ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Βραδυανό Wild Fermentation 2012 - Οινοποιία Βρυνιώτη
Οινοποιία Βρυνιώτη

ΒΡΑΔΥΑΝΟ WILD FERMENTATION 2012 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΡΥΝΙΩΤΗ

  Γιάλτρα, Αιδηψός
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Πιο σπάνιο δεν γίνεται!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Έχεις διάθεση για κάτι πραγματικά εξαιρετικό και πολύ σπάνιο;

Μια εξαφανισμένη το 1955 από τη φυλλοξήρα ποικιλία, οι άγριες ζύμες του αμπελιού, ένα μόνο βαρέλι 225 lt και ένας από τους πλέον ανερχόμενους αλλά και χαμηλών τόνων Έλληνες οινοπαραγωγούς, βάζουν τη σφραγίδα τους στο Βραδυανό Wild Fermentation 2014 της Οινοποιίας Βρυνιώτη. Και πίστεψέ μας, είναι ένα από τα σπανιότερα και πιο ιδιαίτερα Ελληνικά κρασιά που μπορείς να δοκιμάσεις.

Ο Κώστας Βρυνιώτης κατάφερε να αναβιώσει το από χρόνια ξεχασμένο Βραδυανό, που είχε εξαφανιστεί από τη φυλλοξήρα του 1955. Οι προσπάθειες χρόνων ανταμείφθηκαν και τώρα το Βραδυανό, έχοντας όπως όλα δείχνουν διαφύγει τον κίνδυνο, συμμετέχει σε χαρμάνια με άλλες ερυθρές ποικιλίες, βάζοντας και πάλι το στίγμα του στον Ελληνικό αμπελώνα.

Στη μία και μοναδική ερυθρή, μονοποικιλιακή του οινοποίηση, ο Κώστας Βρυνιώτης και ο οινολόγος, με μεγάλη εμπειρία στη Γαλλία, Γρηγόρης Σκοπελίτης, ρίσκαραν με τη χρήση γηγενών, άγριων ζυμών της περιοχής, επιτρέποντας την απρόβλεπτη, αλλά ακόμη πιο αυθεντική και ανεπηρέαστη έκφραση της ποικιλίας.

Το Vradiano Wild Fermentation 2012 παρέμεινε 12 μήνες σε ένα μόνο βαρέλι 225 lt. Εμφιαλώθηκε σε μόλις 228 φιάλες και παρέμεινε εκεί για 2 ακόμη χρόνια! Μερικές από αυτές ανοίχθηκαν και προκάλεσαν ουρές σε πρόσφατες εκθέσεις. Λίγο περισσότερες από 60 θα παραμείνουν και φέτος στο οινοποιείο. Μία ανοίξαμε και εμείς (ουπς) ενώ κάμποσες ακόμα μοιράστηκαν μεταξύ μας και στριμώχτηκαν στους συντηρητές μας (τα καλά της δουλειάς).

Άρα έμειναν… κάνε τους υπολογισμούς. Και θα τις βρεις όλες εδώ.

Μισή ώρα σε καράφα θα του δώσει τις ανάσες που χρειάζεται. Εν τω μεταξύ εσύ προετοιμάσου να ενθουσιαστείς! Όλα δείχνουν ότι μπορείς να το κρατήσεις για τουλάχιστον 8 χρόνια αν είσαι από αυτούς που αντέχουν.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Εντυπωσιακό ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες στο ποτήρι.

Λίγο «ντροπαλό» αρχικά στη μύτη, θέλει λίγο χρόνο για να εκφραστεί. Όταν το κάνει όμως... Αρώματα τοστ, καβουρδισμένου αμύγδαλου και βουτύρου συνδυάζονται με ζουμερά κόκκινα φρούτα του δάσους, κυρίως κράνο, βατόμουρο και φραμπουάζ. Γήινες νότες βρεγμένων φύλλων, μανιταριού αλλά και ευκάλυπτος, συμπληρώνουν μοναδικά το ιδιαίτερο και πλούσιο σύνολο.

Στο στόμα το μέτριο (+) σώμα του ισορροπεί τέλεια με την απολαυστική οξύτητα και τις μεσαίας έντασης, καλοδουλεμένες τανίνες του. Κράνο, βατόμουρο και φραγκοστάφυλλο, ακόμη πιο ζουμερά , συνοδεύονται από τσάι και κανέλα. Δεν τελειώνει όμως εκεί. Η μακράς διάρκειας, επίμονη επίγευση αφήνει γήινη μανιταρένια αίσθηση και πικάντικη κατάληξη φρεσκοτριμμένου πιπεριού.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 14,8 %
Προέλευση Γιάλτρα, Αιδηψός
Ποικιλία Βραδυανό
Αρώματα τοστ, καβουρδισμένο αμύγδαλο, βούτυρο, φρούτα του δάσους, κράνο, βατόμουρο, φραγκοστάφυλο, βρεγμένα φύλλα, μανιτάρι, ευκάλυπτος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΒΡΑΔΥΑΝΟ WILD FERMENTATION 2012 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΡΥΝΙΩΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πιάτα με κυνήγι όπως αγριογούρουνο στιφάδο, μπριζόλες μαύρου χοίρου στα κάρβουνα, μοσχάρι με μανιτάρια και πλούσια σάλτσα, λιπαρά κομμάτια κρέατος στη σχάρα, ζαρκάδι κρασάτο, Jamon iberico de bellota

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}