ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Merlot 2013 - Κτήμα Μπουγιούρη
Κτήμα Μπουγιούρη

MERLOT 2013 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ

  Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα κόκκινο κρασί αποκάλυψη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το κρασί αποκάλυψη της προηγούμενης χρονιάς επιστρέφει ακόμη καλύτερο, αποδεικνύοντας ότι η απόλαυση δεν χρειάζεται πάντα να κοστίζει ακριβά!

Δίνοντας νέο νόημα στον όρο value for money το Merlot 2013 του Κτήματος Μπουγιούρη εξακολουθεί να μαγεύει όπου εμφανίζεται και να κλέβει την παράσταση.

Το πέρασμα για 12 μήνες από γαλλικά δρύινα βαρέλια του χάρισε πολυδιάστατο χαρακτήρα και Μπορντωλέζικη φινέτσα, που θα ζήλευαν πολλά ελληνικά αλλά και ξένα κόκκινα κρασιά.

Στα 25 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα στις πλαγιές του Κιθαιρώνα, στις Ερυθρές Αττικής, η οικογένεια Μπουγιούρη καλλιεργεί ελληνικές και ξένες ποικιλίες με ιδιαίτερη προσοχή σε όλα τα στάδια, από την αμπελουργία έως και την τελική εμφιάλωση στο μικρό της οινοποιείο.

Το απόλυτο value for money κόκκινο κρασί και το αγαπημένο των φίλων του botilia.gr επέστρεψε ακόμη καλύτερο από ποτέ επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες από ένα κτήμα που δείχνει ότι έχει πολλά ακόμη να δώσει.

Αν το αφήσεις και ένα μισάωρο στην καράφα πριν το απολαύσεις, σίγουρα θα σε ανταμείψει!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Βαθύ ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες στο ποτήρι.

Πλούσια μύτη, με αποκαλυπτικά αρώματα ώριμης φράουλας και βατόμουρου που δένουν άψογα με το όμορφα ενσωματωμένο βαρέλι που εκφράζεται με γλυκά μπαχαρικά, κυρίως βανίλια, κανέλα και πάπρικα. Αίσθηση σοκολάτας, ξηροί καρποί, καπνός, δέρμα και νύξεις μελανιού ολοκληρώνουν το εκρηκτικό και πολύπλοκο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα βελούδινο, με πλούσιο σώμα και έντονα φρουτένια και πολύπλοκη γεύση. Όμορφα δουλεμένες στρογγυλές τανίνες σε απόλυτη ισορροπία με την αισθητή οξύτητα που δροσίζει το στόμα. Η γλυκύτητα της αλκοόλης βοηθά την έκφραση του φρούτου στο στόμα με την ευχάριστα πικάντικη αίσθηση να παραμένει για ώρα στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Merlot
Αρώματα ώριμη φράουλα, βατόμουρο, βανίλια, κανέλα, πάπρικα, σοκολάτα, καπνός, δέρμα, μελάνι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MERLOT 2013 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με κοκκινιστό μοσχαράκι, μοσχαράκι bourguignon, κεφτέδες με κόκκινη σάλτσα, κόκκορα κρασάτο.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}