ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Le Roi des Montagnes 2013 - Κτήμα Παπαργυρίου
Κτήμα Παπαργυρίου

LE ROI DES MONTAGNES 2013 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Λαλιώτη, Κορινθία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ο Βασιλιάς των Βουνών ήρθε!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι ένας από τους πιο «ψαγμένους» Έλληνες οινοπαραγωγούς. Ρισκάρει και μέχρι τώρα δικαιώνεται, με αποτελέσματα που βγάζουν μάτια. Οι ετικέτες του είναι από τις πιο όμορφες που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και τα διεθνή βραβεία συνεχίζουν να έρχονται. Όπου εμφανίζεται, οι γευσιγνωσίες του γίνονται sold out. Και μέσα σε όλα αυτά εντυπωσιάζει με την εργατικότητα και τον προσγειωμένο χαρακτήρα του.

Όταν λοιπόν αυτός ο άνθρωπος σου φέρνει ένα κρασί λέγοντας ότι σε αυτό έβαλε την ψυχή του, τότε καλά θα κάνεις να τον ακούσεις.

Δυσεύρετο και περιζήτητο, το Le Roi des Montagnes 2013 του Κτήματος Παπαργυρίου είναι ένα Syrah διαφορετικό από τα άλλα. Ένα Syrah με χαρακτήρα τόσο πληθωρικό και έντονο, που ακόμη και η φιάλη πραγματικό κόσμημα δεν πλησιάζει καν στο να το επισκιάσει!

Η γαλλική ποικιλία καλλιεργήθηκε σε υψόμετρο 850 μ στην περιοχή των Σοφιανών Κορινθίας και ρισκάροντας με τον καιρό, τα σταφύλια τρυγήθηκαν υπερώριμα, με αποτέλεσμα τη συγκλονιστική συμπύκνωση του σχεδόν σταφιδιασμένου καρπού αλλά και τον ιδιαίτερα υψηλό αλκοολικό βαθμό που εντυπωσιάζει με την αναπάντεχα ισορροπημένη ένταξη στο σύνολο.

Το όνομά του σημαίνει "ο Βασιλιάς των Βουνών" και ταιριάζει γάντι σε ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά Syrah.

Το Le Roi des Montagnes 2013 του Κτήματος Παπαργυρίου είναι από αυτά τα κόκκινα κρασιά που δύσκολα θα αντέξεις να τα περιμένεις. Αν τα καταφέρεις όμως, αυτό θα συνεχίσει να εξελίσσεται για τουλάχιστον 10 ακόμη χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Φωτεινό πορφυρό χρώμα στο ποτήρι, ενδεικτικό της νεότητάς του.

Εντυπωσιακή μύτη, με ώριμα φρουτένια αρώματα βύσσινου, φραγκοστάφυλου, κερασιού και μύρτιλου, πλαισιωμένα από βιολέτα, σοκολάτα γάλακτος και ευκάλυπτο. Βανίλια, πράσινο πιπέρι και κάρδαμο προσθέτουν μπαχαρένιο χαρακτήρα ενώ καραμέλα γάλακτος, νότες νωπού χώματος, καπνού και δέρματος, εμφανίζονται σταδιακά προσδίδοντας μοναδικά πολύπλοκο χαρακτήρα.

Στόμα έντονο, πλούσιο και πικάντικο, με ισορροπημένη οξύτητα και εντυπωσιακά μαλακές, βελούδινες τανίνες. Η ιδιαίτερα υψηλή αλκοόλη (16,5%) εντάσσεται περίτεχνα και σχεδόν δεν γίνεται αντιληπτή, πέρα από την αρχική γλυκύτητα που δίνει μαρμελαδένια έκφραση στο φρούτο. Μύρτιλο, κεράσι και κασίς συνδυάζονται με κάρδαμο και πράσινο πιπέρι, ενώ η πλούσια σοκολατένια αίσθηση παραμένει στο στόμα στο ιδιαίτερα μακράς διάρκειας τελείωμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 16,5 %
Προέλευση Λαλιώτη, Κορινθία
Ποικιλία Syrah
Αρώματα βύσσινο, φραγκοστάφυλο, κεράσι, μύρτιλο, βιολέτα, σοκολάτα γάλακτος, ευκάλυπτος, βανίλια, πράσινο πιπέρι, κάρδαμο, καραμέλα γάλακτος, νωπό χώμα, καπνός, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LE ROI DES MONTAGNES 2013 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με πλούσια κρεατικά με κόκκινες σάλτσες, πιάτα με τρούφα και μανιτάρια ή κίτρινα παλαιωμένα τυριά

Χοιρινό με κυδώνια και χαρουπόμελο

  • 1 Kg χοιρινό μπούτι ή σπάλα
  • 4 κυδώνια
  • 50 gr βούτυρο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 150 ml χαρουπόμελο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο(ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.τ.σ. σπόρους κόλιανδρο σπασμένους
  • 150 gr αλεύρι
  • 20 gr πελτέ ντομάτας
  • 50 gr ζάχαρη καστανή
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι

 

Κόβουμε τα κυδώνια στα τέσσερα, τα καθαρίζουμε και κόβουμε το κάθε κομμάτι στα 3. Τα βάζουμε σε ένα  αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε ελαφρά με το βούτυρο. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε 200 ml ζεστό νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε τα κυδώνια για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, και τα αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη στη φωτιά να καραμελώσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε το χοιρινό.

Κόβουμε το χοιρινό σε μεγάλους κύβους, τον αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε από το αλεύρι. Τινάζουμε το κρέας για να αφήσει το περιττό αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας καλά απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον κόλιανδρο, σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε 200 ml ζεστό νερό και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για περίπου 1½ ώρα. Αν ενδιάμεσα έχουν σωθεί τα υγρά και το κρέας δεν έχει γίνει, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Στη συνέχεια βάζουμε πάνω από το κρέας τα κυδώνια με το ζουμί τους και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά, να αναμειχθούν τα αρώματά τους. Ανακινούμε την κατσαρόλα, χωρίς όμως να ανακατέψουμε το φαγητό, γιατί θα λιώσουν τα κυδώνια. Προσθέτουμε το χαρουπόμελο στα τελευταία 5 λεπτά. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, αφήνουμε 5 λεπτά να «ηρεμήσει» και σερβίρουμε.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}