Κλέφτες 2016 - Αμπελώνες Μάρκου

Ένα κρασί γεμάτο όνειρα!

Μόλις πριν από λίγες μέρες επιλέχθηκε σαν ένα από τα καλύτερα Ελληνικά κρασιά αυτή τη στιγμή από το έγκυρο Independent. Οι κλέφτες συμβολίζουν την ελπίδα, το ονειροπόλημα. Μάλιστα η παράδοση λέει ότι αν σε κάθε σπόρο τους φυσήξεις μια σκέψη, αυτός θα τη μεταφέρει στους ανθρώπους που αγαπάς, όσο μακριά κι αν βρίσκονται. Αυτό είναι το όνομα που επέλεξε ο νεαρός Νίκος Μάρκου για το πρώτο φυσικό Σαββατιανό  από σταφύλια βιολογικής γεωργίας. Και αυτές είναι οι τελευταίες φιάλες!

Το Σαββατιανό έχει βγει για τα καλά από την αφάνεια αποδεικνύοντας κατ’ επανάληψη ότι μπορεί και δίνει μεγάλα λευκά κρασιά, φρέσκα ή και μακράς παλαίωσης. Παρόλο που η “ρετσινιά” της πρότερης κακής ιστορίας του, κάνει αρκετούς να είναι αρνητικά προκατειλημμένοι απέναντί του, τα κατορθώματά του βγάζουν μάτι και δεν μπορείς τελικά παρά να το αγαπήσεις. Ευτυχώς οι νέοι οινοπαραγωγοί γνωρίζουν τις δυνατότητές του και το πιστεύουν ίσως όσο καμιά άλλη ελληνική ποικιλία. Υποψιαζόμαστε ότι κάτι ξέρουν…

Στην πρώτη φυσική, χωρίς θειώδη οινοποίησή του, οι Κλέφτες 2016 των Αμπελώνων Μάρκου αποδεικνύουν ότι η πολυδυναμική ποικιλία μπορεί να τα καταφέρει θαυμάσια ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη και απαιτητική κατηγορία των natural wines.

Τέταρτη γενιά της οικογένειας, ο Νίκος Μάρκου έχει αναλάβει τα ηνία του ιστορικού αμπελώνα της Αττικής και πλέον έχει ενσωματώσει τον μοντέρνο και πρωτοποριακό τρόπο σκέψης του, μαζί με τις πλέον σύγχρονες διεθνείς τεχνικές. Τα αποτελέσματα μιλάνε μόνα τους και οι Κλέφτες 2016 δείχνουν ότι το Σαββατιανό είναι ανάμεσα στις ελληνικές ποικιλίες που μπορούν να δώσουν φυσικά κρασιά με χαρακτήρα και διάρκεια.

Ακόμη κι αν δεν είσαι φίλος των φυσικών κρασιών, αυτό είναι τόσο καλό που δεν πρέπει να το χάσεις!

 
90/100

Αμπελώνες Μάρκου

Κλέφτες 2016 - Αμπελώνες Μάρκου

Ένα μοναδικό φυσικό λευκό κρασί!
9,00 €
8,20 €
Διαθέσιμο μόνο σε μέλη του botilia.gr.
Χρώμα: 

λευκό

Τύπος:  ξηρό
Χρονιά:  2016
Αλκοόλ:  12,5 %
Προέλευση:  Αττική
Ποικιλία:  Σαββατιανό
Αρώματα:  ροδάκινο, βερίκοκο, γλυκό κυδώνι, λουκούμι τριαντάφυλλο, άχνη ζάχαρη, βανίλια, κρέμα, μπισκότο
Συνδυάζεται:  θαλασσινά
90/100
Μποτίλια: 1

Λεμονί χρώμα με γκριζωπές ανταύγειες στο ποτήρι.

Στη μύτη, ώριμο ροδάκινο και βερίκοκο συνδυάζονται με γλυκό κυδώνι, λουκούμι τριαντάφυλλο και άχνη ζάχαρη. Βανίλια και αίσθηση κρέμας και μπισκότου ολοκληρώνουν το ιδιαίτερο αρωματικό σύνολο.

Στόμα μεσαίου όγκου, έντονο, ξηρό, με απόλυτα ισορροπημένη οξύτητα. Πιπεριά, ginger και μέντα συμπληρώνουν το κυδώνι, το ροδάκινο και το γκρέιπφρουτ για να καταλήξουν στην καλής διάρκειας επίγευση.
Για δες κι αυτά