Ο μεγαλύτερος εχθρός του κρασιού είναι η οξείδωση! Προκαλείται από την εκτεταμένη επαφή του με τον αέρα με αποτέλεσμα να καταστρέφεται. Η αλλοίωση ξεκινά από την πρώτη κιόλας ημέρα ανοίγματος του μπουκαλιού και το κρασί χάνει σταδιακά τόσο τα αρωματικά όσο και τα γευστικά χαρακτηριστικά του. Εξαιτίας αυτού έχει επικρατήσει ότι αν ένα μπουκάλι ανοιχτεί , πρέπει να αδειάσει άμεσα.
Η αφαίρεση του αέρα μέσα από το μπουκάλι μετά το άνοιγμά του βοηθά στην σημαντική επέκταση του χρόνου αντοχής του, καθυστερώντας και ελαττώνοντας σημαντικά την επίδραση του φαινόμενου της οξείδωσης.