Η ιστορική οινοποιία Δαλαμάρα συνεχίζει μια παράδοση που κρατάει πριν από τα μέσα του 18ου αιώνα. Η έκτη γενιά της οικογένειας, ο Κωστής Δαλαμάρας, έχοντας αναλάβει πλέον σημαντικό ρόλο, έχει χαρακτηριστεί στο διεθνή τύπο ως ένας από τους 30 πιο ελπιδοφόρους νέους παραγωγούς παγκοσμίως.
Ο Παλιοκαλιάς αποτελεί το εμβληματικό κόκκινο κρασί του οινοποιείου και ένα από τα αγαπημένα μας Ξινόμαυρα. Αν και σχετικά φρέσκο ακόμη, είναι ένα κρασί τόσο φινετσάτο και πλούσιο που αποτελεί μεγάλη αδυναμία όλων των φίλων της καλής Νάουσας. Το περίεργο όνομα προκύπτει από το συγκεκριμένο αμπελοτόπι στο οποίο καλλιεργείται η αγαπημένη ποικιλία του Ξινόμαυρου για αυτό το περιορισμένης παραγωγής κόκκινο κρασί.
Δεν φιλτράρεται και για αυτό, μικρή ποσότητα ιζήματος στη φιάλη είναι φυσιολογική. Επιδέχεται επιπλέον παλαίωση, τουλάχιστον μια πενταετία.