Ασφόδελος 2016 - Κτήμα Φοίβος

Ένα αρωματικό ταξίδι!

Το όνομά του προέρχεται από το ομώνυμο τοπικό αγριολούλουδο που πλημμυρίζει τον αμπελώνα του Κτήματος Φοίβος λίγο πριν τον τρύγο. Μέχρι πρόσφατα ήταν άγνωστο και ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά ανάμεσα στους λάτρεις των πλούσιων, αρωματικών λευκών κρασιών. Οι μοναδικές διεθνείς διακρίσεις του έστρεψαν τα φώτα της δημοσιότητας σε αυτό και στο Κτήμα Φοίβος του εμμονικού με την ποιότητα Θεόδωρου Ορκόπουλου!

Τρεις σπάνιες και άγνωστες τοπικές ποικιλίες της Κεφαλονιάς, η Μοσχατέλλα, το Tσαούσι και το Bοστιλίδι συναντιούνται σε ένα λευκό κρασί με πληθωρικά αρώματα και γεύσεις που θα εντυπωσιάσει όλους τους φίλους του είδους. Τα υπολειμματικά σάκχαρα κινούνται σε ιδανικά επίπεδα, τονίζοντας τον φρουτένιο χαρακτήρα του και κατατάσσοντάς τον Ασφόδελο 2016 στα ημίξηρα λευκά κρασιά.

Από τα Μαντζαβινάτα Κεφαλονιάς, μια περιοχή με τεράστια οινική ιστορία και με πολύ ιδιαίτερη εδαφολογική σύνθεση, ο Ασφόδελος 2016 του Κτήματος Φοίβος αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων μηνών!

 
89/100

Κτήμα Φοίβος

Ασφόδελος 2016 - Κτήμα Φοίβος

3 σπάνιες ποικιλίες, 1 μεγάλη έκπληξη!
7,00 €
6,50 €
Διαθέσιμο μόνο σε μέλη του botilia.gr.
Χρώμα: 

λευκό

Τύπος:  ημίξηρο
Χρονιά:  2016
Προέλευση:  Μαντζαβινάτα, Κεφαλλονιά
Ποικιλία:  Μοσχατέλλα, Τσαούσι, Βοστιλίδι
Αρώματα:  αχλάδι, ροδάκινο, μούσμουλο, πεπόνι, γιασεμί, τριαντάφυλλο, μέλι, γρασίδι, τσουκνίδα, χαμομήλι
Συνδυάζεται:  πιάτα κοτόπουλου, λευκά τυριά, σαλάτες
89/100
Μποτίλια: 1

Λεμονοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι.

Στη μύτη γιορτή φρούτων και λουλουδιών με αρώματα αχλαδιού, ροδάκινου, μούσμουλου και πεπονιού να συνδυάζονται με γιασεμί και τριαντάφυλλο σε μελένιο φόντο. Γρασίδι και βοτανικές νύξεις τσουκνίδας και χαμομηλιού συμπληρώνουν το αρωματικό σύνολο συνεισφέροντας στην πολυπλοκότητά του.

Στο στόμα πλούσιο, με λιπαρή αίσθηση και ελαφριά γλυκύτητα που αναδεικνύει τη φρουτώδη πλευρά του και ισορροπεί τη δροσιστική οξύτητά του. Πεπόνι ροδάκινο και μανταρίνι διακρίνονται γευστικά συνδυασμένα με ελαφρώς φυτικές νότες. Η φρουτένια αίσθηση παραμένει στο στόμα για ώρα στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Συνδυάστε το με πιάτα κοτόπουλου, δροσερές σαλάτες ή λευκά τυριά.
Για δες κι αυτά

88 /100
Novita 2015 - Κτήμα Γράμψα
Κλήμα Γράμψα
ΧΡΩΜΑ ΤΥΠΟΣ
λευκό ξηρό
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Ζάκυνθος Γουστολίδι
93 /100
Nopera Vintage 2013 (375 ml)
Nopera Wines
ΧΡΩΜΑ ΤΥΠΟΣ
λευκό επιδόρπιος οίνος
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Σάμος Μοσχάτο
95 /100
Epitome - Nopera Οινοποιητική (500 ml)
Nopera Οινοποιητική
ΧΡΩΜΑ ΤΥΠΟΣ
λευκό επιδόρπιος οίνος
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Σάμος Μοσχάτο