ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Merlot 2013 - Κτήμα Χατζηγεωργίου
Κτήμα Χατζηγεωργίου

MERLOT 2013 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

  Καβάλα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μιλώντας για Merlot με τον ειδικό...

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αργήσαμε να το δοκιμάσουμε. Σας ζητάμε συγνώμη. Όσο καιρό και να κάνουμε να το δοκιμάσουμε πάντως, το Merlot 2013 του Κτήματος Χατζηγεωργίου από την Καβάλα συνεχίζει να είναι ένα από τα καλύτερα Merlot στην Ελλάδα.

Η ιστορία του αρχίζει κάπου το 1952 όταν Βασίλης Χατζηγεωργίου (ο παππούς) κατάφερε όχι και πολύ εύκολα να συγκεντρώσει έπειτα από ιδιωτικό αναδασμό, μια σημαντική για την εποχή έκταση 185 στρεμμάτων στους πρόποδες του Παγγαίου Όρους. Το Κτήμα Χατζηγεωργίου από την Καβάλα συνεχίζει την όχι και τόσο αθόρυβη πλέον δουλειά του, παράγοντας κρασιά από αυτά που δεν ξεχνάς εύκολα.

Τρίτη γενιά πια, ο εγγονός Βασίλης Χατζηγεωργίου ανέλαβε το 2006 τον εκσυγχρονισμό του Κτήματος με πρώτο βήμα τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου boutique οινοποιείου. Εξ αρχής επένδυσαν στις γαλλικές ποικιλίες. Πλέον θεωρούνται οι experts του είδους. Οι πιστοποιημένοι βιολογικοί αμπελώνες του κτήματος στους πρόποδες του Παγγαίου όρους ευνοούνται τόσο από το ιδανικό μικροκλίμα της περιοχής με τη θαλασσινή αύρα να δροσίζει τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα, όσο και από την ιδιαίτερη εδαφολογική της σύνθεση.

Το Merlot 2013 του Κτήματος Χατζηγεωργίου είναι ένα από τα μεγάλα κόκκινα κρασιά. Ένα από αυτά που θα πάρεις σπίτι και όταν θα δοκιμάσεις, θα καταλάβεις πως πρέπει να τους συμπεριφερθείς.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Λαμπερό ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι.

Γλυκά, πλούσια αρώματα κόκκινων φρούτων, κυρίως φράουλα και πετροκέρασο, κλέβουν την παράσταση αρχικά. Ακολουθούν πικάντικα και γλυκά μπαχάρια με το όμορφα ενσωματωμένο βαρέλι να εκφράζεται σταδιακά. Βανίλια, μαύρο πιπέρι και  καραμέλα γάλακτος συμπληρώνουν το φρούτο χαρίζοντας πολυπλοκότητα και βάθος στον αρωματικό χαρακτήρα του.

Στο στόμα, πλούσιο, βελούδινο, με στρογγυλεμένες μέτριας έντασης τανίνες και όμορφα ισορροπημένη οξύτητα. Τα έντονα αρώματα στόματος κινούνται ανάμεσα στη μαρμελάδα φράουλας και την καραμέλα γάλακτος ενώ για το τελείωμα, επιφυλάσσει πιπεράτη αίσθηση που θα κρατήσει ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Καβάλα
Ποικιλία Merlot
Αρώματα φράουλα, πετροκέρασο, βανίλια, καραμέλα γάλακτος, μαύρο πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MERLOT 2013 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα χοιρινό με δαμάσκηνο ή ένα καλομαγειρεμένο κοκκινιστό μοσχαράκι.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}