Κτήμα Καμάρα Ροζέ 2016

To απόλυτ πασπαρτού

Το Ξινόμαυρο το ξέρεις. Καλά μάλιστα. Το Cinsaut (ή Cinsault) όμως; Αρχικά, προφέρεται Σανσό. Γαλλική ποικιλία, ερυθρή και με αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες. Ιδιαίτερα διαδεδομένη στο Languedoc Roussillon στη Νότια Γαλλία αλλά και στη Νότιο Αφρική όπου ακούει στο όνομα Hermitage. Σιγά – σιγά έχει κερδίσει μερίδιο της παγκόσμιας πίτας αφού αν τελικά το ψάξεις λίγο παραπάνω, έχει περισσότερα από 50 διαφορετικά ονόματα στην καλλιέργειά του ανά την υφήλιο. Στην Ελλάδα οι εμφανίσεις του είναι ακόμη περιορισμένες.

Από την άλλη, ίσως να έχεις καταλάβει ότι η επταμελής οικογένεια του Δημήτρη Κιουτσούκη δεν είναι μια συνηθισμένη οικογένεια. Συνεχίζει να κάνει θαύματα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης τολμώντας να πειραματιστεί με ποικιλίες αλλά και τρόπους οινοποίησης. Το μικρό boutique οινοποιείο Καμάρα επιδεικνύει αξιοζήλευτη τόλμη αλλά σταθερότητα στην παραγωγή μικρών διαμαντιών που δύσκολα θα πετύχεις εκτός Θεσσαλονίκης. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που ο Δημήτρης εγκατέλειψε μια πολύ επιτυχημένη καριέρα για να αφιερωθεί στο κρασί. 

Καιρός να σου συστήσουμε το Ροζέ Κτήμα Καμάρα 2016. Νέα εμφάνιση, νέο χαρμάνι. Το Cinsault προστίθεται για πρώτη φορά στη σύνθεσή του, αν και πειραματίζονταν μαζί του χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο ροζέ κρασί πασπαρτού, που πίστεψέ μας, θα κλέψει την παράσταση σε κάθε περίσταση.

Οι δύο ποικιλίες καλλιεργούνται στον οικογενειακό αμπελώνα στην περιοχή του Μελισοχωρίου, ευνοούμενες από το ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής. Με προκλητικά φωτεινό χρώμα, ανάλαφρο χαρακτήρα και με τη στόφα ενός ροζέ κρασιού αξιώσεων το Κτήμα Καμάρα Ροζέ 2016 έχει όλα τα φόντα να γίνει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του καλοκαιριού.

Γιατί το είπαμε πασπαρτού; Θέλεις να το απολαύσεις μόνο του; Τέλεια! Θέλεις να το συνδυάσεις με θαλασσινά ή ψάρια; Θα το ευχαριστηθείς! Θέλεις με ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες ή κρεατικά με ελαφριές σάλτσες; Άσε στη άκρη τα κόκκινα. Αυτό το ροζέ θα σε ενθουσιάσει!

Εμείς θα το πάρουμε μαζί μας πάντως στη βαλίτσα. Όλο και κάπου θα χρειαστεί.

 
92/100

Καμάρα - Κτήμα Κιουτσούκη

Κτήμα Καμάρα Ροζέ 2016

Παραδέξου το. Τίποτα δεν είναι σαν ένα καλό ροζέ το καλοκαίρι!
8,60 €
8,10 €
Διαθέσιμο μόνο σε μέλη του botilia.gr.
Χρώμα: 

ροζέ

Τύπος:  ξηρό
Χρονιά:  2016
Προέλευση:  Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη
Ποικιλία:  Ξινόμαυρο, Cinsault
Αρώματα:  γιασεμί, ροζ τριαντάφυλλο, άγουρη φράουλα, σύκο, μάνγκο, μέλι, λουκούμι τριαντάφυλλο, ορυκτότητα
Συνδυάζεται:  μόνο του, θαλασσινά, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα
92/100
Μποτίλια: 1

Ανάλαφρο φωτεινό κρεμμυδί χρώμα στο ποτήρι κατά τα πρότυπα της Προβηγκίας.

Λουλουδένια μύτη με το γιασεμί και το ροζ τριαντάφυλλο να συνοδεύονται από άγουρη φράουλα, σύκο και μάνγκο. Μέλι, λουκούμι τριαντάφυλλο και ορυκτότητα συμπληρώνουν ένα ολοκληρωμένο, εντυπωσιακό αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα μέτριου όγκου σώμα, ιδιαίτερα νόστιμο, με ένταση και αισθητή οξύτητα που το ισορροπεί περίτεχνα. Η  διακριτική γλυκύτητα τονίζει τη φράουλα, το σύκο και το γιασεμί χαρίζοντάς τους μαρμελαδένια αίσθηση. Η διάχυτη ορυκτότητα δίνει εντυπωσιακό βάθος και παραμένει μαζί με το σύκο σε ένα εντυπωσιακά μακρύ τελείωμα. 
Για δες κι αυτά

92 /100
Moschopolis 8 2016
Κτήμα Μοσχόπολις
ΧΡΩΜΑ ΤΥΠΟΣ
ροζέ ξηρό
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Θεσσαλονίκη Syrah, Ξινόμαυρο
92 /100
Ρόζα 2016 - Στέλιος Κεχρής
Στέλιος Κεχρής
ΧΡΩΜΑ ΤΥΠΟΣ
ροζέ ξηρό
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Γουμένισσα Ξινόμαυρο
93 /100
L' Esprit du Lac 2016 - Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Κτήμα Κυρ-Γιάννη
ΧΡΩΜΑ ΤΥΠΟΣ
ροζέ ξηρό
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Αμύνταιο Ξινόμαυρο