ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Αυγουστιάτης Στη Ρίζα του Βουνού 2021 - Κλήμα Γράμψα
Κτήμα Γράμψα

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΗΣ ΣΤΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ 2021 - ΚΛΗΜΑ ΓΡΑΜΨΑ

  Ελλάδα / Ζάκυνθος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Σπάνια απόλαυση!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι που είναι σπάνια ποικιλία ο Αυγουστιάτης, αν κρύβεται και στη ρίζα του βουνού, άντε να τον ανακαλύψεις. Με καταγωγή από το Ιόνιο, ο Αυγουστιάτης είναι μια από τις ελληνικές ποικιλίες που σταδιακά αρχίζουν να αποκτούν πανελλαδική υπόσταση και να επιλέγονται από παραγωγούς για την πολυπλοκότητα και τον φινετσάτο χαρακτήρα τους. Πέρα από το Ιόνιο, η δυτική Πελοπόννησος αλλά και νησιά του Αιγαίου τον έχουν εντάξει πλέον στο δυναμικό τους και δείχνουν να τον αγαπούν πολύ. Το Κλήμα Γράμψα (όχι, δεν είναι ορθογραφικό), έχει επενδύσει σε αυτόν καλλιεργώντας τον στην πηγή, στον αμπελώνα της Ζακύνθου.

Τα δύο αδέρφια, ο Τάσος και ο Χρήστος Γράμψας αναβίωσαν την οινική παράδοση της οικογένειας με τη δημιουργία ενός αξιοζήλευτα boutique οινοποιείου στο ημιορεινό χωριό Λαγωπόδο.

Επενδύοντας στον αγαπημένο τους Αυγουστιάτη, προχώρησαν στην οινοποίηση της ποικιλίας σε μια δεύτερη ετικέτα. Μετά την πρώτη φρέσκια εκδοχή της, συγκεκριμένα ημιορεινά αμπέλια επιλέχθηκαν για την παραγωγή ενός κόκκινου κρασιού με 12μηνο πέρασμα από καινούρια γαλλικά δρύινα βαρέλια. Και του Αυγουστιάτη του άρεσε πολύ. Χωρίς να καλυφθούν τα κόκκινα φρούτα του, το βαρέλι του πρόσθεσε βάθος, όγκο και περίσσια φινέτσα, δίνοντάς του την επιπλέον διάσταση που τον απογειώνει.

Ο Αυγουστιάτης στη Ρίζα του Βουνού 2021 από το Κλήμα Γράμψα δεν είναι ένα κρασί μακράς παλαίωσης. Είναι αυτό που θα απολαύσεις σήμερα το βράδυ ή όποιο βράδυ διαλέξεις για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Πραγματικά όμως θα το απολαύσεις.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι.

Το φρούτο στη μύτη είναι κόκκινο και ζουμερό. Κεράσι και φράουλα έχουν τον πρώτο λόγο. Λίτσι, βοτανικές νύξεις, σοκολάτα και αίσθηση δρυ συμπληρώνουν το όμορφο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα το φρούτο είναι το ίδιο έντονο και νόστιμο. Κεράσι και φράουλα πλαισιώνονται ιδανικά από τις καλοδουλεμένες, βελούδινες τανίνες ενώ η ισορροπημένη οξύτητα διατηρεί τη φρεσκάδα του. Νύξεις φράουλας βουτηγμένης στη σοκολάτα θα σε κάνουν να περιμένεις την επόμενη γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Ζάκυνθος
Ποικιλία Αυγουστιάτης
Αρώματα Κεράσι, φράουλα, ρίγανη, σοκολάτα, δρυς
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΗΣ ΣΤΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ 2021 - ΚΛΗΜΑ ΓΡΑΜΨΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μακαρόνια με κιμά, κρεατόπιτα ή κρεατικά στα κάρβουνα.

Κρεατόπιτα με καταΐφι

  • 1/2 πακέτο φύλλο κανταΐφι

  • 2 αυγά

  • 250 ml φρέσκο γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 250 γρ. μοσχαρίσιου κιμά

  • 5 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα μπάρμπεκιου

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 2 καρότα

  • 2 κόκκινες πιπεριές

  • 2 κουταλιές της σούπας μυρωδικά (ότι έχεις από βασιλικό, θυμάρι, θρούμπι)

  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

  • 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη

  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

  • αλάτι

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.

Ροδίζουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Κόβουμε τα καρότα σε φέτες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο και τις ντομάτες. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και την σάλτσα μπάρμπεκιου. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για 20 με 30 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε την γραβιέρα και τις πιπεριές.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί πυρέξ και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη. Στρώνουμε το μισό κανταΐφι και το απλώνουμε με τα δάχτυλα στο πυρέξ. Αδειάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το αφρατέψουμε με τα δάχτυλα. Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το κανταΐφι.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Κόκκινο κρασί σίγουρα. Άντε κι ένα ζουμερό ροζέ. Μέτριες προς μαλακές τανίνες και μαρμελαδένια κυρίως φρούτα θα δουλέψουν καλύτερα στο κόκκινο.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}