ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
AM Fine Assyrtiko & Malagouzia 2015 Magnum - Ανατολικός Vineyards
Ανατολικός Αμπελώνας

AM FINE ASSYRTIKO & MALAGOUZIA 2015 MAGNUM - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ VINEYARDS

  Άβδηρα, Θράκη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα πραγματικά εξαιρετικό λευκό χαρμάνι σε Magnum φιάλη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Σε έναν συνδυασμό που τείνει να γίνει κλασσικός, Ασύρτικο και Μαλαγουζιά, δυο εμβληματικές ελληνικές ποικιλίες συναντιούνται για μια ακόμη φορά με κάπως άνιση σχέση (90% Ασύρτικο – 10% Μαλαγουζιά). Αν όμως σκεφτείτε ότι η ζύμωση πραγματοποιείται με γηγενείς άγριες ζύμες και στη συνέχεια το χαρμάνι παραμένει για 6 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια με τις λεπτές οινολάσπες, τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

Το Fine Assyrtiko & Malagouzia 2015 της Ανατολικός Vineyards από τα Άβδηρα της Θράκης είναι το λευκό κρασί που κλέβει την παράσταση σε διεθνείς εκθέσεις και συλλέγει βραβεία όπου βρεθεί. Κυκλοφόρησε σε ελάχιστες magnum φιάλες και έρχεται στο πανέμορφο ξυλοκιβώτιο του κτήματος.

Μην χάσετε την ευκαιρία να το απολαύσετε άμεσα εκτός κι αν έχετε την υπομονή να το αφήσετε να παλιώσει 2-3 χρόνια ακόμη.

Μπαααα...

Αν το περάσετε από καράφα για περίπου μισή ώρα θα ανοίξει γρηγορότερα και θα εκφραστεί πλήρως!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Φωτεινό χρυσό χρώμα στο ποτήρι με πρασινωπές ανταύγειες.

Στη μύτη, μέτριας έντασης αρχικά, εξελικτικά αρώματα εσπεριδοειδών, κυδωνιού και γλυκού κουμκουάτ. Βούτυρο, βανίλια και φουντούκι εκφράζουν το όμορφα ενσωματωμένο βαρέλι. Κηρήθρα, νύξεις γιασεμιού, χαμομηλιού και ροδάκινου κάνουν σταδιακά αισθητή την παρουσία τους συμπληρώνοντας το πολύπλοκο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα πλούσιο, μεστό και απόλυτα αρμονικό, με τη δροσιστική οξύτητα να εξισορροπεί τη λιπαρή, βουτυρένια αίσθηση. Τόσο το φρούτο όσο και το βαρέλι εκφράζονται όμορφα στο στόμα χωρίς να καλύπτει το ένα το άλλο και παραμένουν εκεί στη μακράς διάρκειας επίμονη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Άβδηρα, Θράκη
Ποικιλία Ασύρτικο, Μαλαγουζιά
Αρώματα εσπεριδοειδή, κυδώνι, γλυκό κουμκουάτ, βούτυρο, βανίλια, φουντούκι, κηρήθρα, γιασεμί, χαμομήλι, ροδάκινο
Μέγεθος Φιάλης 1500ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

AM FINE ASSYRTIKO & MALAGOUZIA 2015 MAGNUM - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ VINEYARDS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με γαρίδες στα κάρβουνα, κοτόπουλο στο γκριλ ή λευκά τυριά με λιπαρότητα. 

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}