ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ρόζα - Οινοποιείο Κεχρής
€13,00
€11,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ρετσίνα με τη στόφα Κορυφαίου Γαστρονομικού Κρασιού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Η Ρόζα του Οινοποιείου Κεχρής είναι γεμάτη φρεσκάδα, δροσιά και σκέρτσο και ήδη την φανταζόμαστε μεσημέρι με θαλασσινά δίπλα στο κύμα αλλά δεν θα μας ενοχλούσε καθόλου και στο ποτήρι δίπλα μας στην παραλία. Από την άλλη μεριά θα ήταν όνειρο και με έναν τόνο στα κάρβουνα ή με ένα μερακλίδικο ιμάμ.

Ο Στέλιος Κεχρής, μετά το Δάκρυ του Πεύκου, καινοτομεί με μια ροζέ εκδοχή της αγαπημένης του ρετσίνας. Ξινόμαυρο από τη Γουμένισσα αποτελεί τη βάση. Ροζέ οινοποίηση, παλαίωση σε δρύινα βαρέλια και μια υποψία ρετσινιού κάνουν τη Ρόζα ένα απόλυτα γαστρονομικό κρασί που θα δώσει πέρα από χρώμα, υπέροχα αρώματα και γεύσεις στο τραπέζι σου.

Αν δεν σου λέγαμε ότι έχει ίχνη ρετσινιού μπορεί και να μην το καταλάβαινες μιας και ο γοητευτικός τοματένιος χαρακτήρας του Ξινόμαυρου κυριαρχεί!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει βαθύ ροδί χρώμα και πληθωρικά αρώματα φράουλας, κερασιού και κράνου. Πεύκο, δεντρολίβανο και νότες τομάτας παίρνουν τη σκυτάλη ενώ νύξεις μαστίχας και βανίλιας προσθέτουν στον πολύπλοκο χαρακτήρα της. Πλούσιο στόμα με δροσιστική οξύτητα και ανεπαίσθητα τανική υπόσταση. Μήλο, πετροκέρασο και φράουλα κυριαρχούν ακολουθούμενα ελαφριά αίσθηση τομάτας και βουτύρου.
Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά -
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα φράουλα, κεράσι, φραγκοστάφυλο, κανέλα, δεντρολίβανο, τομάτα, μαστίχα, βούτυρο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΟΖΑ - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΕΧΡΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με τόνο στα κάρβουνα, χταπόδι ξυδάτο ή όστρακα αχνιστά

Μπακαλιάρος Τσιλαδιά της Μεσσηνίας

  • 1200 γρ. παστό μπακαλιάρο
  • 4 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 3 ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. Κορινθιακές μαύρες σταφίδες
  • 250 ml. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

:

Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο από την προηγούμενη ημέρα, εκτός και αν ο μπακαλιάρος που θα χρησιμοποιήουμε είναι ήδη ξαρμυρισμένος. Να θυμάσαι δεν αρκεί να τον βάλεις σε άφθονο κρύο νερό για να ξαρμυρίσει. Θα πρέπει να του αλλάξουμε νερό τουλάχιστον 6-7 φορές και να παραμείνει μέσα στο νερό τουλάχιστον 10 ώρες.

Στη συνέχεια τον αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσει καλά.

Κόβουμε τα 3 κρεμμύδια σε φέτες και το ένα το ψιλοκόβουμε, όπως κάνουμε και με την σκελίδα του σκόρδου.

Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γίνουν μαλακά, ανακατεύοντας συχνά. Όταν μαραθούν χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, προσθέτουμε την ζάχαρη, τον χυμό ντομάτας, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλυτζάνι ζεστό νερό και τέλος τις σταφίδες.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά και ξεκινάμε να προθερμαίνουμε τον φούρνο.

Τεμαχίζουμε τις ντομάτες σε χοντρές φέτες.

Σε μεγάλο ταψί στρώνουμε τις μισές φέτες ντομάτας και από επάνω τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Περιχύνουμε με την σάλτσα και κουνάμε ελαφρά το ταψί για να πάει παντού. Στρώνουμε τις υπόλοιπες ντομάτες, περιχύνουμε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και προσθέτουμε 1-2 δαφνόφυλλα.

Ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 1 ώρα στις αντιστάσεις και ανάλογα τον φούρνο. Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις δέσει η σάλτσα.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι ο μπακαλιάρος, τα καραμελωμένα κρεμύδια, και η ντομάτα. Λευκά και ροζέ κρασιά με οξύτητα (λόγω της ντομάτας) και φρουτένια αρώματα, έχουν την τιμητική τους. Και ένα ελαφρύ κόκκινο με μαζεμένες τανίνες δεν θα πήγαινε άσχημα.

Δες τις προτάσεις του mySommelier για αυτή τη συνταγή παρακάτω.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}