ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Του Αυγούστου το Στολίδι 2015  - Οινοποιείο Σωτηρίου
Οινοποιείο Σωτηρίου

ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

  Μεσολόγγι
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα λευκό κρασί που κλείνει το καλοκαίρι στο ποτήρι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αναζητάς λίγη περιπέτεια στο κρασί σου; Σημείωσε λοιπόν.

Όνομα: Του Αυγούστου το Στολίδι

Ποικιλία: Αυγουστολίδι

Περιοχή: Μεσολόγγι

Παραγωγός: Δημήτρης Σωτηρίου

Τι από όλα αυτά σου ακούγεται γνώριμο;

Είμαστε ήδη στα μισά του καλοκαιριού, της εποχής που του ταιριάζει γάντι! Ούτως ή άλλως, το Του Αυγούστου το Στολίδι 2015 του Οινοποιείου Σωτηρίου, λάμπει όλο τον χρόνο! 

Σε μια άγνωστη οινικά περιοχή της Ελλάδας, στο Μεσολόγγι, ο Δημήτρης Σωτηρίου και η οικογένειά του (ο μεγάλος γιος σπούδασε οινολογία στο Bordeaux), καλλιέργησαν τρεις μόνο ελληνικές ποικιλίες. Μαλαγουζιά, Μαυρούδι και το άγνωστο Αυγουστολίδι. Τόπος καταγωγής του θεωρείται η Ζάκυνθος όπου είναι περισσότερο γνωστό ως Γουστολίδι, αλλά στην απέναντι όχθη, στο Μεσολόγγι, τα αποτελέσματά του είναι μοναδικά! Εμμονικά πιστός στην ποιότητα, ο Δημήτρης Σωτηρίου επέλεξε να μην οινοποιήσει καν τη σοδειά του 2014 καθώς δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Το 2015 όμως, όπως μας είπε, είναι η καλύτερή του χρονιά έως τώρα. Και εμείς το επιβεβαιώνουμε!

Λουλουδένια αρώματα, φρέσκα φρούτα και χαρακτήρας γεμάτος φινέτσα, το κάνουν ένα κρασί που όποτε και να το απολαύσεις, θα σε ενθουσιάσει με το πως μπορεί να χωράει όλο το καλοκαίρι στο ποτήρι σου.

Καλού - κακού σημείωσε κάπου το όνομα Σωτηρίου...

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Αχνοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι.

Ολόφρεσκη αίσθηση στη μύτη γεμάτη φρούτα και λουλούδια να σμίγουν σε έναν εντυπωσιακό αρωματικό συνδυασμό. Λεμονανθός και νυχτολούλουδο συναντούν το ροδάκινο, το πεπόνι το grapefruit και το μούσμουλο. Ίχνη ξύσματος πορτοκαλιού, μελιού και ελαφριά μεταλλικότητα συμπληρώνουν το φινετσάτο αρωματικό σύνολο.

Μεσαίου όγκου σώμα στο στόμα, με ισορροπημένη, δροσιστική οξύτητα και ελαφριά γλυκύτητα που αναδεικνύει τα αρώματα φρούτων και λουλουδιών. Η καλής διάρκειας επίγευση αφήνει αίσθηση ροδάκινου και γκρέιπφρουτ στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Μεσολόγγι
Ποικιλία Αυγουστολίδι
Αρώματα λεμονανθός, νυχτολούλουδο, ροδάκινο, πεπόνι, grapefruit, μούσμουλο, ξύσμα πορτοκαλιού, μέλι, μεταλλικότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με μικρά ψάρια στο φούρνο, πιάτα θαλασσινών ή δροσερές σαλάτες. Εναλλακτικά απολαύστε το μόνο του σαν απεριτίφ.

Καλαμαράκια Γεμιστά

  • 1/2 kg καλαμάρια
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 Πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι (σπιρωτό)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
 

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας την πλαστική μεμβράνη και το δέρμα τους. Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα τοποθετούμε ξεχωριστά σε ένα πιάτο και τα ψιλοκόβουμε.

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε στο μείγμα τα ψιλοκομμένα κεφάλια και στο τέλος  το ρύζι για σωταριστούν όλα μαζί.

Σβήνουμε με ½ ποτήρι λευκό κρασί.

Ρίχνουμε στο μείγμα την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη, τον άνιθο και τον δυόσμο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια έως τα 2/3 με τη γέμιση και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

Στάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα καλαμάρια εξωτερικά, αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.

Τα βάζουμε σε ταψί, τα περιχύνουμε με λίγο νερό, κρασί και λάδι και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ψήνουμε για 35’-40’ (μέχρι να μαλακώσει το ρύζι).


από τον σεφ Σάββα Λάμπρου

 

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}