ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ερυθρό 2011 - Κτήμα Καμάρα
Καμάρα - Κτήμα Κιουτσούκη

ΕΡΥΘΡΟ 2011 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΑΡΑ

  Θεσσαλονίκη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα κόκκινο κρασί με βελούδινη γοητεία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Υπάρχουν κάποια κρασιά που τραβάνε τα φώτα της δημοσιότητας και διθυραμβικές κριτικές. Υπάρχουν όμως και άλλα τα οποία αν και χαμηλών τόνων, λάμπουν όπου κι αν εμφανιστούν.

Ο Δημήτρης Κιουτσούκης και η επταμελής οικογένειά του στο Κτήμα Καμάρα αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η επιτυχία τους είναι κάθε άλλο παρά τυχαία. Με εξαιρετική σταθερότητα και μοναδική ποικιλιακή έκφραση, κάθε χρονιά είναι όλο και καλύτερη με τα διεθνή βραβεία να συρρέουν.

Το Ξινόμαυρο βάζει την ένταση και τη γοητεία. Το Merlot το ντύνει με απαλή βελούδινη υφή κάνοντας το Κτήμα Καμάρα Ερυθρό 2011 έναν από τους ωραιότερους συνδυασμούς των δύο ποικιλιών.

Στο Μελισοχώρι Θεσσαλονίκης, το ημιηπειρωτικό μικροκλίμα της περιοχής με τους κρύους χειμώνες και τα ζεστά καλοκαίρια που δροσίζονται από τη θαλασσινή αύρα, παρέχει ιδανικές συνθήκες για την τέλεια ωρίμανση των δύο ποικιλιών.

Η χρονιά του 2011 αποδείχτηκε εκπληκτική! Το πέρασμα από δρύινα βαρέλια για 12 μήνες συντέλεσε στην περεταίρω πολυπλοκότητα του συνόλου χωρίς όμως να καλύψει τα πρωτογενή ποικιλιακά χαρακτηριστικά του χαρμανιού.

Το Κτήμα Καμάρα Ερυθρός 2011 δείχνει εξαιρετική σχέση με τον χρόνο. Για να μη μιλήσουμε για τη σχέση ποιότητας – τιμής…

Απόλαυσέ το τώρα ή παλαίωσέ το για μια πενταετία ακόμη.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι ρουμπινί με πορφυρές ανταύγειες.

Στη μύτη τα κόκκινα φρούτα κυριαρχούν με χαρακτηριστικότερα το βατόμουρο και το δαμάσκηνο να συνοδεύονται διακριτικά από νύξεις πελτέ ντομάτας του ξινόμαυρου. Το βαρέλι προσέθεσε γλυκά και πικάντικα μπαχάρια που πλαισιώνουν όμορφα το φρούτο. Φρυγανιά, κανέλα, γαρύφαλλο, βανίλια και μαύρο πιπέρι δένουν αρμονικά ενώ αίσθηση χώματος και μανιταριού εμφανίζονται σταδιακά συντελώντας στην πολυπλοκότητα του συνόλου.

Στο στόμα απόλυτα αρμονικό, με τις μαλακές, ευγενικές  τανίνες να δένουν όμορφα με τη βελούδινη υφή και τη μέτριας έντασης οξύτητά του. Κυριαρχούν γεύσεις σοκολάτας, βατόμουρου και βανίλιας με πικάντικο χαρακτήρα που παραμένει στην καλής διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2011
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Merlot
Αρώματα βατόμουρο, δαμάσκηνο, πελτές ντομάτας, φρυγανιά, κανέλα, γαρύφαλλο, βανίλια, πιπέρι, χώμα, μανιτάρια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΕΡΥΘΡΟ 2011 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΑΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοκκινιστές σουπιές, κοκκινιστό κατσαρόλας με μακαρόνια ή ρύζι ή με ένα πιάτο κίτρινων τυριών.

Χοιρινό ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα

  • 2 χοιρινά ψαρονέφρια , το καθένα περίπου περίπου 300γρ καθαρισμένα από λίπος (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει).
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου (ή έναν κύβο ζωμού κοτόπουλου και μισό φλιτζάνι νερό)
  • 5 λιαστές ντομάτες κομμένες στα 4
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.

Αλείψτε το κρέας και από τις δύο πλευρές με το μισό ελαιόλαδο. Τρίψτε με το σκόρδο , το θυμάρι , το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα ανοξείδωτο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια - υψηλή θερμότητα. Όταν ζεσταθούν καλά, προσθέτουμε τα φιλέτα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά. Τοποθετήστε τα ψαρονέφρια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάλτε τα στο φούρνο. Αφήστε τα να ψηθούν για 12 έως 15 λεπτά.

Αδειάστε το περιεχόμενο και πάλι στο τηγάνι. Βγάλτε το κρέας σε μια πιατέλα και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο για να το κρατήσει ζεστό.

Σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέστε το κρασί, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει . Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τα κομματάκια λιαστής ντομάτας. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία  και σιγοβράστε 2 με 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί.

Κόψτε τα φιλέτα σε χοντρά κομμάτια και να απλώστε σε μια πιατέλα. Περιχύστε με ένα κουτάλι την καυτή σάλτσα πάνω τους και σερβίρετέ τα αμέσως.

Προτείνουμε να τα σερβίρετε με μακρύκοκο ρύζι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο το ψαρονέφρι όσο και η λιαστή ντομάτα είναι υλικά που ζητούν κόκκινο κρασί με έντονα αρώματα και γεύσεις. Μονοποικιλιακά ξινόμαυρα ή κρασιά με βασικό συστατικό το ξινόμαυρο θα ταιριάξουν τέλεια δίπλα στο ψητό χοιρινό και θα αναδείξουν τη λιαστή ντομάτα σε κυρίαρχη γεύση.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}