ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Deux Dieux (Δύο Θεοί) 2017 - Οινοποιία Αϊβαλή
Οινοποιία Αϊβαλή

DEUX DIEUX (ΔΥΟ ΘΕΟΙ) 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το πιο ολοκληρωμένο κρασί που θα δοκιμάσεις φέτος!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Deux Dieux 2017 από την Οινοποιία Αϊβαλή αποτελείται από δυο επιβλητικές ποικιλίες, το Syrah και το Αγιωργίτικο και η ένωσή τους, όπως καλά φαντάζεσαι, είναι απλά… θεϊκή! Το σίγουρο είναι πως αναμένεται να σπάσει ταμεία και φέτος! Όπως και κάθε χρονιά!

Το πρωτότυπο χαρμάνι τα έχει όλα και δείχνει πως αυτό το ζευγάρι ήρθε για να μείνει. Το Syrah χαρίζει τανίνες, οξύτητα και πιπεράτο χαρακτήρα, το Aγιωργίτικο φινέτσα και ζουμερό κόκκινο φρούτο. Με αμέριστη προσοχή στο αμπέλι, το Syrah έδωσε μόλις 240 κιλά/στρέμμα, ενώ η απόδοση του Αγιωργίτικου, από την περιοχή της Αλίκιζας, δεν ξεπέρασε τα 320 κιλά/στρεμμα. Τα αμπέλια παλιά, ξερικά και στερημένα λίπανσης για χρόνια, έδωσαν όλο τους το ζουμί στα ελάχιστα τσαμπιά τους. Καταλαβαίνεις τώρα για τι συμπύκνωση μιλάμε.

Πλέον, τόσο ο Χρήστος σαν αμπελουργός, όσο και ο Σωτήρης σαν οινοποιός, έχουν θέσει ένα νέο σημαντικό στόχο. Και αυτός δεν είναι άλλος από την παραγωγή κρασιών βαθιάς παλαίωσης, με δυναμικό που ξεπερνάει τη 10ετία. Οι δύο ποικιλίες οινοποιούνται ξεχωριστά και ο πολύτιμος χυμός τους ωριμάζει για 30 μήνες σε καινούργια, γαλλικά, δρύινα βαρέλια από το δάσος Allier. Αφού μπλενταριστούν, το Deux Dieux ξεκουράζεται για λίγους μήνες στη φιάλη, πριν φτάσει στο ποτήρι σου. Υποστηρίζουν ότι το έκαναν για να έχει μια 10ετία ζωής μπροστά του και μάλλον έχουν δίκιο. Το Deux Dieux 2017 συγκλονίζει τώρα, αλλά θα γίνει εκθαμβωτικό τα επόμενα χρόνια.

Το Deux Dieux 2017 από την Οινοποιία Αϊβαλή, είναι ένα κρασί με απαράμιλλη φινέτσα και τρομακτική συμπύκνωση, που μπορεί να κοιτάζει στα μάτια μεγαθήρια του παγκόσμιου αμπελώνα.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Το Deux Dieux από την Οινοποιία Αϊβαλή έχει βαθύ, σχεδόν αδιαπέραστο πορφυρό χρώμα, με φωτεινές βιολετί ανταύγειες. Μύτη έντονη και καθηλωτική με πυκνό κόκκινο και μαύρο φρούτο όπως ώριμο κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, μαρμελάδα μύρτιλο και κασσίς. Πίσω από τα φρούτα έρχονται λουλούδια και φυτικές νύξεις: λεβάντα, βιολέτα, μαντζουράνα και ευκάλυπτος. Πιπέρι πράσινο, βανίλια, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, βούτυρο, πικρή σοκολάτα, δέρμα και κέδρος συντελούν στη δημιουργία ενός πραγματικά πολύπλοκου μπουκέτου που ξεχωρίζει ανάμεσα σε χιλιάδες.

Στο στόμα είναι γεμάτο, με μέτριες (+) τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Ενώ οι τανίνες είναι αισθητές, είναι ζουμερές και πολύ καλοδουλεμένες, προσδίδοντας φοβερή δομή στο κρασί. Το φρούτο (κεράσι, μούρο, μύρτιλο, κασσίς), σε κάθε εκδοχή: ζουμερό, ώριμο, τραγανό, καραμελωμένο, είναι τόσο πυκνό που το κόβεις με το μαχαίρι. Πιπέρι, κανέλα, ευκάλυπτος, βανίλια, καραμέλα βουτύρου, καπνός, κέδρος, καφές και κακάο σε κάθε γουλιά.
Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο, Syrah
Αρώματα Κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, μαρμελάδα μύρτιλλο, κασσίς, λεβάντα, βιολέτα, μαντζουράνα, ευκάλυπτος, πράσινο πιπέρι, βανίλια, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, βούτυρο, πικρή σοκολάτα, δέρμα, κέδρος.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 30 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

DEUX DIEUX (ΔΥΟ ΘΕΟΙ) 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι bourguignon, στιφάδο αγριογούρουνο, σιτεμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες ή αρνάκι κοκκινιστό.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}