Εξαντλήθηκε
Brut Nature Extra Cuvée de Reserve, zero dosage 2015 - Κτήμα Καρανίκα

Ο απόλυτος συνδυασμός για θαλασσινά

Όταν ο αδιαμφισβήτητος μετρ του αφρώδους στην Ελλάδα σου ανακοινώνει με εμφανή ενθουσιασμό (και σου στέλνει χωρίς να σε ρωτήσει) ένα νέο του αφρώδες κρασί πολύ περιορισμένης παραγωγής, απλά τον ευχαριστείς, κλείνεις το τηλέφωνο και τρέχεις να δεις τι είναι αυτό που σου έστειλε.

Κόκκινη ετικέτα, zero dosage (χωρίς προσθήκη ζάχαρης), μονοποικιλιακό blanc de noir Ξινόμαυρο. Τα αμπέλια, από τα παλιότερα του κτήματος Καρανίκα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα σε υψόμετρο 650 μ, φυτεύτηκαν το 1970. Σταθερά βιολογική καλλιέργεια με βιοδυναμικές προεκτάσεις και μηδενική παρέμβαση αποδεικνύουν την απόλυτη εμπιστοσύνη του Laurens και της Annette Hartman στην αγαπημένη τους ποικιλία.

Χωρίς προσθήκη γλεύκους (ζάχαρης), με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας (method traditionnelle) το Brut Nature Cuvee de Reserve του Κτήματος Καρανίκα είναι ακριβώς αυτό που περιμένεις πια από αυτούς. Ένα εκπληκτικό λευκό αφρώδες κρασί που θα κάνει κάποια από τα εξαιρετικότερα, παγκόσμιας κλάσης αφρώδη κρασιά να «κοκκινήσουν»… Τρέμετε θαλασσινά και όστρακα!

Αριθμημένες φιάλες, μοναδική εκφραστικότητα, εξαιρετικές φυσαλίδες και διάρκεια που συγκλονίζει, θα σε κάνουν να ξαναδείς τη λίστα με τα αγαπημένα σου αφρώδη με άλλο μάτι. Για να μη πούμε τα αγαπημένα σου κρασιά γενικότερα…

 
95/100

Κτήμα Καρανίκα

Brut Nature Extra Cuvée de Reserve, zero dosage 2015 - Κτήμα Καρανίκα

Υπέροχες μικρές φυσαλίδες
! Εξαντλήθηκε
Χρώμα: 

λευκό

Τύπος:  ξηρό αφρώδες
Χρονιά:  2015
Αλκοόλ:  12,5 %
Προέλευση:  Αμύνταιο
Ποικιλία:  Ξινόμαυρο
Αρώματα:  γκρέιπφρουτ, λεμόνι, ροδάκινο, ζύμη, φουντούκι
Συνδυάζεται:  θαλασσινά, ωμά όστρακα, λευκά τυριά, ψάρια στα κάρβουνα
95/100
Μποτίλια: 1

Αχυροκίτρινο χρώμα στο ποτήρι με υπέροχης έντασης και διάρκειας φυσαλίδες.

Γεμάτη πολυπλοκότητα μύτη με τα εσπεριδοειδή να διαδέχονται τα πυρηνόκαρπα φρούτα και τα αυτολυτικά αρώματα να συμπληρώνουν στο φόντο. Γκρέιπφρουτ, λεμόνι και διακριτικό ροδάκινο, συμπληρώνονται από ζύμη και φουντούκι.

Πλούσιο, αναζωογονητικό στο στόμα με τον επίμονο αφρισμό να χαρίζει κρεμώδη υφή. Η ζωηρή οξύτητα κάνει το γκρέιπφρουτ και το λεμόνι να γαργαλάνε τον ουρανίσκο και να παραμένουν στην δροσιστική, εντυπωσιακά μακράς διάρκειας επίγευση.
Για δες κι αυτά

94 /100
Brut Cuvee Prestige 2015 - Κτήμα Καρανίκα
Κτήμα Καρανίκα
ΧΡΩΜΑ ΤΥΠΟΣ
λευκό αφρώδες, ξηρό
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Αμύνταιο Ασύρτικο, Ξινόμαυρο
92 /100
5 +1 Moschopolis 6 2016
Κτήμα Μοσχόπολις
ΧΡΩΜΑ ΤΥΠΟΣ
λευκό ξηρό
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Θεσσαλονίκη Ασύρτικο, Ξινόμαυρο
Σετ 6 μποτίλιες
Διαθέσιμο για 2 μέρες ακόμα
93 /100
Moschopolis 6 2016
Κτήμα Μοσχόπολις
ΧΡΩΜΑ ΤΥΠΟΣ
λευκό ξηρό
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Θεσσαλονίκη Ασύρτικο, Ξινόμαυρο