Λευκός 2016 - Κτήμα Χαριτάτου

Φρεσκάδα χωρίς όρια!

Αν τους ήξερες κι εσύ όσο καλά τους ξέρουμε εμείς, θα γνώριζες ότι όταν η οικογένεια Χαριτάτου αποφασίζει να κάνει κάτι, τότε σίγουρα θα το κάνει καλά!

Γνωστή στους  Κεφαλλονίτικους κύκλους για τη μακρά παράδοσή της στην ενασχόληση με τη γη και την αγάπη της για τις τέχνες και τον πολιτισμό, ασχολείται εδώ και χρόνια με τα αμπέλια και την οινοποιεία. Στον οικογενειακό αμπελώνα, στα Κλαδάτα Κεφαλλονιάς, με το πανέμορφο πατρικό σπίτι που μοιάζει βγαλμένο από φωτογραφία από εξωτικό παράδεισο, καλλιεργήθηκε το αγαπημένο τους Μοσχάτο. Κάτι το έδαφος, κάτι το ιδιαίτερο κλίμα της περιοχής και η προσεκτική οινοποίηση, το Κτήμα Χαριτάτου Λευκός 2016 είναι η απόλυτη έκφραση της εκρηκτικά αρωματικής ποικιλίας.

Το Κτήμα Χαριτάτου Λευκό ήδη μαζεύει βραβεία και κοσμεί κάποιες από τις καλύτερες ελληνικές λίστες κρασιών και όχι μόνο.

Πότε να το πιείς;

Τώρα!

Αν θέλεις τη συμβουλή μας, μην προσπαθήσεις πολύ…

 
91/100

Κτήμα Χαριτάτου

Λευκός 2016 - Κτήμα Χαριτάτου

Καλή τύχη αν προσπαθήσεις να αντισταθείς σε αυτό το Μοσχάτο
13,00 €
11,80 €
Διαθέσιμο μόνο σε μέλη του botilia.gr.
Χρώμα: 

λευκό

Τύπος:  ξηρό
Χρονιά:  2016
Προέλευση:  Κεφαλονιά
Ποικιλία:  Μοσχάτο
Αρώματα:  lime, ανανάς, κομπόστα βερίκοκο, μέλι, κυδωνόπαστα
Συνδυάζεται:  μόνο του, δροσερές σαλάτες, όστρακα, τηγανητά ψάρια
91/100
Μποτίλια: 1

Στο ποτήρι, αχνοκίτρινο χρώμα, χαρακτηριστικό της ποικιλίας.

Όταν το πλησιάσεις, θα πλημμυρίσει τη μύτη με έντονα αρώματα εξωτικών φρούτων, λάιμ, και ώριμου ανανά σε συνδυασμό με κομπόστα βερίκοκο. Μέλι και κυδωνόπαστα συμπληρώνουν το εκρηκτικό αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα, μέτριου όγκου σώμα, άρτιο και λιπαρό. Τα αρώματα στόματος, εντυπωσιακά καθαρά με το σταφύλι και τον ανανά να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ενώ διακρίνεται και ελαφριά φυτικότητα. Στο τελείωμα αφήνει μακριάς διάρκειας, φρουτένια επίγευση στο στόμα.
Για δες κι αυτά