ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Τρεις, Τρεις Παράδες - Κτήμα Κοκοτού
Κτήμα Κοκοτού

ΤΡΕΙΣ, ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΣ - ΚΤΗΜΑ ΚΟΚΟΤΟΥ

  Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένας μύθος που έγινε κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ένας νεαρός πλανόδιος πωλητής κρασιού που έγινε πουλί, ένας μύθος που έγινε κρασί. Το πουλί με το όνομα Αμπελουργός ή Κρασοπούλος συχνά πυκνά κάνει την εμφάνισή του στα αμπέλια τις πρώτες μέρες της Άνοιξης ξεσηκώνοντάς τα με το χαρακτηριστικό μελωδικό του κελάηδισμα. Λέγεται ότι ακόμη προσπαθεί να πουλήσει τα νόστιμα κρασιά του...

Πριν λίγους μήνες έκανε την εμφάνισή του και στον αμπελώνα του Κτήματος Κοκοτού σηματοδοτώντας την Άνοιξη και δίνοντας έμπνευση για ένα ολοκαίνουριο λευκό κρασί που μυρίζει Άνοιξη και Καλοκαίρι μαζί.

Η ελληνική ποικιλία Ροδίτης συναντά το Αλσατικό αρωματικό Gewurztraminer σε ένα μικρής παραγωγής λευκό κρασί γεμάτο φρεσκάδα και ζωντάνια.

Είναι μάλιστα τόσο ωραίο που σίγουρα δεν θα χρειαστεί πολύς κόπος για να ξεπουλήσει την πραμάτεια του.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Πρασινοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι ενδεικτικό της φρεσκάδας του.

Στη μύτη μέτριας έντασης λουλουδάτα αρώματα με τη μαργαρίτα και το τριαντάφυλλο να κλέβουν την παράσταση. Ακτινίδιο, πεπόνι και ροδάκινο ακολουθούν όσο ανοίγει στο ποτήρι ενώ η διάχυτη μεταλλική διάθεση προσθέτει χαρακτήρα.

Στο στόμα πλούσιο, με λιπαρή αίσθηση και ισορροπημένη οξύτητα. Τα λουλούδια επιμένουν και στο στόμα συνοδεία ροδάκινου και κυδωνιού. Η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει βουτυράτη αίσθηση τριαντάφυλλου στο στόμα. Μην ξαφνιαστείτε αν τη νιώσετε να επιστρέφει μετά από ώρα...

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά
Αλκοόλ 12 %
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Ροδίτης, Gewurztraminer
Αρώματα μαργαρίτα, τριαντάφυλλο, ακτινίδιο, πεπόνι, ροδάκινο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΤΡΕΙΣ, ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΣ - ΚΤΗΜΑ ΚΟΚΟΤΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με δροσερές καλοκαιρινές σαλάτες, ζυμαρικά με σάλτσα θαλασσινών ή λευκά τυριά

Ζυμαρικά με σάλτσα θαλασσινών

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

400g ψιλοκομμένες ντομάτες

1 λίτρο ζωμό κότας (από κύβο είναι μια χαρά)

300 γρ μακαρόνια

240g πακέτο κατεψυγμένα mix θαλασσινών

μερικά φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα,

και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πάπρικα, την ντομάτα και το ζωμό και αφήνουμε το μίγμα να βράσει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Τα μαγειρεύουμε για 7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο mix θαλασσινών, το αποψύχουμε και το προσθέτουμε στο τέλος, μαγειρεύοντας για 3 λεπτά ακόμη ώστε να δέσει η γεύση με τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα θαλασσινά από τη φύση τους ζητάνε ένα λευκό κρασί, με σπιρτάδα, οξύτητα αλλά και λεπτά αρώματα που δεν θα υπερκαλύψουν τις γεύσεις του φαγητού. Από την άλλη, και ένα ροζέ με διακριτή οξύτητα, ίσως και με νύξη γλυκύτητας, θα έδενε όμορφα με την τομάτα στη σάλτσα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}