ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Παλαιόμυλος Ροζέ 2015 - Κτήμα Ζαφειράκη
Κτήμα Ζαφειράκη

ΠΑΛΑΙΟΜΥΛΟΣ ΡΟΖΕ 2015 - ΚΤΗΜΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ

  Τύρναβος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα από τα ωραιότερα ροζέ που δοκιμάσαμε φέτος!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Επειδή επιτέλους το ελληνικό κοινό άρχισε να το εκτιμά και ο καιρός το σηκώνει για καλά, τα ροζέ εξακολουθούν να κερδίζουν τις καρδιές μας και να είναι οι νικητές και των καλοκαιρινών μηνών. 

Ο Χρήστος Ζαφειράκης και η περιοχή του Τυρνάβου, όπως αποδεικνύεται έχουν μοναδική σχέση τόσο με τη συνεχώς ανερχόμενη σπάνια ερυθρή ποικιλία Λημνιώνα όσο και με αυτές του διεθνούς αμπελώνα. Επενδύοντας στην οργανική καλλιέργειά στα ιδιαίτερα εδάφη της περιοχής Παλαιόμυλος με την υψηλή περιεκτικότητα σε τσακμακόπετρα, πέτυχε μοναδικά αποτελέσματα στο αμπέλι τα οποία ανταμείβονται απόλυτα στη φιάλη.

Η αμέριστη φροντίδα του στην σωστή ωρίμανση και την επιλογή ιδανικής στιγμής συγκομιδής του καρπού δίνουν το προσωπικό του στίγμα στα κρασιά του Κτήματος Ζαφειράκη. Με ελάχιστη παρέμβαση κατά την οινοποίηση και με την χρήση αυτόχθονων ζυμών, επιτρέπει στις ποικιλίες να εκφραστούν ελεύθερα αποκαλύπτοντας κάθε πτυχή του χαρακτήρα τους στα κρασιά του Κτήματος.

Στον Παλαιόμυλο Ροζέ 2015 του Κτήματος Ζαφειράκη, η Λημνιώνα συναντά το Syrah δίνοντας ένα από τα πιο σοφιστικέ και εκλεπτυσμένα ροζέ που έχουμε δοκιμάσει εδώ και πολύ καιρό. Εξαιρετικά καλοφτιαγμένο, φινετσάτο και γεμάτο χαρακτήρα, κοιτάζει στα ίσια πολλά από τα πολύ μεγάλα ροζέ του διεθνούς αμπελώνα.

Εμείς στο botilia.gr το αγαπήσαμε!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Ανοιχτό σομόν χρώμα με ερυθρωπές ανταύγειες στο ποτήρι.

Κομψή μύτη, με τα λουλουδένια και φρουτώδη αρώματα να ξεδιπλώνονται σταδιακά. Το κυρίαρχο τριαντάφυλλο συνδυάζεται με κεράσι, φράουλα και σαγκουίνι σε ένα προβηγκιανού χαρακτήρα μπουκέτο. Πικάντικα μπαχάρια και βοτανικές νύξεις ρίγανης και ευκαλύπτου προσθέτουν χαρακτήρα στο φινετσάτο αρωματικό σύνολο.

Η κομψότητα συνεχίζεται και στο στόμα, με δροσιστική οξύτητα που χαρίζει νεύρο και απειροελάχιστες νύξεις τανίνης που αυξάνουν το ενδιαφέρον. Τριαντάφυλλο και κεράσι ξεχωρίζουν και παραμένουν στο μακράς διάρκειας πικάντικο τελείωμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα ροζέ
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Τύρναβος
Ποικιλία Syrah, Λημνιώνα
Αρώματα τριαντάφυλλο, κεράσι, φράουλα, σαγκουίνι, μπαχάρι, ρίγανη, ευκάλυπτος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΑΛΑΙΟΜΥΛΟΣ ΡΟΖΕ 2015 - ΚΤΗΜΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με ζυμαρικά κόκκινη σάλτσα με γαρίδες, σολομό ψητό ή και κόκορα κρασάτο.

Ζυμαρικά με σάλτσα θαλασσινών

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

400g ψιλοκομμένες ντομάτες

1 λίτρο ζωμό κότας (από κύβο είναι μια χαρά)

300 γρ μακαρόνια

240g πακέτο κατεψυγμένα mix θαλασσινών

μερικά φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα,

και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πάπρικα, την ντομάτα και το ζωμό και αφήνουμε το μίγμα να βράσει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Τα μαγειρεύουμε για 7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο mix θαλασσινών, το αποψύχουμε και το προσθέτουμε στο τέλος, μαγειρεύοντας για 3 λεπτά ακόμη ώστε να δέσει η γεύση με τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα θαλασσινά από τη φύση τους ζητάνε ένα λευκό κρασί, με σπιρτάδα, οξύτητα αλλά και λεπτά αρώματα που δεν θα υπερκαλύψουν τις γεύσεις του φαγητού. Από την άλλη, και ένα ροζέ με διακριτή οξύτητα, ίσως και με νύξη γλυκύτητας, θα έδενε όμορφα με την τομάτα στη σάλτσα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}