ΑΡΘΡΑ 5 Συμβουλές για τη Αφαίρεση Λεκέδων από Κόκκινο Κρασί

5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΛΕΚΕΔΩΝ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΑΡΧΙΚΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΡΟΥΧΟ, ΚΑΝΑΠΕ Η ΧΑΛΙ. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 5 ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙΣ.
5 Συμβουλές για τη Αφαίρεση Λεκέδων από Κόκκινο Κρασί

1η τραγική περίπτωση

Είσαι σε ένα πάρτι. Κάποιος σε σπρώχνει και όλο το κόκκινο κρασί από το ποτήρι σου καταλήγει πάνω στο αγαπημένο σου πουκάμισο.

 

2η τραγική περίπτωση

Έχεις καλέσει φίλους σπίτι και εκεί που κάθεστε, κάποιος από την παρέα παραενθουσιάζεται και μια σημαντική ποσότητα από το κόκκινο κρασί στο ποτήρι του καταλήγει πάνω στον καναπέ σου!

 

Ας αρχίσουμε λέγοντας ότι καμιά από τις δύο παραπάνω περιπτώσεις δεν είναι ευχάριστη. Με δεδομένο όμως ότι συνέβησαν, καλό είναι να ξέρεις πως θα σώσεις το αγαπημένο σου αντικείμενο (πουκάμισο / καναπέ) αυτή την τραγική στιγμή.

 

Συμβουλή 1

Δράσε όσο πιο γρήγορα γίνεται

Ο χρόνος είναι ο χειρότερος εχθρός σου. Δράσε αστραπιαία. Πως θα το κάνεις; Αρχικά πάρε μια βαθιά αναπνοή αποφεύγοντας την κατάσταση πανικού και ξεκίνα να αντιμετωπίζεις το πρόβλημα. Αν έχεις καλέσει κόσμο σπίτι, δεν είναι κακή ιδέα να έχεις προετοιμάσει ένα κιτ απομάκρυνσης λεκέδων κόκκινου κρασιού πριν έρθουν. Για καλό και για κακό…

 

Συμβουλή 2

Σφούγγιζε, μην τρίβεις

Επειδή είναι σχεδόν σίγουρο ότι η πρώτη αντανακλαστική αντίδραση είναι να ξεκινήσεις να τρίβεις το λεκέ, συγκρατήσου. Μην το κάνεις. Το τρίψιμο θα επιτρέψει στον λεκέ να εισχωρήσει βαθύτερα στο ύφασμα, προκαλώντας ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επιδιώκεις. Η σωστή αντιμετώπιση είναι να πάρεις απορροφητικό χαρτί κουζίνας και να το πιέζεις επανειλημμένα πάνω στο λεκέ αφαιρώντας όσο περισσότερη υγρασία μπορείς.

 

Συμβουλή 3

Σόδα και αλάτι

Αυτά είναι δύο βασικά υλικά στην αντιμετώπιση των λεκέδων από κόκκινο κρασί. Ρίξε αρκετή σόδα πάνω στην περιοχή του λεκέ και στη συνέχεια κάλυψέ τη όλη με μπόλικο αλάτι. Πίεσε απαλά το αλάτι πάνω στο λεκέ και άσε το εκεί όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα αφαίρεσε το αλάτι με την ηλεκτρική σκούπα και το πιθανότερο είναι να εκπλαγείς με το αποτέλεσμα. Ο καναπές ή το πουκάμισό σου θα είναι σαν καινούρια!

 

Συμβουλή 4

Υγρό πιάτων και διάλυμά υπεροξειδίου του υδρογόνου

Αν ο λεκές είναι πιο επίμονος ή έχει ήδη στεγνώσει λίγο πριν προλάβεις να αντιδράσεις, τότε ανάμιξε υγρό καθαρισμού πιάτων και ένα διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου (οξυζενέ) σε αναλογία ένα προς τρία. Φτιάξε το μίγμα, άπλωσέ το πάνω στον λεκέ και άσε το εκεί να μουλιάσει. Ίσως να χρειαστεί να το εφαρμόσεις 2-3 φορές αλλά σταδιακά θα δεις τον λεκέ να εξαφανίζεται.

 

Συμβουλή 5

Λευκό κρασί

Όσο και να μας αρέσει περισσότερο να το πίνουμε, το λευκό κρασί είναι μια πολύ καλή λύση για την απομάκρυνση των λεκέδων του κόκκινου κρασιού. Αν και δεν λειτουργεί πάντα, είναι μια καλή επιλογή αν δεν μπορείς να εφαρμόσεις τίποτα από τα παραπάνω. Πάρε ένα μπουκάλι λευκό κρασί (Μαλαγουζιά, SauvignonBlanc, Μοσχοφίλερο κλπ) και ρίξε αρκετό πάνω στον λεκέ. Με μπόλικο χαρτί κουζίνας προσπάθησε να απομακρύνεις την υγρασία πιέζοντας το λεκέ χωρίς να τρίβεις. Θα δεις ότι το λευκό κρασί διαλύει το κόκκινο και δεν του επιτρέπει να μείνει στο ύφασμα.