Εξαντλήθηκε
Μαλαγουζιά 2016 - Οίνοι Αδάμ

Ξεκλέβοντας λίγες φιάλες τελευταία στιγμή

Μαλαγουζιά από τη Βόρεια Ελλάδα. Και μόνο στο άκουσμα, κάτι φτερουγίζει μέσα σου. Δεν είναι ότι υστερούν σε κάτι αυτές από την υπόλοιπη Ελλάδα. Αλλά για κάποιο λόγο, αυτές τις Βόρειας έχουν κάτι διαφορετικό.

Προς το παρόν τους ξέρεις κυρίως για το Refosco τους που έχει κλέψει καρδιές σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Θα τους ήξερες σίγουρα και για τη Μαλαγουζιά τους, αν αυτή δεν προπωλούνταν κάθε χρονιά σε πολύ ψαγμένα εστιατόρια, κυρίως στο εξωτερικό. Για πρώτη φορά καταφέραμε να ξεκλέψουμε κάποιες από τις τελευταίες φιάλες της εξαιρετικής, μικρής παραγωγής Μαλαγουζιάς 2016 του οινοποιείου Οίνοι Αδάμ! Δεν ήταν εύκολο.

Το boutique οινοποιείο στο ομώνυμο χωριό Αδάμ της Θεσσαλονίκης καταπιάνεται με μεράκι και μαεστρία με την πιο αγαπημένη ελληνική ποικιλία που ευνοοείται από το καλό κλίμα, τα δροσερά αεράκια του βουνού και το σχιστολιθικό έδαφος της περιοχής. Σκοπός του Δημήτρη Μαστόργιαννη και του Νίκου Αστεριάδη είναι να διατηρήσουν σε κάθε φιάλη αναλλοίωτα τα τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας αλλά και τα στοιχεία του τόπου και της κάθε σοδειάς. Με εργαλεία τους τη χαμηλή στρεμματική απόδοση και την άπειρη δουλειά στο αμπέλι, καταφέρνουν να παράγουν κρασιά που ξεχυλίζουν  χαρακτήρα και προσωπικότητα.

Η Μαλαγουζιά 2016 των Οίνων Αδάμ είναι μια Μαλαγουζιά από τα Βόρεια, όπως τους αρέσει να λένε. Αυτό σημαίνει πως είναι μια Μαλαγουζιά που έχει περάσει ψυχρούς χειμώνες και σχετικά δροσερά καλοκαίρια, με τονισμένη οξύτητα και βοτανικό χαρακτήρα χωρίς όμως να χάνει την βερικοκένια, τροπική υπόσταση της.

Με άλλα λόγια, ετοιμάσου για μεγάλους έρωτες!

 
93/100

Οίνοι Αδάμ

Μαλαγουζιά 2016 - Οίνοι Αδάμ

Τυπική, Βορειοελλαδίτικη, υπέροχη Μαλαγουζιά!
! Εξαντλήθηκε
Χρώμα: 

λευκό

Τύπος:  ξηρό
Χρονιά:  2016
Αλκοόλ:  13,5 %
Προέλευση:  Αδάμ, Θεσσαλονίκη
Ποικιλία:  Μαλαγουζιά
Αρώματα:  αχλάδι, βερίκοκο, περγαμόντο, κυδώνι, πεπόνι, lime, χαμομήλι, πράσινο τσάι
Συνδυάζεται:  δροσερές σαλάτες, χορτόπιτες, κοτόπουλο με ελαφριές σάλτσες
93/100
Μποτίλια: 1

Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονί με έντονες, πράσινες ανταύγειες.

Μύτη έντονα αρωματική με κυρίαρχο το ζουμερό αχλάδι, το βερίκοκο, το περγαμόντο και το κυδώνι. Το σύνολο συμπληρώνουν μοναδικά νότες πεπονιού και lime. Hβοτανική διάσταση της μαλαγουζιάς εκφράζεται με νύξεις χαμομηλιού και πράσινου τσαγιού.

Έχει μέτριου (+) όγκου σώμα και οξύτητα που ισορροπούν με τη λιπαρή αίσθηση στο στόμα. Περγαμόντο, άγουρο ροδάκινο, grapefruit, λεμόνι και πράσινο τσάι, σε γενναίες δόσεις, «κοντράρονται» με το νεράντζι, τη μέντα και το βερίκοκο. Η δροσερή επίγευση παραμένει στο στόμα για ώρα.

Συνδύασέ τη με δροσερές σαλάτες, χορτόπιτες ή πιάτα με κοτόπουλο και ελαφριές σάλτσες
Για δες κι αυτά

93 /100
AM Fine Assyrtiko & Malagouzia 2016 - Ανατολικός Vineyards
Ανατολικός Vineyards
ΧΡΩΜΑ ΤΥΠΟΣ
λευκό ξηρό
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Άβδηρα, Θράκη Ασύρτικο, Μαλαγουζιά
93 /100
Μαλαγουζιά 2017 - Κτήμα Kitrvs
Κτήμα Kitrvs
ΧΡΩΜΑ ΤΥΠΟΣ
λευκό ξηρό
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Πύδνα Μαλαγουζιά