ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Aiora Ερυθρό 2019 - Οινοποιείο Μοσχόπολις
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Φρούτο και ένταση!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Aiora ερυθρή 2019 από το Οινοποιείο Μοσχόπολις είναι ένα μαγευτικό κόκκινο κρασί, που θα πρέπει να προσπαθήσεις πάρα πολύ για να μη σου αρέσει. Το ζούμερο κόκκινο φρούτο, η διακριτική γήινη διάσταση και ο πικάντικος χαρακτήρας, θα σε κερδίσουν από την πρώτη γουλιά!

Ο Δρ. Γιώργος Γερμάνης, ένας από τους σπουδαιότερους αμπελουργούς στην Ελλάδα και η ομάδα του, που αποτελείται από τον γαμπρό του Δημήτρη και τα παιδιά του Αλίκη και Θοδωρή, δημιουργούν κρασιά με μοναδικό στυλ, πρωτότυπα blend και ασυναγώνιστη ποιότητα και συμπύκνωση. Και όλα αυτά τα συγκεντρώνουν σε μια φιάλη απίθανης αισθητικής (μάλιστα κέρδισαν ασημένιο μετάλλιο στα Ermis Awards). Όμως αυτά τα ξέρεις.

Αυτό που δεν ξέρεις, είναι πως η ερυθρή Aiora 2019 είναι πραγματικά 10 φορές καλύτερη από την προηγούμενη, που μεταξύ μας ήταν ήδη τέλεια! Μα πως τα καταφέρνουν;

Αρχικά το χαρμάνι αποτελείται από Μαυροτράγανο, Ξινόμαυρο και Syrah, τα οποία αρχικά ζυμώνουν σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Στη συνέχεια, το κρασί μπαίνει σε ειδικούς πήλινους αμφορείς από την Κρήτη και παραμένει εκεί για τουλάχιστον 2 μήνες. Αποφεύγουν τα βαρέλια, γιατί στόχος τους είναι η δημιουργία ενός κόκκινου κρασιού, χωρίς πολλές παρεμβάσεις και «μακιγιάζ». Ενός κρασιού, που κυρίαρχος θα είναι ο φρουτώδης χαρακτήρας και τα εκρηκτικά αρώματα των 3 ποικιλιών. Και το καταφέρνουν περίφημα.

Η Aiora ερυθρή 2019 από το Οινοποιείο Μοσχόπολις έρχεται για να ταράξει τα νερά και να αγαπηθεί με πάθος από το οινόφιλο και μη κοινό!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Aiora ερυθρό 2019 από το Οινοποιείο Μοσχόπολις έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και μύτη σαγηνευτική, με αρώματα βουτύρου, βύσσινου, μαρμελάδας κεράσι, μούρου και δαμάσκηνου. Πράσινο πιπέρι, λεβάντα και νωπό χώμα συμπληρώνουν το μοναδικά ιδιαίτερο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με τραγανή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Κεράσι, βατόμουρο, βύσσινο, καραμέλα βουτύρου, ροζ πιπέρι και βανίλια εκρήγνυνται στον ουρανίσκο. Νότες νωπού χώματος και ώριμου σμέουρου συμπληρώνουν το ζουμερό σύνολο

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Μαυροτράγανο, Ξινόμαυρο, Syrah
Αρώματα Βούτυρο, βύσσινο, μαρμελάδα κεράσι, μούρο, δαμάσκηνο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14ºC
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

AIORA ΕΡΥΘΡΟ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χοιρινό με δαμάσκηνα, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, με φιλέτο τόνου ή μπακαλιάρο πλακί.

Ριγγατόνι με ντομάτα, πανσέτα και κατσικίσιο τυρί

  • 4 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι πανσέτα κομμένη σε κύβους
  • 150 γρ κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κυβάκια
  • ½ κιλό ριγκατόνι
  • Φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. 

Τεμαχίστε τις ντομάτες κατά μήκος σε φέτες και απλώστε τις σε ένα ταψί. Περιχύστε με το ελαιόλαδο, προσθέστε αλάτι (κατά βούληση) και απλώστε την ψιλοκομμένη πανσέτα σε όλη την έκταση του ταψιού.

Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, έως ότου οι ντομάτες μαλακώσουν. Τοποθετήστε τα κομμάτια του κατσικίσιου τυριού πάνω σε κάθε ντομάτα και δυναμώστε τη φωτιά στους 250ο C. Ψήστε για περίπου 10 ακόμη λεπτά έως ότου η πανσέτα γίνει τραγανή και το τυρί πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.

Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (aldente) και στραγγίστε τα καλά. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, προσθέστε λίγο λάδι και ανακατέψτε τα ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Με ένα κουτάλι τοποθετήστε τις μισές ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα πάνω από τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε με τα ριγκατόνι έως ότου οι ντομάτες διαλυθούν και αναμιχθούν με το σύνολο.

Όταν σερβίρετε προσθέστε τις υπόλοιπες ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα στο πλάι κάθε πιάτου. Πασπαλιστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέστε φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο η κρεμώδης υφή του κατσικίσιου τυριού όσο και η λιπαρή και έντονη πανσέτα χρειάζονται ένα κόκκινο κρασί με αρκετή οξύτητα για να σπάσει τη λιπαρότητα του πιάτου. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν ένα Ξινόμαυρο Νάουσας ή ένα χαρμάνι Syrah.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}