ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Τετρακτύς 2016 - Οινοποιείο Βακάκη
Οινοποιείο Βακάκη

ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΑΚΑΚΗ

  Σάμος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα κόκκινο κρασί σε αχαρτογράφητα νερά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Υπάρχουν κάποιες ποικιλίες γνωστές σε όλους, δημοφιλείς και αγαπημένες. Υπάρχουν κι άλλες που πρέπει να ψάξεις για να τις βρεις ή να πέσεις πάνω τους από τύχη. Αν όμως το κάνεις, σίγουρο είναι ότι θα σε προκαλέσουν να τις αγαπήσεις με πάθος και κάπου εκεί θα αρχίσει το ταξίδι σου.

Ελάχιστα καλλιεργημένος προς το παρόν, ο Αυγουστιάτης είναι μια από τις σπάνιες ελληνικές ποικιλίες που έχουν όλα τα προσόντα να δώσουν το έναυσμα για αυτό το ταξίδι. Με πατρίδα τη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου, κερδίζει την αγάπη και την εμπιστοσύνη των παραγωγών και ταυτόχρονα έδαφος στα αμπελοτόπια τους.

Ο επαναστάτης Νίκος Βακάκης, ο οινοποιός που πρώτος ξεκίνησε τον αγώνα ενάντια στον νόμο του 1934 που υποχρεώνει την πώληση και εκμετάλλευση ολόκληρης της αμπελουργικής παραγωγής της Σάμου από τον οικείο συνεταιρισμό του νησιού, πειραματίστηκε με την ποικιλία σε αχαρτογράφητα και για τους δυο τους νερά.

Το Τετρακτύς 2016 του Οινοποιείου Βακάκη, με όνομα και ετικέτα εμπνευσμένο από τον Πυθαγόρα, τον μεγάλο γεωμέτρη και μαθηματικό του νησιού, είναι η μόνη μονοποικιλιακή οινοποίηση Αυγουστιάτη στη Σάμο και μια από τις ελάχιστες σε όλη την Ελλάδα. Τα αμπέλια φυτεύτηκαν πριν από μια δεκαετία και πλέον είναι έτοιμα να ανταμείψουν τον φιλότιμο και επίμονο παραγωγό για την υπομονή και την εμπιστοσύνη του. Η χαμηλή απόδοση που περιορίζεται στα 500 κιλά/στρέμμα παρόλη την πυκνή φύτευση των πρέμνων, είναι ο καλύτερος οιωνός για την απόλυτη συμπύκνωση των γευστικών χαρακτηριστικών στο φρούτο.

Ο χυμός ωρίμασε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια πρώτης και δεύτερης χρήσης για 9 μήνες και μόλις κυκλοφόρησε σε 4.000 φιάλες που η κάθε μια τους κρύβει και από μια ιστορία. Αν δεν θέλεις να την πεις τώρα, το Τετρακτύς 2016 του Οινοποιείου Βακάκης επιδέχεται παλαίωση τουλάχιστον 8 χρόνων ακόμη.

Το ταξίδι αρχίζει. Ο Αυγουστιάτης, αν δεν τον έχεις γνωρίσει ήδη, υπόσχεται να σε κρατήσει από το χέρι. Απόλαυσέ τον.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Μέτριου βάθους πορφυρό χρώμα με βιολετί ανταύγειες στο ποτήρι.

Μύτη όλο φινέτσα, με το φραγκοστάφυλο, το κεράσι και τη φράουλα να κυριαρχούν σε μαρμελαδένιο ύφος. Βανίλια, καραμέλα γάλακτος και ζωικές νότες μπέικον εκφράζουν το βαρέλι ενώ η διάχυτη σοκολατένια αίσθηση συμπληρώνει το πολύπλοκο και ενδιαφέρον σύνολο.

Φινετσάτο και στο στόμα, με μέτριου όγκου σώμα, μαλακές, βελούδινες τανίνες και όμορφα ισορροπημένη οξύτητα. Σοκολάτα γάλακτος, κανέλα και κακάο συνοδεύουν το φρούτο στον ουρανίσκο και παραμένουν εκεί στην πολύ καλής διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Σάμος
Ποικιλία Αυγουστιάτης
Αρώματα φραγκοστάφυλο, μαρμελάδα κεράσι, μαρμελάδα φράουλα, βανίλια, καραμέλα γάλακτος, μπέικον, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 9 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15ºC - 17ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΑΚΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάζεται με μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι, μακαρόνια με προσούτο και σύκο ή ρολό κοτόπουλο με κυδώνια

Μακαρόνια με σύκο και προσούτο

 

  • 8 λεπτές φέτες προσούτο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι (περίπου 1/2 μέτριο κρεμμύδι)
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και αλάτι
  • 10 φρέσκα, ώριμα σύκα κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ζυμαρικά της επιλογής σου (για 2 άτομα)

 

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Βράζει γρηγορότερα χωρίς αλάτι. Προσθέστε αλάτι όταν ήδη βράζει.

Παράλληλα και μέχρι το νερό των ζυμαρικών να πάρει βράση, ζεσταίνουμε σε ένα μικρό τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει και στη συνέχεια, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διαφανές, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε συχνά για περίπου 4 λεπτά.

Προσθέτουμε τα σύκα, το μπαλσάμικο, το πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας απαλά για να αναμειχθούν και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου τα σύκα αρχίσουν να λιώνουν, περίπου 3 λεπτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να είναι "al dente" ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα αδειάζοντας το μείγμα με τα σύκα πάνω τους.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και γαρνίρουμε κάθε πιάτο με προσούτο.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Πλούσια λευκά κρασιά και ζουμερά ροζέ. Μέτριες προς μαλακές τανίνες και μαρμελαδένια κυρίως φρούτα θα δουλέψουν καλύτερα στο ροζέ. Το φρούτο άλλωστε θέλει φρούτο!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}