Μύηση 2014 - Κτήμα Φοίβος

Με τα βραβεία να έρχονται!

Για πολλούς είναι το νέο Ξινόμαυρο. Τα διεθνή βραβεία μαζεύονται και αν μη τι άλλο, αποδεικνύουν ότι κι αν δεν είναι ακόμη, σύντομα θα γίνει!

Ο λόγος για τη Μαυροδάφνη, την ξηρή όμως! Ξέχασε ότι έχεις στο μυαλό σου για γλυκές, «αποκριάτικες» εκδοχές της ποικιλίας που δυστυχώς έγινε συνώνυμο του φτηνού γλυκού κόκκινου κρασιού. Η Μαυροδάφνη στην ξηρή εκδοχή της έχει ήδη κερδίσει τη θέση της στο παλμαρέ των καλύτερων ελληνικών ερυθρών ποικιλιών και ταυτόχρονα μια θέση στις καρδιές των απανταχού οινόφιλων. Καλλιεργείται στην περιοχή της Αχαΐας αλλά και της Κεφαλλονιάς απ’ όπου και λέγεται ότι κατάγεται.

Στη Μύηση 2014 του Οινοποιείου Φοίβος, συνοδεία δύο σπάνιων ποικιλιών της Κεφαλλονιάς, του Θειακού (40 %) και του Αρακλινού (15 %), δείχνει ότι δεν αστειεύεται και ότι ευτυχώς οι Έλληνες οινοπαραγωγοί έχουν επενδύσει σε αυτή και σιγά σιγά δρέπουν τους καρπούς της. Έρευνες βέβαια έδειξαν ότι το Θειακό είναι συγγενική της Μαυροδάφνης ποικιλία και ο πρόδρομός της στην Κεφαλλονιά. Σπάνια πια, καλλιεργείται σε ελάχιστες παλιές ρίζες στο νησί, χαρίζοντας μοναδική συμπύκνωση όπου συμμετέχει. Το χαρμάνι της Μύησης 2014 του Οινοποιείου Φοίβος συνοινοποιείται και μετά από ένα γρήγορο τρίμηνο πέρασμα από γαλλικά δρύινα βαρέλια, εμφιαλώνεται... και αρχίζει να μαζεύει μετάλλια.

Ο Θόδωρος Ορκόπουλος είναι σίγουρα από τους πιο πεισματάρηδες και πιο ιδεολόγους οινοπαραγωγούς που έχουμε γνωρίσει. Αγάπησε τον τόπο και αποφάσισε να ενώσει τη ζωή του μαζί του. Δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο να το κάνει...

 
90/100

Κτήμα Φοίβος

Μύηση 2014 - Κτήμα Φοίβος

Ένα κρασί γεμάτο αγάπη!
9,70 €
9,10 €
Διαθέσιμο μόνο σε μέλη του botilia.gr.
Χρώμα: 

κόκκινο

Τύπος:  ξηρό
Χρονιά:  2014
Αλκοόλ:  12,5 %
Προέλευση:  Κεφαλλονιά
Ποικιλία:  Μαυροδάφνη, Θειακό, Αρακλινό
Αρώματα:  cassis, γλυκόριζα, μύρτιλο, καφές, γαρύφαλλο, ζαμπόν, νωπό χώμα, μανιτάρι
Συνδυάζεται:  κόκκινα κρεατικά σε σάλτσα κρασιού, τόνος, κίτρινα τυριά
90/100
Μποτίλια: 1

Ρουμπινί χρώμα με βυσσινί ανταύγειες στο ποτήρι.

Λεπτεπίλεπτη μύτη, με το cassis, τη γλυκόριζα, και το μύρτιλο να συνοδεύονται από νότες καφέ, πρόκα γαρύφαλλου, ζωικές νύξεις ζαμπόν αλλά και νωπό χώμα και μανιτάρι.

Μέτριου σώματος στόμα, έντονο, πικάντικο, με μέτριας έντασης, ελαφρώς στεγνές τανίνες και αισθητή οξύτητα που του δίνει διάρκεια. Η γλυκόριζα και το μύρτιλο ξεχωρίζουν στο στόμα αποκτώντας πικάντικη διάθεση που παραμένει στην καλής διάρκειας επίγευση που μοιάζει να επανέρχεται.
Για δες κι αυτά

94+ /100
Mavro 2015 - Melissinos Winery
Melissinos Winery
ΧΡΩΜΑ ΤΥΠΟΣ
κόκκινο ξηρό
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Κεφαλονιά Μαυροδάφνη
91 /100
Daphne Daphne 2014 - Κτήμα Φοίβος
Κτήμα Φοίβος
ΧΡΩΜΑ ΤΥΠΟΣ
κόκκινο ξηρό
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Κεφαλλονιά Μαυροδάφνη