ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Διάλογος Merlot 2013 - Άγγελος Νούλας
Άγγελος Νούλας

ΔΙΑΛΟΓΟΣ MERLOT 2013 - ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΟΥΛΑΣ

  Νέσσωνας, Λάρισα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα από τα άγνωστα κόκκινα κρασιά που πρέπει να ξέρεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι αδιαμφισβήτητα ένα Merlot αξιώσεων. Δεν θα μπορούσε να είναι κι αλλιώς. Ο αεικίνητος Άγγελος Νούλας αναζητά τα καλύτερα αμπελοτόπια και τα ιδανικά terroir για να παράξει τα κρασιά του από τις αγαπημένες του ποικιλίες. Μετά από έρευνα που πήρε καιρό, για το Merlot κατέληξε στην περιοχή του Νέσσωνα, λίγο έξω από τη Λάρισα. Άγονα αμμώδη και αργιλώδη εδάφη, πολύ υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ μέρας και νύχτας κρατούν τη στρεμματική απόδοση σε πολύ χαμηλά επίπεδα, χαρίζοντας μοναδική συμπύκνωση στον καρπό.

Για το Διάλογος Merlot 2013 χρησιμοποιήθηκαν καινούρια, μέτριου καψίματος γαλλικά δρύινα βαρέλια από επιλεγμένα δάση, σε συνδυασμό με δεύτερης και τρίτης χρήσης βαρέλια. Ο πολύτιμος χυμός παρέμεινε εκεί για 16 μήνες με περιστασιακό batonage.

Σκοπός του Άγγελου Νούλα δεν είναι να κάνει άλλο ένα βαρελάτο Merlot. Αυτό είναι εύκολο. Πρέπει να αναδειχθεί το φρούτο, ο χαρακτήρας της ποικιλίας, αλλά και το terroir που με τόση προσοχή επέλεξε.

Το περιορισμένης παραγωγής και δυσεύρετο Διάλογος Merlot 2013 του Άγγελου Νούλα φροντίζει να πάρει γρήγορα τη θέση του στα κελάρια και τις κάβες αυτών που τον ξέρουν. Είτε το απολαύσεις τώρα, είτε αποφασίσεις να κάνεις υπομονή για 2-3 χρόνια ακόμη, σίγουρα θα το λατρέψεις! Βάζεις στοίχημα;

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Βαθύ ρουμπινί με βυσσινί ανταύγειες χρώμα στο ποτήρι.

Εκφραστικό στη μύτη με το βύσσινο, το βατόμουρο και το μαυροκέρασο να κυριαρχούν πλαισιωμένα από ζωικούς και μπαχαρένιους τόνους δέρματος, πράσινου πιπεριού, γλυκόριζας και γαρύφαλλου. Νωπό χώμα, καραμέλα βουτύρου, ξηροί καρποί, καφές και νύξεις μελανιού ολοκληρώνουν το εντυπωσιακό πολυδιάστατο σύνολο.

Μέτριου όγκου σώμα με ισορροπημένη οξύτητα και λεπτεπίλεπτες τανίνες. Τα φρούτα αποκτούν μπαχαρένια και γήινη αίσθηση στο στόμα και παραμένουν εκεί στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 13,8 %
Προέλευση Νέσσωνας, Λάρισα
Ποικιλία Merlot
Αρώματα βύσσινο, βατόμουρο, μαυροκέρασο, δέρμα, πράσινο πιπέρι, γλυκόριζα, γαρύφαλλο, νωπό χώμα, καραμέλα βουτύρου, ξηροί καρποί, καφές, μελάνι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 16 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΔΙΑΛΟΓΟΣ MERLOT 2013 - ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΟΥΛΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με κρεατικά με κόκκινες σάλτσες, ζυμαρικά με σάλτσες μανιταριών ή κίτρινα τυριά.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}