ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Φραγκόσπιτο 2012 - Νίκος Γαβαλάς
Κτήμα Νίκος Γαβαλάς

ΦΡΑΓΚΟΣΠΙΤΟ 2012 - ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

  Ηράκλειο, Κρήτη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα χαρμάνι που υπόσχεται συγκινήσεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το παλιό εγκαταλελειμμένο αγροτόσπιτο στη μέση του αμπελώνα έδωσε το όνομά του τόσο στο αμπελοτόπι όσο και σε αυτό το εξαιρετικό κόκκινο κρασί που ξεσήκωσε την ομάδα του botilia.gr που το δοκίμασε.

Προϊόν βιολογικής καλλιέργειας, το χαρμάνι Cabernet Sauvignon και Syrah  ζυμώνει με τα στέμφυλα για 23 ημέρες και στη συνέχεια παραμένει ένα χρόνο σε δεξαμενή πριν τελικά μεταφερθεί σε χρησιμοποιημένα δρύινα βαρέλια 2 ετών. Εκεί παραμένει για 18 μήνες φροντίζοντας για την ελεγχόμενη επιρροή του βαρελιού σε αρώματα και γεύσεις.

Απολαύστε το Φραγκόσπιτο 2012 του Νίκου Γαβαλά που υπόσχεται έντονες χειμωνιάτικες συγκινήσεις ή παλαιώστε το για 5-8 χρόνια ακόμη.

Προτείνουμε μετάγγιση σε καράφα για μισή ώρα πριν το απολαύσετε.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Βαθύ ρουμπινί χρώμα με ερυθρές ανταύγειες.

Αφήστε το να αναπνεύσει και θα σας ανταμείψει με αρώματα ώριμης φράουλας, σύκου, καβουρδισμένου αμύγδαλου και σοκολάτας. Κανέλα, βανίλια, αλόη και μέντα συμπληρώνουν το ξεχωριστό αρωματικό μπουκέτο.

Στο στόμα ζουμερό, έντονο, με πλούσιο σώμα και ελαφριά γλυκύτητα που οφείλεται στον τσιμπημένο αλκοολικό βαθμό. Οι μαλακές, εκλεπτυσμένες τανίνες του δένουν άψογα με την ισορροπημένη οξύτητα ενώ η διάχυτη πικάντικη αίσθηση χαρίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο φρούτο. Η κανέλα, το σύκο και οι ξηροί καρποί είναι εντονότεροι στο στόμα. Η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει αίσθηση καραμέλας βουτύρου με ίχνη μέντας στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 15 %
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Syrah - Cabernet Sauvignon
Αρώματα ώριμη φράουλα, σύκο, καβουρδισμένο αμύγδαλο, σοκολάτα, κανέλα, βανίλια, αλόη, μέντα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΦΡΑΓΚΟΣΠΙΤΟ 2012 - ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με κόκκινα κρεατικά με πικάντικες σάλτσες, πιπεράτα φιλέτα ή κίτρινα τυριά.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}