ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Πυραμίδα Ροζέ 2016 - Οινοποιείο Βακάκη
Οινοποιείο Βακάκη

ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΡΟΖΕ 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΑΚΑΚΗ

  Σάμος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα κρασί που κυριολεκτικά θα σε τραβήξει από τη μύτη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που αναρωτήθηκες αν θα πιείς ένα κρασί ή αν θα το χρησιμοποιήσεις σαν άρωμα; Είμαστε σίγουροι ότι το ολοκαίνουριο ροζέ Πυραμίδα 2016 του Οινοποιείου Βακάκη από τη Σάμο, θα σε βάλει σε πραγματικό πειρασμό.

Μαύρο και Λευκό Μοσχάτο, σε έναν σπάνιο και πρωτότυπο συνδυασμό, στα χέρια του έμπειρου οινοποιού Νίκου Βακάκη, έδωσαν ένα εκπληκτικού χρώματος και φινέτσας ξηρό ροζέ κρασί που στο μάτι μπορεί να θυμίζει Προβηγκία, αλλά στη μύτη και στο στόμα θα φέρει στο μυαλό μόνο εικόνες από φινετσάτες βραδιές ελληνικού καλοκαιριού δίπλα στη θάλασσα!

Ο επαναστάτης οινοπαραγωγός Νίκος Βακάκης ξεκίνησε και ηγείται του αγώνα για την ανεξαρτητοποίηση των οινοπαραγωγών της Σάμου από τον υποχρεωτικό συνεταιρισμό και πλέον τα πρώτα ανεξάρτητα οινοποιεία είναι γεγονός. Βάσει αναγκαστικού νόμου του 1934 όλη η παραγωγή του Σαμιώτικου αμπελώνα πρέπει να παραδίδεται στον οικείο συνεταιρισμό. Σε κόντρα των δύσκολων οικονομικών συνθηκών και μετά από έντονες δικαστικές διαμάχες σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Νίκος Βακάκης ίδρυσε το 2011 το Οινοποιείο Βακάκη, το πρώτο ανεξάρτητο οινοποιείο του νησιού.

Κερδίζοντας το προσωπικό του στοίχημα για την αναβίωση του εξαφανισμένου Μοσχάτου Μαύρου, το επανέφερε στο νησί χρησιμοποιώντας το σε blends που κόβουν την ανάσα. Όλα τα κρασιά του έχουν πάρει τα ονόματά τους από τον Πυθαγόρα, τις κατασκευές ή τα θεωρήματά του.

Το Ροζέ Πυραμίδα 2016 του Οινοποιείου Βακάκης είναι η πρώτη μεγάλη έκπληξη από ένα οινοποιείο που επιφυλάσσει πολλές ακόμη. Ετοιμάσου να γνωρίσεις ένα κρασί που κυριολεκτικά θα σε τραβήξει από τη μύτη!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Ανοιχτό σομόν χρώμα εντυπωσιάζει στο ποτήρι.

Εκπληκτικής έντασης και φινέτσας γλυκά αρώματα λουκουμιού τριαντάφυλλο, γλυκού του κουταλιού κυδώνι, αποξηραμένου βερίκοκου και κομπόστας μήλου συνδυάζονται με ροδόνερο και μαργαρίτα.

Εκπληκτικά φινετσάτο στόμα μεσαίου όγκου, με το λουκούμι να αποκτά πιο ανθική υπόσταση, συνοδευόμενο από γιασεμί και ζουμπούλι. Η δροσιστική οξύτητα χαρίζει φρεσκάδα ισορροπώντας τέλεια την ελαφρά γλυκύτητα. Η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει το τριαντάφυλλο και το κυδώνι στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα ροζέ
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Σάμος
Ποικιλία Μοσχάτο Μαύρο, Λευκό Μοσχάτο
Αρώματα λουκούμι τριαντάφυλλο, γλυκό κυδώνι, αποξηραμένο βερίκοκο, κομπόστα μήλου, ροδόνερο, μαργαρίτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΡΟΖΕ 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΑΚΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πιάτα της Ασιατικής κουζίνας, σολομό με σάλτσα teriyaki, sushi, σούπα gazpacho ή ταϊλανδέζικη σούπα tom ka kai

Σολομός Τeriyaki με Noodles Ρυζιού

  • 2 φιλέτα σολομού με το δέρμα
  • 4-5 κουταλιές της σούπας sauce σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 50 gr. φρέσκια ρίζα τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι μπαλσάμικο 
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • μπούκοβο
  • 2 λάιμ
  • Φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
  • 400 gr. Noodles ρυζιού

 

:

Τρίβουμε το τζίντζερ με τρίφτη ή στο multi και πολτοποιούμε το σκόρδο, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το πράσινο φύτρο.

Κόβουμε τα φιλέτα σολομού στα δύο και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ και στενό σκεύος. Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τον πολτό σκόρδου, το τζίντζερ, το ξύδι, το σησαμέλαιο, την σάλτσα σόγιας, το μπούκοβο και το μέλι. Περιχύνουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε στην άκρη για να προετοιμάσουμε τα noodles.

Σε ένα μεγάλο μπωλ τοποθετούμε τα noodles και τα περιχύνουμε με καυτό νερό. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές τα φιλέτα του σολομού, για ελάχιστα λεπτά.

Προσθέτουμε την σάλτσα με την οποία περιχύσαμε νωρίτερα τα φιλέτα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να καλαραμέλωσει η σάλτσα.

Αφαιρούμε τα φιλέτα και προσθέτουμε στο κέντρο του τηγανιού τα noodles, στραγγισμένα. Ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε.

Προσθέτουμε το κόλιανδρο ψιλοκομμένο και τα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε με φέτες λάιμ.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι ο σολομός, το μέλι, η σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ. Φωνάζουν για λευκά και ροζέ κρασιά με φρουτένια αρώματα, οξύτητα αλλά και ελαφρά γλυκύτητα. Μοσχάτο Σπίνας, Sauvignon Blanc από λευκά και blends Αγιωργίτικου ή Μοσχάτου για τα ροζέ.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}