ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Green Bubbly - Ματάμης
Απόστολος Ματάμης

GREEN BUBBLY - ΜΑΤΑΜΗΣ

  Παρνασσός
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το μοναδικό αφρώδες κρασί από Μαλαγουζιά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μα καλά, αφρώδης μαλαγουζιά;

Ο πολύπειρος οινολόγος Απόστολος Ματάμης, αναγνώρισε στη Μαλαγουζιά τη στόφα μιας ποικιλία που υπό κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσε να δώσει μεγάλα αφρώδη κρασιά. Πειραματίστηκε και για πρώτη φορά παρήγαγε ένα ιδιαίτερο αφρώδες κρασί από την αγαπημένη ποικιλία.

Επιλέγοντας εξαιρετική πρώτη ύλη από την περιοχή του Παρνασσού και δίνοντας έμφαση στην τονισμένη οξύτητα και τον χαμηλό αλκοολικό βαθμό, πραγματοποίησε τη δεύτερη ζύμωση με τη μέθοδο της κλειστής δεξαμενής (cuvee close) υπό ελεγχόμενες θερμοκρασίες.

Απόλυτα ξηρό, το Green Bubbly εκπλήσσει με τα αρώματα και την γευστική έντασή του που εκφράζουν με λεπτομέρεια τον χαρακτήρα της ποικιλίας, κάνοντας το ένα αφρώδες κρασί που άνετα πίνεται ως γιορτινό απεριτίφ αλλά συνοδεύει άψογα και μεγάλο εύρος πιάτων της ελληνικής κουζίνας.

Και ένα ιδιαίτερο και πρωτοποριακό κρασί κλείνεται σε μια ιδιαίτερη, πανέμορφη φιάλη.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι φωτεινό λεμονοκίτρινο με πράσινες ανταύγειες και λεπτή φυσαλίδα που διαρκεί.

Στη μύτη φινετσάτο, φρουτώδες και ανθικό, με το ροδάκινο, το λάιμ και το γιασεμί να ξεχωρίζουν σε φόντο μελιού.

Στο στόμα αναζωογονητικό, με έντονη οξύτητα και ελάχιστα σάκχαρα που τονίζουν το φρούτο δίνοντάς του πιο ώριμο χαρακτήρα. Ο διακριτικός αφρισμός χαρίζει βελούδινη αίσθηση στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος αφρώδες
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Παρνασσός
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα ροδάκινο, λάιμ, γιασεμί, μέλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

GREEN BUBBLY - ΜΑΤΑΜΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απολαύστε το μόνο του σαν απεριτίφ ή συνδυάστε το με θαλασσινά, όστρακα, δροσερές σαλάτες ή πιάτα κοτόπουλου.

Σαλάτα ρόκα με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και καβουρδισμένο αμύγδαλο

 

  • 300 γραμ. ρόκα όσο πιο φρέσκια γίνεται
  • 200 γραμ. κσπνιστός σολομός
  • 50 γραμ. αμύχδαλα καβουρδισμένα
  • ένα αβοκάντο χοντροκομμένο καρέ
  • λίγο άνηθο
  • λίγο μάραθο
  • 50 γραμ. λάδι
  • 2 λεμόνια
  • λίγο χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τρία είδη χοντροκομμένου πιπεριού : πράσινο, κόκκινο, μαύρο

 

    • Κόβουμε σε λωρίδες τον σολομό. Μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, σε ένα μπολ με το χυμό ενός λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το μάραθο, το  χοντροκομμένο πιπέρι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε με το χέρι για να αναμειχθούν τα υλικά.
    • Ψιλοκόβουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Βάζουμε στο γουδί τους κόκκους από τα πιπέρια και τους σπάμε ελαφρά για να βγει το άρωμά τους.
    • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα, προσθέτουμε το χοντροκομμένο αβοκάντο, ρίχνουμε επάνω τις λωρίδες του σολομού και πασπαλίζουμε με πιπέρι και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Κατά το σερβίρισμα ραντίζουμε με ένα ντρέσιγκ από : λεμόνι, αλάτι, λίγο χυμό πορτοκάλι, ελάχιστο λάδι τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά.

 

Συνδυασμός με κρασί
Συνδυάστε τη με ένα λευκό κρασί με οξύτητα και πολυπλοκότητα ή για τους λάτρεις των πιο πλούσιων κρασιών ένα με ωρίμαση σε βαρέλι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}