ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Syrah 2012 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

SYRAH 2012 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Κρήτη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα Syrah πρόκληση!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Κόκκινες γαλλικές ποικιλίες και Κρήτη: Μια σχέση πάθους που δείχνει να εντείνεται χρόνο με τον χρόνο, σοδειά με τη σοδειά.

Το Syrah, με καταγωγή από τον Ροδανό (αν και για πολλούς πήρε το όνομά του από την αρχαία πόλη Σιράζ του Ιράν από την οποία μάλλον και κατάγεται), έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι αγαπά το νησί και ιδιαίτερα τους παραγωγούς που το εκτιμούν και ξέρουν ακριβώς πως να το αναδείξουν όπως του αξίζει.

Ο πολύπειρος οινολόγος Μανώλης Καραβιτάκης είναι γνωστός στην Κρήτη ως ο άνθρωπος πίσω από κάποια από τα γνωστότερα κρασιά του Κρητικού αμπελώνα. Στην ριψοκίνδυνη απόφασή του να ξεκινήσει το δικό του οινοποιείο στα Ποντικιανά της περιοχής Κολυμβαρίου στα Χανιά, βρήκε έναν εξαιρετικό σύμμαχο στη γαλλική ποικιλία. Μαζί με τον γιο του Νίκο έστρεψαν όλη τους την προσοχή στην επιλογή των ιδανικών αμπελοτοπιών και στην έκφραση του terroir κάθε ενός από αυτά. Με τη σειρά τους, αυτά τους αντάμειψαν πλουσιοπάροχα με κρασιά γεμάτα χαρακτήρα και φινέτσα.

Για το μονοποικιλιακό Syrah 2012 των Αμπελώνων Καραβιτάκη, ο καρπός συλλέχθηκε με μεγάλη προσοχή από δύο επιλεγμένα, βιολογικής καλλιέργειας οικογενειακά αμπελοτόπια με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις. Ένα στα Χανιά και ένα στο Ηράκλειο. Χωρίς ουσιαστικές πιέσεις και μετά από 16ήμερη ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, το Syrah 2012 ωρίμασε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια μεσαίου καψίματος για 18 μήνες.

Γεμάτο ένταση, πικάντικο και φουλ του κόκκινου φρούτου, το Syrah 2012 των Αμπελώνων Καραβιτάκη, θα κάνει τις καρδιές των απανταχού Syrah lovers (και όχι μόνο) να σκιρτήσουν. Άσε που με την τιμή του επαναπροσδιρίζει τη σχέση ποιότητας - τιμής των Syrah...

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Βαθύ ρουμπινί χρώμα με βυσσινί τελείωμα στο ποτήρι.

Έντονη μύτη, μεστή, με σύνθετα γλυκά αρώματα κόκκινων φρούτων βουτηγμένα στο ξύλο και στα μπαχάρια. Βύσσινο, δαμάσκηνο και πετροκέρασο συναντούν την κανέλα, το μαύρο πιπέρι, το μπαχάρι και την αποξηραμένη σταφίδα που έρχονται από το βαρέλι. Σοκολάτα, δέρμα, πράσινη πιπεριά και μελάνι ολοκληρώνουν το έντονο σύνολο.

Μεσαίου όγκου σώμα, με μέτριας έντασης, καλοστημένες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Το δαμάσκηνο ξεχωρίζει στο στόμα συνοδευόμενο από καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς. Το φρούτο παραμένει στο στόμα στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 13,8 %
Προέλευση Κρήτη
Ποικιλία Syrah
Αρώματα βύσσινο, δαμάσκηνο, πετροκέρασο, κανέλα, μαύρο πιπέρι, μπαχάρι, αποξηραμένη σταφίδα, σοκολάτα, δέρμα, πράσινη πιπεριά, μελάνι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SYRAH 2012 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Θα συνοδεύσει κόκκινα κρεατικά στη σχάρα, καλομαγειρεμένα κυνήγια και κίτρινα ώριμα τυριά

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα dijon

 

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 χοιρινές μπριζόλες ή ψαρονέφρι, με ή χωρίς κόκαλα, πάχους περίπου 2,5 εκατοστών
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 3/4 φλιτζανιού ζωμός κότας
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

 

Ξεπλύνετε τις χοιρινές μπριζόλες με νερό και στεγνώστε τις με απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίστε τις με αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατέψτε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι και τσιγαρίστε τις για περίπου 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Μειώστε τη θερμότητα ελαφρώς αν οι μπριζόλες γίνουν καφέ υπερβολικά γρήγορα.

Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το τηγάνι και αφαιρέστε με κουτάλι το μεγαλύτερο μέρος του λίπους που έχει εκλυθεί από αυτές. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι αφήστε το σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει (περίπου 1 λεπτό). Προσθέστε μισό φλιτζάνι από το κρασί και αφήστε το να πάρει βράση. Προσθέστε το ζωμό και βάλτε και πάλι τις μπριζόλες στο τηγάνι. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το στους 100° C μέχρι να ψηθούν, περίπου 10 με 15 λεπτά.

Αφαιρούμε τις χοιρινές μπριζόλες και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί η θερμοκρασία τους. Προσθέστε το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι του κρασιού. Αυξήστε τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για να πιεί χυμούς. Όταν μειωθεί η σάλτσα στο μισό (περίπου 3 λεπτά), προσθέστε την κρέμα γάλακτος και βράστε για 3 ακόμα λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πυκνώσει. Καθ΄όλη αυτή τη διάρκεια, ξύνετε το τηγάνι με ένα ξύλινο κουτάλι ώστε να μην κολλήσει. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη μουστάρδα και τον μαϊντανό.

Σερβίρετε τις μπριζόλες πάνω σε μια στρώση σάλτσας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}