ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cabernet Sauvignon 2013 - Κτήμα Χατζηγεωργίου
Κτήμα Χατζηγεωργίου

CABERNET SAUVIGNON 2013 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

  Παγγαίο Όρος, Καβάλα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα Cabernet Sauvignon που θα θυμάστε καιρό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Εμμονή στην αυστηρή βιολογική καλλιέργεια, πείσμα για τελειότητα και ένα εξαιρετικό terroir είναι μερικά από τα συστατικά ενός μεγάλου Cabernet Sauvignon που για τους ειδήμονες, σίγουρα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα της Ελλάδας.

Το Κτήμα Χατζηγεωργίου ιδρύθηκε στην Κάρυανη Καβάλας το 1952 από τον οραματιστή Βασίλειο Χατζηγεωργίου ο οποίος πρωτοπορώντας για την εποχή, πραγματοποίησε ιδιωτικό αναδασμό καταφέρνοντας να συγκεντρώσει ενιαία έκταση 185 στρεμμάτων. Εκεί ξεκίνησε τότε έναν από τους πρώτους συστηματικούς αμπελώνες στην Ελλάδα με ελληνικές και γαλλικές ποικιλίες. Η τρίτη πλέον γενιά, ο εγγονός Βασίλης Χατζηγεωργίου, έχει αποδείξει ότι είναι άξιος συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης, καταφέρνοντας να εντυπωσιάσει τον οινικό κόσμο (όχι μόνο στην Ελλάδα) με την εξαιρετική ποιότητα και σταθερότητα της δουλειάς του.

Με τους βιολογικούς αμπελώνες του κτήματος στους πρόποδες του Παγγαίου Όρους, να ευνοούνται τόσο από τον εξαιρετικό προσανατολισμό τους και την εδαφολογική σύνθεση, όσο και από τη θαλασσινή αύρα που δροσίζει τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα, το Cabernet Sauvignon βρήκε τις τέλειες συνθήκες για να ξεδιπλώσει την πιο ντελικάτη πλευρά του. Οι 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια του χάρισαν ακόμη μεγαλύτερη πολυπλοκότητα και χαρακτήρα.

Το Cabernet Sauvignon 2013 του Κτήματος Χατζηγεωργίου είναι ένα από τα μεγάλα ελληνικά κόκκινα κρασιά με φανατικούς φίλους και συλλέκτες που φροντίζουν να εξαφανίζουν κάθε διαθέσιμη φιάλη. Αν δεν είσαι ήδη ένας από αυτούς, σίγουρα θα γίνεις.

Απόλαυσέ το τώρα ή παλαίωσέ το για 5 – 6 χρόνια ακόμη.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Βαθύ ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι.

Στη μύτη πλούσια, περίπλοκα αρώματα ώριμου δαμάσκηνου, βύσσινου και αποξηραμένου σύκου σε ένα πλέγμα μπαχαρικών. Πιπέρι, κανέλα, γαρύφαλλο και βανίλια δίνουν βάθος ενώ ξύλο, γήινες νότες χώματος και βοτανικές νύξεις δενδρολίβανου ολοκληρώνουν το εντυπωσιακό σύνολο.

Πλούσιο, μεστό, με ένταση και απόλυτα ισορροπημένη οξύτητα που συνοδεύει τις καλοδουλεμένες, μέτριας(+) έντασης αλλά στρογγυλεμένες τανίνες του. Η μπαχαρένια αίσθηση συνεχίζει στο στόμα με το πιπέρι, τον καπνό και τη βανίλια να χαρίζουν πικάντικο ύφος στο σύκο και το βύσσινο. Το μακράς διάρκειας τελείωμα αφήνει γλυκιά επίγευση βανίλιας και κόκκινου πιπεριού που παραμένει για ώρα. 

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Παγγαίο Όρος, Καβάλα
Ποικιλία Cabernet Sauvignon
Αρώματα ώριμο δαμάσκηνο, βύσσινο, αποξηραμένο σύκο, πιπέρι, κανέλα, γαρίφαλο, βανίλια, ξύλο, χώμα, δενδρολίβανο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CABERNET SAUVIGNON 2013 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες αλλαντικών, πιπεράτα φιλέτα ή παλαιωμένα τυριά. 

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}