ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Dona Silvina Petit Verdot Single Vineyard Reserva 2014 - Bodegas Krontiras
Bodegas Krontiras

DONA SILVINA PETIT VERDOT SINGLE VINEYARD RESERVA 2014 - BODEGAS KRONTIRAS

  Maipu, Mendoza, Αργεντινή
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Από τον Νέο Κόσμο, κυριολεκτικά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα οινοποιεία της Αργεντινής. Υπερσύγχρονο, βιοδυναμικά πιστοποιημένο, αποτελεί στολίδι στους πρόποδες των Άνδεων, στην πανέμορφη Μεντόζα, εκεί που παράγονται τα καλύτερα κρασιά της Αργεντινής. Ήδη τα κρασιά του έχουν αποκτήσει παγκόσμια καταξίωση και τεράστιες διεθνείς διακρίσεις κατακτώντας την διεθνή αγορά.

Θα σκέφτεσαι, τι μας αφορά εμάς και τι σχέση έχει με το botilia.grκαι τις επιλογές του.

Μπορεί να προέρχεται από τα βάθη του Νέου Κόσμου, αλλά τόσο ο παραγωγός του όσο και ο οινολόγος είναι Έλληνες!

Ο Κωνσταντίνος Κροντηράς και η σύζυγός του Silvina (πάει κάπου το μυαλό σου;) Macipa - Krontiras, ακολούθησαν το πάθος τους για το κρασί της Αργεντινής και το 2004 δημιούργησαν το Bodegas Krontiras στο Lujan de Cujo, την περιοχή όπου παράγονται τα καλύτερα Malbec παγκοσμίως.

Υπεύθυνος, και μάλιστα με απόλυτη ελευθερία, τόσο στο αμπέλι όσο και στο οινοποιείο είναι ο γνωστός μας και καλός φίλος του Κωνσταντίνου Κροντηρά, Πάνος Ζουμπούλης. Ο πολύπειρος οινολόγος μετέδωσε το πάθος και την πίστη του για τη βιοδυναμική καλλιέργεια στην οικογένεια Κροντηρά η οποία κατασκεύασε το οινοποιείο ακολουθώντας τα πρότυπά της αλλά και στηρίζοντάς την αρχιτεκτονική του προσέγγιση στην αρχαία ιερή γεωμετρία.

Το Dona Silvina Petit Verdot Single Vineyard Reserva 2012 είναι το πρώτο βιοδυναμικό Petit Verdot της Αργεντινής. Η γαλλικής καταγωγής (από το  Bordeaux) ποικιλία καλλιεργείται στην περιοχή του Maipu σε έναν και μόνο ιδιόκτητο αμπελώνα του κτήματος (εξ ου και το Single Vineyard στην ετικέτα). Ο Πάνος Ζουμπούλης εκμεταλλεύεται το ιδανικό μικροκλίμα της περιοχής με τις μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ μέρας και νύχτας, επιτυγχάνοντας εξαιρετικής φαινολικής ωρίμανσης καρπό με ελάχιστες παρεμβάσεις.

Η οινοποίηση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές μεσαίου όγκου με γηγενείς ζύμες και στη συνέχεια ο χυμός ωριμάζει 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Εμφιαλώνεται και ξεκουράζεται 6 ακόμη μήνες πριν να είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

Και σίγουρα θα το απολαύσεις γιατί το Dona Silvina Petit Verdot Single Vineyard Reserva 2014 είναι υπόδειγμα φινέτσας, συμπύκνωσης και πολυπλοκότητας. Είναι το κρασί για το οποίο ο Πάνος Ζουμπούλης είναι πραγματικά περήφανος. Και θα έπρεπε να ξέρεις ότι δεν λέει μεγάλες κουβέντες. Ούτε πολλές.

Απόλαυσέ το τώρα ή παλαίωσε το για τουλάχιστον 8 χρόνια ακόμη.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Εντυπωσιακό βαθύ πορφυρό, συμπαγές χρώμα στο ποτήρι.

Μέτριας (+) έντασης, γεμάτα φινέτσα αρώματα μαύρων φρούτων αποκτούν γήινη αίσθηση όσο αναπνέει στο ποτήρι. Μύρτιλο, κασσίς και ώριμο βατόμουρο συνδυάζονται με νωπό χώμα και ξύλο ενώ δεντρολίβανο, φασκόμηλο και φύλλα τσαγιού εμφανίζονται σταδιακά προσθέτοντας βοτανικό χαρακτήρα. Βανίλια, καμένη καραμέλα και καπνός ολοκληρώνουν το υπέροχο αρωματικό σύνολο.

Γεμάτο στο στόμα, μεστό και συμπυκνωμένο, θα σε ενθουσιάσει με την φινέτσα και την εκφραστικότητα των φρούτων του. Οι μέτριας έντασης, καλοδουλεμένες τανίνες και η αισθητή οξύτητα δεν αφήνουν περιθώρια χαλάρωσης. Βατόμουρο και μύρτιλο έχουν τον πρώτο λόγο σε πιο πικάντικους τόνους ενώ για το τελείωμα το βατόμουρο, βουτηγμένο στην σοκολάτα, θα παραμείνει στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 14,5 %
Προέλευση Maipu, Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Petit Verdot
Αρώματα μύρτιλο, κασσίς, βατόμουρο, νωπό χώμα, ξύλο, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, τσάι, βανίλια, καμένη καραμέλα, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

DONA SILVINA PETIT VERDOT SINGLE VINEYARD RESERVA 2014 - BODEGAS KRONTIRAS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πιπεράτο φιλέτο, στηθοπλευρά μοσχαρίσια, spare ribs με σάλτσα bbq, μοσχαράκι bourguignon ή παλαιωμένα κίτρινα τυριά

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}