ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Διαμαντόπετρα Λευκός 2015 - Οινοποιείο Διαμαντάκη
Οινοποιείο Διαμαντάκης

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΕΤΡΑ ΛΕΥΚΟΣ 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ

  Ηράκλειο, Κρήτη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Επειδή τα διαμάντια βγαίνουν και σε λευκό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Με τον προκάτοχό του να έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη, η Διαμαντόπετρα Λευκός 2015 του Οινοποιείου Διαμαντάκης από την Κρήτη, δείχνει ότι η εμπειρία την κάνει όλο και καλύτερη. Μετά από 3 χρόνια δοκιμών, και πειραματικών οινοποιήσεων, κυκλοφόρησε πρώτη φορά πέρυσι. Η σοδειά του 2015, μετά από εξαιρετικά αυστηρή επιλογή έδωσε ένα λευκό κρασί αξιώσεων που ίσως και να κάνει το αγαπημένο ερυθρό αδελφάκι του να ζηλεύει.

Το Βιδιανό συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του και συναντά το Ασύρτικο που κατακτά έδαφος στον Κρητικό αμπελώνα, σε ένα χαρμάνι που φέρει τα έντονα χαρακτηριστικά των δύο ποικιλιών σε απόλυτη ισορροπία. Το χάιδεμα του βαρελιού συμπληρώνει και στρογγυλεύει το έντονο σύνολο χαρίζοντας βάθος και πολυπλοκότητα. Η οινοποίηση κάθε ποικιλίας πραγματοποιήθηκε ξεχωριστά ενώ η αλκοολική ζύμωση ολοκληρώθηκε σε δρύινο βαρέλι όπου το χαρμάνι παρέμεινε για 3 μήνες.

Αν τη δοκιμάσεις τώρα, η Διαμαντόπετρα Λευκό 2015 θα σε ενθουσιάσει. Αν αντέχεις να περιμένεις 2-3 χρόνια, θα σε αφήσει άφωνο.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Απαλό κίτρινο χρώμα φωτίζει το ποτήρι.

Φινετσάτη μύτη, με τα τροπικά φρούτα να συναντούν τα πυρηνόκαρπα σε βοτανικό και πικάντικο φόντο. Ανανάς, βερίκοκο και χαμομηλιού συνδυάζονται περίτεχνα με βανίλια, ροζ πιπέρι, ξηρούς καρπούς και δρυ ενώ νύξεις μεταλλικότητας συμπληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο.

Γεμάτο στόμα, με λιπαρότητα, αισθητή οξύτητα και όμορφα εκφρασμένο φρούτο. Το βερίκοκο και η βανίλια με ελαφρώς πικάντικες πινελιές παραμένουν στην μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Βιδιανό, Ασύρτικο
Αρώματα ανανάς, βερίκοκο, χαμομήλι, βανίλια, ροζ πιπέρι, ξηροί καρποί, δρυς, μεταλλικότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΕΤΡΑ ΛΕΥΚΟΣ 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με θαλασσινά στα κάρβουνα, ψάρια, πιάτα κοτόπουλου με λευκές σάλτσες ή πλούσια τυριά.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}