ΑΡΘΡΑ Aντι-Valentines Day

AΝΤΙ-VALENTINES DAY

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΣΕΙ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ, ΜΗ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.
Aντι-Valentines Day
Αν είσαι από αυτούς που γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, κάνοντας όλα αυτά που πρέπει να κάνει κάποιος την ημέρα αυτή (ρομαντικά δείπνα, ρομαντικά δωράκια, ρομαντικές εκπλήξεις, ρομαντικά στιχάκια κλπ.) ενώ παράλληλα είσαι έτοιμος να επιστρέψεις στη ρουτίνα της καθημερινότητας που φέρνει η επόμενη μέρα, είμαι σίγουρος πως θα έχεις την ευκαιρία να διαβάσεις πολλά άρθρα για το που να φας και τι να πιείς.

Αν από την άλλη, η μέρα αυτή για σένα δεν έχει καμία διαφορά από την προηγούμενη ή την επόμενη και μάλιστα όλος αυτός ο ψευτορομαντισμός σου την δίνει και λίγο, παρακάτω θα βρεις μερικούς γευστικούς συνδυασμούς για να γιορτάσεις τη μέρα αυτή με το σύντροφό σου, λίγο διαφορετικά..

 

Bold 2014 Αμπελώνες Καραβιτάκη και Black Angus Burger με Bacon

Το πολύ πλούσιο και ζουμερό Tempranillo του παραγωγού με τις στιβαρές τανίνες και τα καπνιστά του αρώματα, συνδυάζεται "ρομαντικά" με ένα λιπαρό και πικάντικο burger από black angus, bacon και barbeque sauce.

 

Moschopolis 18 - Οινοποιείο Μοσχόπολις και Χοιρινή Πανσέτα

Μια χοιρινή πανσέτα, σιγομαγειρεμένη μέσα σε Guinness μπύρα και γενναίες δόσεις από 5 spices, σχεδόν ζητάει το ρωμαλέο και πικάντικο χαρακτήρα του παντρέματος του Syrah με το Καλομάτι .

 

Παλιοκαιρίσιο - Κτήμα Γκλίναβου και Φασολάδα

Τα όσπρια και οι σούπες γενικά συνδυάζονται αρκετά δύσκολα με το κρασί. Ο οξειδωτικός χαρακτήρας του Παλιοκαιρίσιου όμως σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα που του προσδίδει ο ελαφρύς αφρισμός του ταιριάζουν πολύ με την φασολάδα, κατατάσσοντάς το επάξια στη λίστα με τους Anti-Valentine  συνδυασμούς.

 

Fine Assyrtiko - Ανατολικός Αμπελώνας και Αρνίσια Παϊδάκια

Το ότι τα παϊδάκια τρώγονται με τα χέρια είναι νομίζω γνωστό. Τι πιο ωραίο από το να μοιραστείς αυτή τη βρώμικη στιγμή με το σύντροφό σου; Η κοφτερή οξύτητα του Fine Assyrtiko σπάει κάθε λιπαρότητα του αρνιού, ενώ το εξάμηνο πέρασμά του από το βαρέλι του δίνουν τον όγκο και τα καπνιστά αρώματα που ταιριάζουν με το ψήσιμο στη σχάρα.

 

Αν πάλι θέλεις να κάνεις κάτι τελείως διαφορετικό την μέρα αυτή μπορείς να έρθεις στα σεμινάρια οινογνωσίας Wine Insiders που διοργανώνουμε εδώ στο botilia.gr και να περάσεις την πιο εναλλακτική Βαλεντινομέρα που έχεις περάσει ποτέ..

Hey valentine…

I’ll be yours…

If you'll be wine...
Βασίλης Γαλανόπουλος
Sommelier