ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κτήμα Κατσαρού Ερυθρό 2008
Κτήμα Κατσαρού

ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΕΡΥΘΡΟ 2008

  Ελλάδα / Όλυμπος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Κατευθείαν από το κελάρι του κτήματος!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το ιστορικό Κτήμα Κατσαρού Ερυθρός 2008 είναι μια από τις τυπικότερες και εκφραστικότερες εκδοχές του μπορντωλέζικου χαρμανιού Cabernet Sauvignon και Merlot στην Ελλάδα και συγκαταλέγεται, όχι τυχαία, στις λίστες πολλών κορυφαίων εστιατορίων παγκοσμίως!

Αρκεί μια τυχαία πεζοπορία στο βουνό του Ολύμπου για να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου και την ιστορία του Ελληνικού κρασιού. Ο γιατρός Δημήτρης Κατσαρός, στα μέσα της δεκαετίας του ’70, μαγεύτηκε από τη θέα του χωριού Κρανιά, με τους 65 μόλις κατοίκους, σε υψόμετρο 810 μέτρων.

Εκεί αποφάσισε, με τη βοήθεια της συζύγου του Στέλλας, να καλλιεργήσει διεθνείς ποικιλίες που θεώρησε ότι ταιριάζουν καλύτερα στο μικροκλίμα της περιοχής. Επένδυσε στο Cabernet Sauvignon, το Merlot και το Chardonnay και όπως φάνηκε με τα χρόνια, δεν έπεσε έξω. Πως το καταλάβαμε; Το Κτήμα Κατσαρού είναι σήμερα ένα από τα ιστορικότερα και πλέον αναγνωρισμένα ελληνικά οινοποιεία!

Συνεχιστής του έργου του, ο γιος του Ευριπίδης Κατσαρός, ανέλαβε το οινοποιείο το 2007, μετά τις οινολογικές σπουδές του σε Bordeaux και Βουργουνδία.

Το ιστορικό Κτήμα Κατσαρού Ερυθρός είναι μια από τις τυπικότερες και εκφραστικότερες εκδοχές του μπορντωλέζικου χαρμανιού Cabernet Sauvignon - Merlot στην Ελλάδα και, όχι τυχαία, συγκαταλέγεται στις λίστες πολλών κορυφαίων εστιατορίων παγκοσμίως.

Έφταςε απευθείας από το κελάρι του κτήματος, το πολύ περιορισμένης διαθεσιμότητας Κτήμα Κατσαρού Ερυθρός 2008, που κατά γενική ομολογία είναι μία από τις εξαιρετικές σοδιές.

Είτε είσαι συλλέκτης, οινόφιλος ή απλά θέλεις να απολαύσεις ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά κόκκινα κρασιά, το Κτήμα Κατσαρού Ερυθρός 2008 είναι πραγματικός θησαυρός!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι. Έντονα αρώματα κανέλας, μπαχαριού και πιπεριού στη μύτη με όμορφες διακριτικές νότες λεβάντας. Αρώματα βατόμουρου, φραγκοστάφυλου, βύσσινου και αποξηραμένου σύκου εμφανίζονται σταδιακά ενώ ζωικές νύξεις, καπνός, χώμα και βρεγμένα φύλλα συμπληρώνουν μοναδικά την πολύπλοκη αρωματική παλέτα.

Στο στόμα, έχει μέτριο προς πλούσιο σώμα, υψηλή οξύτητα και τανίνες μαύρου τσαγιού σε απόλυτη ισορροπία. Βύσσινο, κασσίς, φραγκοστάφυλο, δρυς, κακάο και καφές πλαισιώνονται από νότες γλυκών μπαχαρικών. Το μακρύ τελείωμα αφήνει βελούδινη αίσθηση βανίλιας στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2008
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Κρανιά, Όλυμπος
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Merlot
Αρώματα Κανέλα, μπαχάρι, πιπέρι, βιολέτα, βατόμουρο, φραγκοστάφυλο, βύσσινο, αποξηραμένο σύκο, δέρμα, καπνός, χώμα, βρεγμένα φύλλα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 - 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18ºC
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΕΡΥΘΡΟ 2008

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χοιρινό κρασάτο με δεντρολίβανο, μοσχαρίσιες στηθοπλευρές με μανιτάρια ή ένα πατσίτσιο με αρνίσιο σιγομαγειρεμένο κρέας.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}