο πρωτοπόρος Νίκος Γαβαλάς αλλάζει τα δεδομένα με το Speedy 2016. Ένα κρασί που όπως λέει και το όνομά του, χαρακτηρίζεται από ταχύτητα. Ταχύτητα στην παραγωγή, αφού χρειάστηκε να οινοποιηθεί πολύ γρήγορα, με μικρούς χρόνους εκχύλισης αλλά και άμεση εμφιάλωση προκειμένου να κλειστεί όλος ο φρουτένιος χαρακτήρας του στη φιάλη. Η ταχύτητα συνεχίζεται όμως και στον χρόνο κατανάλωσης. Απόλαυσέ το άμεσα! Γιατί; Γιατί πίστεψέ μας είναι τόσο ζωντανό και ολόφρεσκο το φρούτο του που δεν θέλεις να το αφήσεις να ωριμάσει.
Αν το δοκίμασες στα ΟιΝοτικά στην Αθήνα ξέρεις ότι έκλεψε τις εντυπώσεις και δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες. Τώρα, έτοιμο πια, ήρθε για να τις ικανοποιήσει και με το παραπάνω.
Μπορείς να το παραγγείλεις από σήμερα, αλλά μόνο αν υποσχεθείς ότι δεν θα το ανοίξεις πριν την Πέμπτη. Εντάξει;