Όλα ξεκίνησαν με μια ιδέα. Η ιδέα έγινε πειραματισμός. Το αποτέλεσμα; Ένα αφρώδες κρασί διαφορετικό από ότι άλλο έχεις δοκιμάσει έως τώρα.
Δανείζεται το όνομά του από τη Χίμαιρα, το μυθικό τέρας με το σώμα κατσίκας, το κεφάλι λιονταριού και τη φιδίσια ουρά. Όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται, το Chimera είναι το όνειρο του Νίκου Καβούνη που πραγματοποιείται. Ένα όνειρο που έχει να κάνει με τη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων που θα προωθήσουν τη μεσογειακή οινική κουλτούρα σε διεθνές επίπεδο.
Σε συνεργασία με τη Ροδίτικη Οινοποιία Cair, παρασκεύασαν με την παραδοσιακή μέθοδο, ένα αφρώδες λευκό κρασί από τις ποικιλίες Chardonnay, Αθήρι, Ασύρτικο και Μαλαγουζιά. Η προσθήκη βιολογικού κρόκου Κοζάνης στα τελικά στάδια της παρασκευής, εκτόξευσε το αποτέλεσμα σε άλλα επίπεδα.
Εντυπωσιακό χρώμα, δυναμικός και επίμονος αφρισμός, μοναδική αρωματική πολυπλοκότητα και εκρηκτική γεύση, κάνουν το Chimera να διαφέρει από ότι έχεις δοκιμάσει έως τώρα.
Μήπως έφτασε η ώρα για κάτι καινούριο;