ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
6 x MV Μαυρούδι 2014 - Ανατολικός Vineyards
Ανατολικός Αμπελώνας

6 X MV ΜΑΥΡΟΥΔΙ 2014 - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ VINEYARDS

  Θράκη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ξεκίνημα με το δεξί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Oh Yes!

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κι ας μην είναι ελληνικό! Το MV Μαυρούδι της Ανατολικός Vineyards επιστρέφει και είναι καλύτερο από ποτέ. Τι είναι το MV; Το εκπληκτικό blend του περιέχει 60 % Μαυρούδι Θράκης*, 20 % Cabernet Sauvignon, 20 % Merlot και 100 % δύο αδέρφια με απίστευτο πάθος για το κρασί. 6 φιάλες σε super deal και με δωρεάν μεταφορικά το κάνουν το καλύτερο νέο της ημέρας!

Ο Μάριος και ο Σάκης Νικολαίδης δείχνουν τις δυνατότητές τους ενώ ο βορειότερος παραθαλάσσιος αμπελώνας της Ελλάδας αποδεικνύει ότι έχει πολλά να δείξει ακόμη όσο τα πρέμνα μεγαλώνουν και ωριμάζουν. Βιολογική, ξερική καλλιέργεια και στρεμματική απόδοση που δεν ξεπερνά τα 400 – 500 kgr ανά στρέμμα, φροντίζουν για την εξαιρετική συμπύκνωση του φρούτου. Το δύσκολο αμμώδες έδαφος και το πετρώδες υπέδαφος του ξηρικού αμπελώνα στη θέση Χοιρόδασος σκληραγωγεί τα φυτά ενώ το σταθερά δροσερό θαλασσινό αεράκι και οι μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας βοηθούν στην ιδανική και υγιή εξέλιξη του καρπού.

Το χαρμάνι των τριών ποικιλιών ωριμάζει με τις λεπτές οινολάσπες για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, χωρίς καμιά κατεργασία.

Πρώτη του εμφάνιση στον μεγάλο διεθνή διαγωνισμό Mundus Vini 2016. Το χρυσό μετάλλιο εκεί αποτελεί μόνο τον προάγγελο των διακρίσεων που θα ακολουθήσουν για ένα κρασί που υπόσχεται να μαγεύει το οινόφιλο κοινό σε κάθε ευκαιρία. Εξαιρετικά δομημένο και πολύπλοκο το MV Μαυρούδι 2014 της Ανατολικός Vineyards θα εξελιχθεί όμορφα για τα επόμενα 7-8 χρόνια. Βέβαια αν δεις πόσο νόστιμο είναι τώρα...

 

*Λέγεται ότι από αυτήν προήλθε το κρασί που προσέφερε ο Οδυσσέας στον Κύκλωπα Πολύφημο

 

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Βαθύ ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες εντυπωσιάζει στο ποτήρι.

Πλούσιο, εκφραστικό στη μύτη, γεμάτο ζουμερά φρούτα. Φραγκοστάφυλο, μύρτιλλο και δαμάσκηνο έχουν τον πρώτο λόγο, με τη φράουλα και το κεράσι να ακολουθούν σε πιο μαρμελαδένια μορφή. Μέντα, βανίλια και κανέλα παίρνουν τη σκυτάλη ενώ δέρμα, ιώδιο και αίσθηση πικρής σοκολάτας ολοκληρώνουν το απολαυστικά πολύπλοκο και με διάρκεια αρωματικό σύνολο.

Ζουμερό, νόστιμο στόμα, με το μέτριου (+) όγκου σώμα, την ισορροπημένη οξύτητα και τις αριστοτεχνικά δομημένες, φινετσάτες τανίνες του να επιτρέπουν στο φρούτο να εκφραστεί απερίσπαστο. Δαμάσκηνο, κεράσι, φραγκοστάφυλο και βύσσινο κυριαρχούν. Κακάο, γλυκόριζα και δέρμα ακολουθούν και μαζί με τη βοτανική αίσθηση τσαγιού παραμένουν στο μακράς διάρκειας, πικάντικο τελείωμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Θράκη
Ποικιλία Μαυρούδι, Cabernet Sauvignon, Merlot
Αρώματα φραγκοστάφυλο, μύρτιλλο, δαμάσκηνο, μαρμελάδα φράουλα, μαρμελάδα κεράσι, μέντα, βανίλια, κανέλα, δέρμα, ιώδιο, πικρή σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

6 X MV ΜΑΥΡΟΥΔΙ 2014 - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ VINEYARDS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κόκκινα κρεατικά κατσαρόλας, ψητά φιλέτα ή ώριμα κίτρινα τυριά

Osso Bucco με gremolata και ριζότο Milanese

Για το Osso Bucco
• 4 χοντρές φέτες βοδινό μπούτι
• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 4 καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες
• 1 κονσέρβα ντομάτες
• 1 λίτρο φρέσκο ζωμό κρέατος ( ή 1 κύβο ζωμό βοδινού διαλυμένο σε 1 λίτρο νερό)
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 
• 1 φύλλο δάφνης


για το ριζότο 
• 75g βούτυρο
• 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 250g ρύζι για ριζότο
• 1 πρέζα σαφράν
• 850ml ζωμός κοτόπουλου
• 60g Παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη


για την gremolata 
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• καλή χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο τριμμένο



1. Για το osso bucco: Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλείφουμε το κρέας με το αλεύρι, το βάζουμε στο τηγάνι μόλις αυτό κάψει και το αφήνουμε έως ότου ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Το αφαιρούμε και προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Βάλτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα με καπάκι, προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό, τον πελτέ ντομάτας και τη δάφνη, και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Μειώστε τη θερμότητα ώστε να σιγοβράζει, προσθέστε το κρέας, κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήστε το για 4 έως 5 ώρες ή μέχρι να γίνει το κρέας πολύ τρυφερό. Αλατοπιπερώστε και είναι έτοιμο. Αναμειγνύουμε τα συστατικά της gremolata και την κρατάμε για το σερβίρισμα.


2. Για το ριζότο: Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στο τηγάνι. Προσθέστε το σαφράν στο ζωμό κοτόπουλο, ανακατέψτε το καλά και προσθέστε στο τηγάνι μια κουταλιά κάθε φορά. Ανακατεύετε συνεχώς, έως ότου πιει το ζωμό και προσθέστε την επόμενη κουταλιά. Μετά από 20 λεπτά, ελέγξτε αν έχει μαγειρευτεί το ρύζι - θα πρέπει να οι κόκκοι να εξακολουθούν να έχουν μια πολύ μικρή τραγανότητα. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέστε την παρμεζάνα και άφθονα καρυκεύματα. 

Για να σερβίρετε, απλώστε την gremolata πάνω από το κρέας και προσθέστε το ριζότο στο πλάι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}