ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
5 + 1 Sun Rose 2014 - Κτήμα Γράμψα
Κτήμα Γράμψα

5 + 1 SUN ROSE 2014 - ΚΤΗΜΑ ΓΡΑΜΨΑ

  Ζάκυνθος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια μοναδική ροζέ εξάδα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Έχει χρώμα Προβηγκίας, αρώματα και γεύσεις Προβηγκίας αλλά προέρχεται από τη Ζάκυνθο! Μοιάζει γρίφος αλλά δεν είναι.

Είναι το Sun Rose του Κτήματος Γράμψα, μάλλον το ωραιότερο και πιο ενδιαφέρον ροζέ κρασί που έχουμε δοκιμάσει εδώ και καιρό!

Από την ξεχασμένη ποικιλία Αυγουστιάτης που καλλιεργείται στο ημιορεινό ριζίτικο χωριό Λαγωπόδο της Ζακύνθου, οι αδερφοί Γράμψα δημιούργησαν το Sun Rose που έδωσε απλά μια αίσθηση τόσο των δυνατοτήτων της σπάνιας ελληνικής ποικιλίας όσο και των δύο οινοποιών που σίγουρα. Λεπτεπίλεπτο, ντελικάτο εντυπωσιάζει με τον ξεκάθαρο, γεμάτο δροσιά χαρακτήρα του.

Απολαύστε 6 φιάλες ενός ροζέ κρασιού που κλείνει το μάτι στα μεγάλα κρασιά της Προβηγκίας προκαλώντας τα αναπόφευκτα σε συγκρίσεις! Αν το βάλεις δίπλα στη θάλασσα μάλλον θα τα κερδίσει...

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι εντυπωσιακό απαλό σομόν χρώμα με τριανταφυλλί ανταύγειες.

Στη μύτη απαλά, λεπτεπίλεπτα αρώματα τριαντάφυλλου, κερασιού και εσπεριδοειδών. Αρμπαρόριζα και μέλι συμπληρώνουν το γεμάτο δροσιά αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα απολαυστικά γεμάτο, ντελικάτο, με το κεράσι να αποκτά πιο πικάντικο χαρακτήρα και τη δροσιστική οξύτητα ισορροπεί τις απειροελάχιστες νύξεις τανίνης. Η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει γλυκά φρουτένια αρώματα στο στόμα που παραμένουν εκεί για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα ροζέ
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2014
Προέλευση Ζάκυνθος
Ποικιλία Αυγουστιάτης
Αρώματα κεράσι, τριαντάφυλλο, αρμπαρόριζα, εσπεριδοειδή, μέλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

5 + 1 SUN ROSE 2014 - ΚΤΗΜΑ ΓΡΑΜΨΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απολαύστε το μόνο του ή συνδυάστε το με ζυμαρικά με τόνο και κάπαρη, λευκά κρεμώδη τυριά.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}