ΑΡΘΡΑ Τα καλύτερα ελληνικά κρασιά του 2017, όπως εσείς τα διαλέξατε!

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ 2017, ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ!

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ, ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟ BOTILIA.GR!
Τα καλύτερα ελληνικά κρασιά του 2017, όπως εσείς τα διαλέξατε!

Αυτά είναι τα καλύτερα ελληνικά κρασιά όπως ξεχώρισαν ανάμεσα στις εκατοντάδες επιλογές που πέρασαν την προηγούμενη χρονιά από το botilia.gr. Κριτήριο είναι οι προτιμήσεις σας και οι βαθμολογίες σας στο botilia.gr

 

Καλύτερα ελληνικά κόκκινα κρασιά

Le Sang de la Pierre - Οινοποιία Αϊβαλή

Σίγουρα το πιο εντυπωσιακό Αγιωργίτικο που έχει κυκλοφορήσει έως τώρα! Κάθε χρόνο εξαντλείται σχεδόν αμέσως και ο λόγος είναι η τεράστια συμπύκνωση φρούτου, η πολύ καλή, βελούδινη δομή του και η εντυπωσιακή του πολυπλοκότητα.

Merlot - Κτήμα Μπουγιούρη

Ένα από τα πιο αγαπημένα σας Merlot! Βελούδινο, με πλούσιο, ώριμο φρούτο και τέλεια ενσωματωμένο βαρέλι σε ασυναγώνιστη τιμή! Πώς να μην το αγαπάς;

Φύσις - Κτήμα Αθανασίου

Το πρώτο Αγιωργίτικο χωρίς θειώδη δε χρειάζεται πολλές συστάσεις! Η μοναδικότητα του το έκανε περιζήτητο.

Πειραματικό Syrah χωρίς θειώδη - Κτήμα Μάτσα 

Εντυπωσιακό και «φυσικό» έκλεψε αμέσως την παράσταση! Ο λόγος είναι αφενός η εμπειρία και το μεράκι της Ρωξάνης Μάτσα και αφετέρου πως το Syrah είναι μια από τις αγαπημένες ποικιλίες των Ελλήνων.

Κοτσιφάλι-Merlot - Αμπελώνες Καραβιτάκη

Έξυπνη, μοντέρνα ετικέτα και ένα πρωτότυπο κρητικό χαρμάνι σε τιμή έκπληξη! Μαλακό, πλούσιο και με το ζωικό χαρακτήρα του Κοτσιφαλιού να λάμπει, αγαπήθηκε όσο λίγα ελληνικά κόκκινα κρασιά…

 

Καλύτερα Ελληνικά Λευκά Κρασιά

Μαλαγουζιά - Κτήμα Kitrvs

Η καλύτερη Μαλαγουζιά με διαφορά! Κάθε χρόνο είναι και καλύτερη, και το stelvin πώμα δίνει έξτρα πόντους πρωτοτυπίας και στυλ.

Fine Assyrtiko - Ανατολικός Αμπελώνας

Εξαιρετικά πετυχημένο blend Ασύρτικου-Μαλαγουζιάς, με κομψό βαρέλι και υπέροχη βουτυράτη υφή. Στα bonus, η φοβερή δυνατότητα του να ταιριάζει με άπειρα πιάτα, από συναγρίδα στα κάρβουνα μέχρι χοιρινό καρέ με μέλι.

Moschopolis 6Moschopolis Winery

Είναι σχετικά καινούργια προσθήκη όμως πρόλαβε και έχτισε το μύθο του αυτό το ιδιαίτερο κρασί από ασύρτικο και ξινόμαυρο. Φυτικό, πλούσιο, λιπαρό με ισορροπημένο βαρέλι, ήταν από τα πιο αγαπημένα λευκά του καλοκαιριού.

Σαντορίνη Vassaltis - Οινοποιείο Βασάλτης

Έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά κρασιά και συγκεκριμένα, η πιο αγαπημένη Σαντορίνη! Φινετσάτη και πληθωρική, απολύτα ισορροπημένη είναι κάθε χρόνο από τα best sellers!

Μοσχάτο Σπίνας - Αμπελώνες Καραβιτάκη

Φρέσκο, αρωματικό, σπιρτόζικο, το  Μοσχάτο Σπίνας των Αμπελώνων Καραβιτάκη από τα Χανιά ήταν το πιο αρωματικό λευκό της χρονιάς. Και στην Ελλάδα τα θέλουμε τα αρώματά μας.

 

Καλύτερα Ροζέ Ελληνικά Κρασιά

Τομή Ροζέ - Κτήμα Τρουπή

Το φίνο ροζέ από μοσχοφίλερο στο σούπερ σικ μπουκάλι που θυμίζει λουλούδι έχει καταφέρει να συγκινήσει τους πάντες. Τέλειο σαν απεριτίφ αλλά και με όλα τα λαδερά και ψαρικά, έχει γίνει το αναπόσπαστο ελληνικό κρασί του καλοκαιριού.

 

Άβδηρος Ροζέ - Κτήμα Βουρβουκέλη

Ο ημίξηρος Άβδηρος Ροζέ είναι το ροζέ με τους φανατικότερους φίλους. Οι εξάδες φεύγουν η μία πίσω από την άλλη και δεν δείχνετε να το χορταίνετε ποτέ.